Ligue 1: El kell hagynod a PSG-t – Anelka írt Mbappénak

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 12:59
null
Kylian Mbappé telefonja alighanem különösen nagy forgalmat bonyolít ezekben a napokban (Fotó: AFP)
Nicolas Anelka nyílt levelet írt Kylian Mbappénak a The Athletic hasábjain. A brit szaklapban megjelent honfitársi üzenet lényege: ha a világbajnok labdarúgó ténylegesen a világ legjobbjai közé akar tartozni, akkor el kell hagynia a Paris Saint-Germaint, és erősebb bajnokságba kell igazolnia.

 

„A kérdés az, mit akarsz elérni a futballban. Ha a legnagyobb elismerésekre törsz, akkor egy adott pillanatban el kell hagynod a PSG-t – írta a párizsi csapatból annak idején már tizenévesen az Arsenalba igazoló Nicolas Anelka. – Bármit csinálsz Párizsban, jó lesz, de mindig akad majd valaki, aki megjegyzi: »Klassz eredmények, de ez csak Franciaország.« A legjobb bajnokság az angol és a spanyol, úgyhogy egyelőre nem hasonlíthatod magad a legerősebb ligák legjobbjaihoz.”

A 69-szeres francia válogatottként 2015-ben visszavonuló Anelka hazája élvonala mellett játszott – nem felsorolva a teljes listát – az angol, a spanyol, sőt két mérkőzés erejéig az olasz bajnokságban is, vérbeli vándormadár volt, akinek ily módon van összehasonlítási alapja.

„Te fogsz dönteni – folytatódik az írás. – Ha Aranylabdát akarsz nyerni, amivel Cristiano Ronaldóhoz és Lionel Messihez mérhetővé válhatsz, akkor a legjobbakkal kell versengened. A PSG játékosaként ezt nem mondhatod el magadról. Ne értsen félre senki, a francia bajnokság is nehéz, de szerintem az angol a legnehezebb. Ha a legjobbak közé akarsz tartozni, akkor azt, amit a PSG-ben elértél, el kell érned a Chelsea-ben, a Manchester Unitedben, az Arsenalban, a Manchester Cityben vagy a Liverpoolban. Esetleg a Real Madridban, a Barcelonában. Talán Olaszországban. Majd akkor beszélhetünk a legnagyobbakéval egyenértékű globális hatásról.”

Mint ismert, francia sajtóhírek szerint Mbappé – akinek az Európa-bajnoki szereplése nem sikerült túl fényesen – a napokban a párizsi klub tudomására hozta: egyelőre nem lát okot arra, hogy meghosszabbítsa jövő nyáron lejáró szerződését.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik