K. Zs. 2021.07.05 12:59 Frissítve: 2021.07.05 13:25

Ligue 1: El kell hagynod a PSG-t – Anelka írt Mbappénak

Nicolas Anelka nyílt levelet írt Kylian Mbappénak a The Athletic hasábjain. A brit szaklapban megjelent honfitársi üzenet lényege: ha a világbajnok labdarúgó ténylegesen a világ legjobbjai közé akar tartozni, akkor el kell hagynia a Paris Saint-Germaint, és erősebb bajnokságba kell igazolnia.

Kylian Mbappé telefonja alighanem különösen nagy forgalmat bonyolít ezekben a napokban (Fotó: AFP)

 

„A kérdés az, mit akarsz elérni a futballban. Ha a legnagyobb elismerésekre törsz, akkor egy adott pillanatban el kell hagynod a PSG-t – írta a párizsi csapatból annak idején már tizenévesen az Arsenalba igazoló Nicolas Anelka. – Bármit csinálsz Párizsban, jó lesz, de mindig akad majd valaki, aki megjegyzi: »Klassz eredmények, de ez csak Franciaország.« A legjobb bajnokság az angol és a spanyol, úgyhogy egyelőre nem hasonlíthatod magad a legerősebb ligák legjobbjaihoz.”

A 69-szeres francia válogatottként 2015-ben visszavonuló Anelka hazája élvonala mellett játszott – nem felsorolva a teljes listát – az angol, a spanyol, sőt két mérkőzés erejéig az olasz bajnokságban is, vérbeli vándormadár volt, akinek ily módon van összehasonlítási alapja.

„Te fogsz dönteni – folytatódik az írás. – Ha Aranylabdát akarsz nyerni, amivel Cristiano Ronaldóhoz és Lionel Messihez mérhetővé válhatsz, akkor a legjobbakkal kell versengened. A PSG játékosaként ezt nem mondhatod el magadról. Ne értsen félre senki, a francia bajnokság is nehéz, de szerintem az angol a legnehezebb. Ha a legjobbak közé akarsz tartozni, akkor azt, amit a PSG-ben elértél, el kell érned a Chelsea-ben, a Manchester Unitedben, az Arsenalban, a Manchester Cityben vagy a Liverpoolban. Esetleg a Real Madridban, a Barcelonában. Talán Olaszországban. Majd akkor beszélhetünk a legnagyobbakéval egyenértékű globális hatásról.”

Mint ismert, francia sajtóhírek szerint Mbappé – akinek az Európa-bajnoki szereplése nem sikerült túl fényesen – a napokban a párizsi klub tudomására hozta: egyelőre nem lát okot arra, hogy meghosszabbítsa jövő nyáron lejáró szerződését.


 

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.