Liga 2: felsőházi helyre lépett előre a Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2022.03.05. 14:07
null
Három góllal nyert a Csíkszereda (Fotó: AFP)
Egy fordulóval a román másodosztály alapszakaszának vége előtt felsőházi rájátszást érő helyre lépett előre az FK Csíkszereda, miután idegenben nyert a dél-erdélyi Sellenberk (Selimbar) ellen. Igaz, a székelyföldi csapat két riválisa, a FC Buzau és a Concordia Chiajna csak ezután játszik ebben a fordulóban, ám ők a záró fordulóban egymással küzdenek majd meg.

 

A feleki pályát alig percekkel a kezdés előtt tisztították meg a hótól, így inkább földes, mint füves küzdőtéren zajlott a mérkőzés. Amelynek első félórájában szinte kizárólag a hazai térfélen folyt a játék, ám a szeredaiak fölénye nem teremtett nagy helyzeteket. Kovács Lóránt szabadrúgása volt a vendégek legígéretesebb lehetősége, de az FK középpályása 20 méterről jócskán a kapu fölé küldte a labdát.

Harminc perc után Sellenberk is elkezdett kontrázni, elsősorban az éppen Csíkszeredától kölcsönkapott Bogdan Rotar révén. Gyenge Szilárd csíki kapus messzire kifutva szerelte a hazai támadót, és szerencséjére a labdát megszerző Alex Ciocalteu 22 méterről nem találta el az üresen maradt kaput. A hazai kapuvédő, Rares Gal pedig a fél sellenberki védelmet kicselező Salvatore Maronét állította meg.

Szünet után sűrűbben jöttek a helyzetek, előbb Gyenge védte bravúrral Rotar lövését, majd a szöglet után Csürös Attila blokkolta Radu Crisan próbálkozását. A csíki válasz sem késett, Kovács lövésében még nem volt erő, de Peter Gál-Andrezley pontos centerezése után Jelena Richárdnak futtából már sikerült a jobb alsó sarokba fejelnie a labdát. Az FK nem ült rá előnyére, továbbra is támadásban maradt, de Kovácsnak fejjel sem sikerült túljárnia Gal eszén. Gyengének a második félidőben is volt egy bravúrja, Ciocalteu kemény, 16 méteres lövésénél, mielőtt Marvin Schieb végképp eldöntötte volna a meccset. A szeredai szélső Soufiane Jebari jobbról érkező beadásából fejelte a léc alá a labdát, majd a ráadás-percekben az egyedül kilépő Rodrigo Hernando Orte is betalált a sellenberki kapuba.

ROMÁN LIGA 2
18. FORDULÓ

CSC 1599 Selimbar–FK Csíkszereda 0–3 (Jelena 57., Schieb 77., Hernando Orte 90+1.)

Az állás: 1. Petrolul 45 pont, 2. Hermannstadt 38, 3. U Cluj 36, 4. Steaua 34, 5. Csíkszereda 32.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik