B. D. K. 2022.08.01 16:23 Frissítve: 2022.08.04 09:32

Légiósok: Varga Kevin aláírt a Hataysporhoz – hivatalos

Mint arról beszámoltunk, Varga Kevin szerződést bontott a török élvonalbeli Kasimpasával, miután a klub tartozott neki. A 26 éves magyar válogatott szélsőt – ahogyan azt beharangoztuk – hétfőn bejelentette új klubja, a Hatayspor, amely szintén a török bajnokságban szerepel.

 Varga Kevint bemutatták új csapatánál (Fotó: hatayspor.org.tr)

 

Varga Kevin kétéves szerződést ír alá új együttesével, a Hataysporral, mely az előző kiírásban a 12. helyen zárt a húszcsapatos török bajnokságban.

 
Tartoznak az Eb-szereplő magyar szélsőnek – szerződést bontott

A 13-szoros válogatott, tavaly nyáron az Eb-n is szereplő Varga Kevin tavasszal a svájci Young Boysnál futballozott kölcsönben, kölcsönszerződése lejártával visszatért a Kasimpasához, de mivel a török klub szerződést szegett vele szemben, egyoldalúan felbontotta a 2023-ig szóló megállapodását.

„Varga Kevin Svájcból visszatért a nyáron Törökországba, de mivel a Kasimpasa tartozik neki, szerződést bontott a klubbal. Erről már tájékoztattuk a török szövetséget, amelytől meg is kaptuk a szerződésbontással kapcsolatos visszaigazolást – tájékoztatta a Nemzeti Sportot a játékos menedzsere, Filipovics Vladan még a szerződésbontás után, és a játékosügynök a mai bejelentést követően is kommentálta az átigazolást. – A szerződésbontást követően több klub is jelentkezett különböző országokból, de a Hataysporon éreztük a leginkább, hogy valóban szeretnék szerződtetni Varga Kevint, a csapat új edzője jól ismeri őt és úgy gondoljuk, a török élvonalban még sokat fejlődhet, ezért fogadta el a klub ajánlatát.”

„Úgy gondolom, itt újra rendszeresen játszhatok majd, minden nap ezért fogok dolgozni” – nyilatkozta Varga az M1-nek. A válogatottról és Marco Rossiról beszélve elmondta, hogy „Remélem, továbbra is számolni fog velem, de ez még a jövő kérdése, először a klubcsapatomban kell teljesítenem”. 

Varga Kevin két évvel ezelőtt Debrecenből szerződött a Kasimpasába, amelynél 55 tétmeccsen hat gólt szerzett, és négy gólpasszt adott.

 

2022.09.30 14:33:37

Minden más foci nemzetisport.hu

Még volt egy felvillanása a Köln ellen, aztán a futballistaként tett próbálkozásai kudarcba fulladtak.

2022.09.29 22:11:04

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A teljesítménysportban persze előbb-utóbb az eredmény kerül előtérbe, de ez így is van jól, mint ahogy az is, hogy egyelőre jár a már-már életszerűtlenül józan szurkolói türelem egy valóban sokra érdemes csapatnak. A folyamatos sikerközeliséghez szokott nagy futballhatalmak esetében persze korántsem ennyire megengedő a közeg.

2022.09.28 22:40:17

Minden más foci nemzetisport.hu

A Marco Rossi vezette magyar válogatott szerezte a legnagyobb meglepetést.