Franciaország: Úgy kezelnek, mintha a vesztőhelyre mennék - Blanc

Vágólapra másolva!
2010.07.06. 14:03
null
Alain Boghossian tagja marad a válogatott stábjának (Fotó: Action Images)
Laurent Blanc, a világbajnokságon borzasztó rosszul szereplő francia labdarúgó-válogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitánya rendkívül büszkének mondta magát kedden megtartott első sajtótájékoztatóján. A korábbinál megközelíthetőbb válogatottat ígért, és helytelenítette a néha részvétnyilvánításnak tűnő jókívánságokat.

„Az az érzésem, mintha a guillotine alá mennék. Remélem, nem sokáig lesz ilyen a légkör a válogatott körül" – jelezte a világ- és Európa-bajnok Laurent Blanc, hogy a munkájához kapott sok jókívánságból kihallani véli a sajnálatot, ami nem dobja fel.

A kinevezésére büszke francia szövetségi kapitány egyértelművé tette, hogy nem a múlt, hanem a jövő érdekli, ám az általa kívánt változtatásokkal – például a közönség és a sajtó felé történő nyitással – kapcsolatban mégiscsak érintette a Dél-Afrikában történteket.

„Nagyon súlyos félreértésre utal, hogy egy játékos érdekei előbbre kerülhettek a csapatéinál" – utalt Blanc a keretből kizárt Nicolas Anelka mellett kiálló futballisták sztrájkjára. A résztvevők elleni esetleges szankciókról érdeklődő újságíróknak Blanc azt válaszolta, hogy bár ő nem „a francia futball krampusza", sportszakmai szempontból elkerülhetetlennek tartja a történtek alapos megismerését.

Ugyanakkor hozzátette: „Minden posztra a legjobbakat fogom állítani. És ha úgy gondolom, hogy Patrice Evra vagy Franck Ribéry a legjobb, akkor őket."

Mint arról beszámoltunk, a francia futballtársadalom tekintélyes szereplői – például a válogatottsági rekorder Lilian Thuram – javasolták a vb-csapatkapitány Evra száműzését a válogatottból, míg mások a Raymond Domenech korábbi szövetségi kapitánnyal trágárul beszélő Nicolas Anelka kizárását szorgalmazták.

A legutóbb a Bordeaux szakvezetőjeként dolgozó Blanc bejelentette azt is, hogy 1998-as világbajnok csapattársa, a távozó Domenech munkáját segítő Alain Boghossian tagja lesz az ő stábjának is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik