Fortuna Liga: nem büntetik meg a DAC-szurkolókat provokáló Weisst

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.05.12. 18:09
null
Vladimir Weisst (a képen félmeztelenül) nem büntették meg (Fotó: Koncz Márton)
A Slovan elleni vasárnapi vesztes meccs (2–3) után szombaton Zsolnán lép pályára a Dunaszerdahely, amely győzelemmel szeretne válaszolni a klubot ért sérelmekre is.

 

„Nehéz volt megemészteni a vasárnap történteket. Mindenki láthatta, milyen érzelmek jöttek ki belőlünk… Keddtől azonban már igyekeztünk maximálisan a szombati meccsre koncentrálni. Menni kell tovább. Még két találkozó vár ránk, hat pontot szeretnénk szerezni. Tudjuk azt is, hogy klubrekordot állíthatunk fel a megszerzett pontok, győzelmek számában és további statisztikai mutatókban” – nyilatkozta lapunknak Veszelinov Dániel, aki a Zsolnán lejátszott legutóbbi, júliusi találkozón a sárga-kékek hőse volt.

Döntetlen állásnál a kapus a ráadás perceiben tizenegyest hárított. Az ősz folyamán a magyar játékos kikerült a kapuból, tétmeccsen tavasszal nem védett.

„Keményen dolgozom és várom a lehetőséget. Ha megkapom, maximálisan felkészült szeretnék lenni” – tette hozzá Veszelinov Dániel. Zsolnán nem léphet pályára Kalmár Zsolt, aki a Slovan ellen begyűjtötte a kilencedik sárga lapját, és egymeccses eltiltást kapott.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának határozata szerint a DAC 4000 eurós (mintegy 1.5 millió forintos), a Slovan 5000 eurós (több mint 1.8 millió forintos) büntetést kapott. Mindkét csapat azért, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak és trágár kifejezéseket kiabáltak. Ifjabb Vladimír Weiss – aki a kiállítása után nyíltan provokálta a dunaszerdahelyieket, ami után csaknem ötvenen (játékosok, stábtagok, biztonsági emberek) egymást kergették a pályán és több percig állt a játék – nemhogy büntetést nem kapott, még figyelmeztetésben sem részesült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik