Hiába a több helyzet, a sereghajtó elvitt egy pontot Dunaszerdahelyről

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely),K. T. I.DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely),K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.07. 16:48
null
A DAC nem tudta feltörni a sereghajtó védelmét (Fotó: Lelkes Ernő)
Az FC DAC 1904 hazai pályán gól nélküli döntetlenre végzett a Fortuna Liga sereghajtója, az FK Pohronie ellen. A kezdőbe jelölt Kalmár Zsolt és Schäfer András egyaránt végigjátszotta a találkozót a dunaszerdahelyieknél.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
13. FORDULÓ
Dunaszerdahely (DAC)–Pohronie
0–0
Mol Aréna,
Dunaszerdahely, zárt kapus mérkőzés. V: L. Presinsky.
DAC:
Jedlicka – Sommer (Andzouana 84.), J. Müller (Maly a szünetben), Kruzliak, J. Méndez (Beszkorovajnij a szünetben) – Fábry, Njie (Nebyla 79.), Schäfer – Divkovic (Nicolaescu 60.), Ramírez, Kalmár
Vezetőedző: Bernd Storck
POHRONIE: Jenco – Jacko, Pavlík, Spiriak – Mazan, Weir (Cribik 90+2.), Obrocník, Audino (Blahút 78.), Zupa – Caleb (Petrák 90+1.), Fadera (K. Matic 78.)
Vezetőedző: Jan Kameník

ÖSSZEFOGLALÓ

Bernd Storcknak, a hazaiak mesterének kényszerből változtatnia kellett a megszokott sikeres kezdőcsapaton, mivel három játékosa, Davis, Blackman és Balic pozitív koronavírus-eredményt produkált. A hadrendet a német edző nem változtatta meg.

Ez nagyon meglátszott a DAC játékán. Az utolsó helyezett Pohronie kiegyenlített meccset játszott a MOL Arénában, sőt több lövési kísérlete is volt. A legnagyobb helyzet azonban Kalmár Zsolt előtt adódott, aki Méndez labdája után kapásból lőtt, de Jenco kapus remekül védett.

„Nem szabad arra fogni a botlásunkat, hogy nem játszott három alapember. Megkapták a lehetőséget azok a játékosok, akik eddig kevesebbet szerepeltek” – mondta lapunknak Kalmár Zsolt, a hazaiak csapatkapitánya.

A fordulás után kettős cserével próbálta felrázni csapatát Storck, ám ez nem vezetett eredményre. Nagy hibaszázalékkal játszott a Dunaszerdahely, pontatlanok voltak az átadások, és ha a garamszentkeresztiektől Fadera jobban céloz, akkor vezetéshez jut a Pohronie. Ezt már a német mester sem tudta higgadtan nézni, tőle szokatlanul kiáltozva adta tudomásul a nemtetszését.

Az első ,,igazi” DAC-támadásra az 57. percig kellett várni, Kalmár forintos labdája után Divkovic a jobb kapufát találta el. Ugyan a hazaiak igyekeztek, s gyakrabban volt a lábukon a labda, két kecsegtető szabadrúgás-pozícióból sem tudtak gólt szerezni. Az utolsó pillanatban Ramírez lehetett volna a megmentő, azonban kimaradt a nagy helyzete.

A hármas sípszó után óriási volt a csalódás Kalmár Zsolt arcán.

„Az ilyen meccseket meg kell nyernünk. Mindegy, hogy jó játékkal vagy rossz játékkal. Muszáj legalább egyszer betalálnunk – mondta a Nemzeti Sportnak a magyar futballista. – Igazi szlovák foci volt. Nem alakult ki folyamatos játék, sok volt a párharc és a hosszú indítás. Ennek ellenére mindkét oldalon megvoltak a helyzetek. Sajnos mi nem éltünk velünk. Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtunk nyerni, nem tudtuk megtartani az előnyünket a Slovan előtt. Igaz, hogy van még egy elmaradt meccsünk, de nagy kár a ma elvesztett pontokért. Nagyon sajnáljuk a mai eredményt.”

Folytatás a válogatott meccsek miatti szünet után. November 21-én Nyitrára látogat a Dunaszerdahely.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90+3. perc: MECCSLABDA! De kimarad! Ramírez kerül ziccerbe, egy az egyben áll a kapussal szemben, de nem tudja ellőni mellette! Nagy védés!

90+2. perc: És a harmadik játékmegszakítás is gyorsan: Weir helyére Cribik száll be. A vendégeknek érezhetően jó lenne az iksz...

90+1. perc: Cserél a Pohronie: Caleb le, Petrák be!

90. perc: Weir kap sárgát. Ő az első sárgás a vendégeknél.

Jön a hosszabbítás.

84. perc: Az utolsó hazai csere: Sommer helyett Andzouana folytatja.

83. perc: Nicolaescu harcol ki szabadrúgást a kaputól 18 méterre, kissé jobbról jöhet a szabadrúgás. Fábry végzi el a szabadrúgást, de a lövés levágódik a sorfalról.

Egyre jobban tördeli a játékot a vendégcsapat. A DAC viszont nem találja a fogást.

79. perc: Njie helyén Nebyla a DAC-ban.

78. perc: Kettőt cserél a vendégcsapat. Audino és Fadera le, Blahút és Kojo Matic be!

76. perc: Ramírez próbálkozik meg egy fejessel jó 12 méterről, de nem tud elég erőt adni a labdába ahhoz, hogy veszélyes legyen...

Minden szempontból kiegyenlített a játék képe. Jön az utolsó 15 perc.

71. perc: Schäfer harcolt ki szabadrúgást a kaputól jó 30 méterre, középről. Kalmár végezte el, bátran a kaput célozta, de végül méterekkel fölötte szállt el a labdája.

67. perc: Ramírez balról, laposan a 16-os előterében érkező Nicolaescut keresi, utóbbi átveszi, de közben két védő is elé lép, végül egy csel után csak a blokkba tud lőni.

65. perc: Weir adja be balról, középen Spiriak érkezik, nem tudja tisztán megfejelni a labdát, de nem is számít, mert fault miatt már a DAC jön kifelé szabadrúgással.

63. perc: Njie lő 22 méterről, kissé balról méterekkel a kapu mellé. Talán a jobb felsőt célozta...

60. perc: Ismét cserél a DAC: Nicolaescu váltja Divkovicot.

60. perc: Audino lő 20 méterről, a bal felsőt venné célba, de lecsúszik a jobb külsőjére, így pedig kis híján bedobás les a kísérletéből...

Küzdelmes, de nem túl jó meccs az első 60 perc alapján (Fotó: Lelkes Ernő)
Küzdelmes, de nem túl jó meccs az első 60 perc alapján (Fotó: Lelkes Ernő)

57. perc: KAPUFA! Kalmár ad tökéletes ütempasszt Divkovicnak, utóbbi 14 méterről lő, a kivetődő kapus mellett elmegy a labda, a jobb kapufáról viszont kivágódik. A kipattanóra Sommer ér oda elsőként, ám csúnyán eltöri a labdát, így veszélytelen a lövés...

55. perc: A szünetben beállt Maly is besárgul, Calebet állította meg szabálytalanul a 16-os előterében, a bal szélen.

52. perc: MIT ÚSZOTT MEG A DAC?! Kruzliak bizonytalan egy előrevágott labdánál, pont az érkező Caleb elé bólintja, ő tovább fejeli Faderának, utóbbi ziccerben lőhetne, de Jedlicka méterekre kivetődik és pont annyira megzavarja a vendégcsatárt, hogy az ne találja el a kaput!

49. perc: Sommer kap sárgát, Zupa bokáit koccintotta össze versenyfutás közben.

48. perc: Divkovic cselezget a jobb szélen, majd éles szögből, erőből centerezne, a kapus jól lép ki és a rövidnél magához öleli a labdát.

46. perc: Kettőt cserélt Bernd Storck, Méndez és Müller le, Beszkorovajnij és Maly be!

46. perc: Elkezdődött a második félidő! A DAC kezdte.

Vége az első félidőnek!

45. perc: Egy perc lesz a ráadás.

44. perc: Méndez kapott sárgát. A második lap is DAC-játékosé.

40. perc: A DAC-nál eddig 54 százalékban volt a labda. Lövésekben viszont sokkal rosszabbul áll a hazai csapat. Kettő kísérlet és csupán egy pontos próbálkozás áll a dunaszerdahelyiek neve mellett. Öt próbálkozás és három kaput eltaláló kísérlet a vendégeknél.

Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő

A labdabirtoklási fölény már a házigazdáé, de a sereghajtó Pohronie eddig hihetetlenül szervezettnek bizonyul. Alig-alig jut át a DAC a vendégcsapat 16-os elé felhúzott védelmi vonalán.

33. perc: KALMÁR! Végre egy lehetőség! A magyar válogatott középpályás Méndeztől kapja a labdát, majd utóbbi kapásból, 7 méterről lő. Pont a kivetődő kapusba!

A DAC továbbra sem tud igazi ziccert kialakítani. Eltelt az első 30 perc...

27. perc: Audino próbálkozik meg a 16-os vonaláról egy átlövéssel, a labda megpattan, de Jedlicka így is fogni tudja kipattanó nélkül.

25. perc: A balról érkező centerezést az ötös előterében Caleb átlépi, Audino érkezik mögötte, aki viszont 9 méterről, ziccerben méterekkel a kapu fölé lő.

23. perc: Fábry adja be a labdát balról, szögletből. Középen Ramírez emelkedik a legmagasabbra, ám fejese a védőn irányt vált és így messze elkerüli a kaput. Újabb szöglet. Az már veszélytelen.

20. perc: Fábry végzett el egy szabadrúgást a vendégkaputól jó 30 méterre, kissé jobbról. A beívelésére remekül robbant ki a kapujából Jenco, lehúzva azt az érkező DAC-játékosok elől.

A DAC apránként, de talán kezdi átvenni az irányítást. A Pohronie egyre több faulttal tördeli a játékot.

12. perc: Kruzliak faultolta le a félpályánál Calebet. A szándék egyértelmű volt, jár is érte a sárga. A meccsen ez az első.

11. perc: Itt lehetne az első hazai lehetőség! Divkovic lép ki a védők közül egy indítással, a 16-oson belülre ér, s talán ő sem tudja eldönteni, lőjön, vagy inkább a bal kezénél érkező Ramírezt hozza ziccerbe... furcsa megoldással kiíveli az alapvonalon túlra a labdát.

10. perc: Fadera lő a 16-os bal csücskétől, 17 méterről, Jedlicka magabiztosan fogja a labdát a rövidnél.

Eddig – kisebb meglepetésre – a vendégek a veszélyesebbek.

5. perc: Jedlickának kell résen lennie Audino szögleténél, aki jobbról azonnal a léc alá tekerné a labdát. A DAC kapusa látványos mozdulattal üti ki onnan.

4. perc: Weir íveli a kapu elé a labdát szabadrúgásból, 25 méterről, kissé balról. Kruzliak tisztáz fejjel a berobbanó támadók elől.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés! A vendégcsapat kezdett.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

A DAC szokásos aranysárga felsőjében, kék nadrágban és sárga-kék sportszárban, a vendégcsapat fekete mezben, nadrágban és sportszárban futballozik ezen a délutánon.

Fotó: DAC

A MECCS ELŐTT

A váratlan múltheti pihenő után és a novemberi válogatott szünet előtt a tabella utolsó helyezettjét fogadja a Dunaszerdahely.

A DAC-nak három játékosa hiányzik majd a koronavírus miatt. Mint a csapat hivatalos honlapja írja: „Szurkolóink sajnos ezúttal sem nyernek bebocsátást a MOL Arénába. A koronovírus-járvány ellen hozott országos óvintézkedések még nem tették lehetővé, hogy itt legyenek a stadionban. Ami még bosszantóbb, hogy három játékosunk: Davis, Blackman és Balic a héten pozitív eredményt produkált."

A DAC augusztusban 2–1-re nyert mai ellenfele otthonában. A játékvezető Peter Bednár lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik