FIFA: Ruud Gullit lesz a milánói díjátadó egyik házigazdája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 17:21
null
Ruud Gullit a 2017-es gálán díjátadó volt, az idein házigazda lesz (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) honlapján közölte, hogy Ruud Gullit és Ilaria D'Amico lesznek a házigazdái a szeptember 23-i milánói gálának, amelyen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) az év legjobbjait díjazza.

 

Az AC Milan és a holland válogatott korábbi kiváló labdarúgója az elmúlt években több televíziós csatornánál dolgozott szakértőként, így nem lesz ismeretlen a szerep számára. Ilaria D'Amico ismert olasz televíziós személyiség, a Sky Sports Bajnokok Ligájával és Serie A-val foglalkozó műsorait vezeti.

A FIFA már korábban közzétette a jelöltek listáját 2019 legjobb női együttest, illetve férficsapatot irányító edzőiről, valamint a legjobb férfi és női futballistákról.

Magyarországról a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, illetve csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs mellett a Nemzeti Sport szakírója, Szeli Mátyás szavaza három jelölt közül a végleges győztesre, de a közönségszavazatokat is figyelembe veszik.

A FIFA 2016-ban szakította meg 2010-ben kezdett együttműködését a France Football Aranylabda-díjával, azóta a legjobb futballisták és a legjobb edzők mellett a legjobb kapusnak járó elismerést és a fair play díjat is kiosztják, illetve milliók szavazzák meg, melyik gól kapja meg a Puskás-díjat – Zsóri Dániel a három esélyes egyike.

A TAVALYI GÁLÁRÓL ÉS AZ EDDIGI GYŐZTESEKRŐL ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik