FIFA: kétévente rendeznének labdarúgó-világbajnokságot

Vágólapra másolva!
2021.05.21. 18:47
null
A FIFA elnöke, Gianni Infantino (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megvizsgálja a lehetőségét, hogy az eddig megszokott négy helyett kétévente rendezzen világbajnokságot.

 

A nemzeti szövetségek 166:22 arányban szavazták meg a szervezet pénteki online kongresszusán az erről szóló indítványt.

A FIFA korábban több lépcsőben bővítette legrangosabb tornája létszámát, amelyen 2026-ban a férfiaknál 48, a nőknél 2023-tól 32 együttes szerepel majd. A lebonyolítási rendszert – a négyévenkénti rendezést – ugyanakkor az első, 1930-as torna óta nem bolygatta a FIFA, mivel a versenynaptár így is teljesen telített az olimpia, a kontinentális viadalok, a selejtezők, illetve a hazai és nemzetközi kupasorozatok miatt.

Gianni Infantino elnök ugyanakkor most azt mondta, 2024 után a versenynaptár teljes körű újragondolására lesz szükség annak érdekében, hogy a labdarúgás igazán globális legyen. Meglátása szerint ehhez teljesen új fejezetet kell nyitni.

A FIFA vizsgálja egy esetleges évenként megrendezésre kerülő junior-világbajnokság bevezetését is, hogy a fiataloknak még több lehetőséget adhassanak. A kongresszus arról is határozott, hogy mostantól a női világbajnokságok házigazdájáról is ők döntenek.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik