Szalai-gól, Juve-diadal a rangadón, Fradi-négyes - szombati videók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.31. 11:12
Nagyszombaton igazi labdarúgómeccs-dömping volt Európában. Majdnem az összes „nagycsapat” pályára lépett. Szalai Ádám már a 12. másodpercben betalált a Mainzban, Dzsudzsák Balázs gólpasszal segítette a Dinamo Moszkvát. A Bayern 9–2-re kiütötte a Hamburgot Németországban. Az angoloknál mindkét manchesteri együttes győzött, a spanyoloknál viszont a Barcelona és a Real Madrid is csak egy pontot szerzett. Az olasz rangadón a Juventus idegenben 2–1-re nyert az Inter elleni rangadót. Itthon a Ferencváros 4–0-val avatta fel „új otthonát”. Szombati videók.

A Ferencváros 4–0-s győzelmet aratott a több mint hetven percen keresztül emberhátrányban futballozó Eger ellen. A találkozón azonban történt más érdekesség is az eredményen kívül, Böde Dániel, a Fradi válogatott csatára a szünetben több mint érdekes jelzővel jellemezte csapat hozzáállását.

Összefoglaló

Somália és a meglepetés ereje

Az MTK egy góllal legyőzte a Budapest Honvédot. A találkozón a szünetben beálló Pölöskei Zsolt döntött, megpattanó lövéssel talált Kemenes kapujába.

A Kecskeméti TE odahaza 2–0-ra kikapott a Pécsi MFC-től, így a két csapat helyet cserélt a tabellán.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 31. fordulójának nyitó mérkőzésén a Manchester United idegenben 1–0-s győzelmet aratott a Sunderland ellen. A gól érdekes körülmények között született, Robin van Persie lövésébe a Sunderland egyik védője, Titus Bramble balszerencsésen ért bele, így a labda a saját kapujába vágódott.

A Manchester City 4–0-ra győzött a Newcastle ellen. A Chelsea kikapott a Southampton otthonában, az Arsenal 4–1-re győzött a Reading ellen.

Nem mondhatni, hogy rosszul kezdődött volna a német labdarúgó Bundesliga 27. fordulójában a Mainz–Werder Bremen mérkőzés Szalai Ádám számára: a magyar válogatott csatárnak csak másodpercek kellettek a gólhoz. Mégsem örülhetett nagyon a végén, mert csak döntetlent értek el.

Szenzációs formában várja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét a Bayern München. Megsemmisítő, 9–2-es vereséget mért a Hamburgra.

A Serie A 30. fordulójának rangadóján az Inter hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Juventustól. A torinóiak már a 3. percben megszerezték a vezetést, és hiába egalizált Palacio, Matri góljával a bajnoki címvédő megnyerte a mérkőzést.

A Milan Riccardo Montolivo góljával győzött 1–0-ra a Chievo otthonába.

A Torino hiába egyenlített kétszer, majd vezetett a Napoli ellen hazai pályán, a vendégek újítani tudtak, és végül 5–3-ra nyertek az olasz labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a listavezető Barcelona pontokat hagyott a kiesés ellen küzdő Celta Vigo vendégeként, miután a hajrában kapott gólt követően 2–2-re végzett ellenfelével.

A Real Madrid nem tudta kihasználni riválisa botlását, mert maga is csak egyetlen pontot szerzett a Real Zaragoza otthonában.

Az orosz labdarúgó-bajnokság első osztályának 22. fordulójában a Dzsudzsák Balázzsal felálló Dinamo Moszkva az FK Rosztovot fogadta. A fővárosiak a 27. percben szerezték meg a vezetést, a magyar szélső sarokrúgása után Kevin Kuranyi bólintott a kapuba. Ez is lett a végeredmény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik