H. Á. 2022.01.16 21:41 Frissítve: 2022.01.16 22:54

Afrika-kupa: kabaréba illő góllal bukták a győzelmet Hallerék

Amint arról beszámoltunk, a Kamerunban zajló Afrika-kupa vasárnap kora esti mérkőzésén a Sierra Leone ellen 2–1-re vezető Elefántcsontpart a rendes játékidő letelte utáni ráadásban kapusa, Badra Ali Sangaré óriási hibája után bukta el a biztos továbbjutást győzelmet. Videón mutatjuk a kabaréba illő találatot.

 

Sangaré nem tudta befejezni a meccset...

A 90+3. percben egy nem túl pontosan hazafejelt labdára lépett ki Sangaré kapus oldalra, ám túl látványosan akart rávetődni a labdára, így azt végül kiejtette – úgy nézett ki, mint aki lefejelte az alapvonalat –, a közelben ólálkodó Steven Caulker le is csapott az ajándékra, s gyorsan középre is passzolt az érkező Alhaji Kamarának, aki talán izgatottságában, talán meglepetésében, előbb felbukott az ötös vonalában, majd még időben felpattant, s a kapuba lőtt.

Ezzel a góllal Sierra Leonénak jóval nagyobb maradt az esélye a továbbjutás kiharcolására.

Az esethez hozzátartozik, hogy Sangaré az esetet követően megsérült, hordágyon vitték le a pályáról, így az utolsó percekre a csapatkapitány, a Villarreal védője, Serge Aurier állt be az elefántcsontparti kapuba – de megúszta kapott gól nélkül.

...Aurier állt a helyére a meccs végén (Fotó: AFP)

 

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
2. FORDULÓ
E-CSOPORT

Elefántcsontpart–Sierra Leone 2–2
(Haller 25., Pépé 65., ill. M. Kamara 55., A. Kamara 90+3.)

KÉSŐBB
20.00:
Algéria–Egyenlítői-Guinea

2022.05.18 22:11:16

Minden más foci BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Éppen ezért lenne nagy felelősségük a mostani amatőröknek, öregfiúknak, hogy a legalacsonyabb szinten is példát mutassanak alázatból, sportszerűségből, labdarúgás-szeretetből. Ha a gyerekek azt látják, lehet a könnyebb utat választani, és nincs is igazi következménye a simlisségnek, nem várhatjuk el tőlük a későbbiekben, hogy megfeszüljenek a nagy győzelmekért.

2022.05.18 07:47:19

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

James Tavernier csak egy karnyújtásnyira van attól, hogy az Európa-liga gólkirálya legyen.