H. Á. 2022.01.16 21:41 Frissítve: 2022.01.16 22:54

Afrika-kupa: kabaréba illő góllal bukták a győzelmet Hallerék

Amint arról beszámoltunk, a Kamerunban zajló Afrika-kupa vasárnap kora esti mérkőzésén a Sierra Leone ellen 2–1-re vezető Elefántcsontpart a rendes játékidő letelte utáni ráadásban kapusa, Badra Ali Sangaré óriási hibája után bukta el a biztos továbbjutást győzelmet. Videón mutatjuk a kabaréba illő találatot.

 

Sangaré nem tudta befejezni a meccset...

A 90+3. percben egy nem túl pontosan hazafejelt labdára lépett ki Sangaré kapus oldalra, ám túl látványosan akart rávetődni a labdára, így azt végül kiejtette – úgy nézett ki, mint aki lefejelte az alapvonalat –, a közelben ólálkodó Steven Caulker le is csapott az ajándékra, s gyorsan középre is passzolt az érkező Alhaji Kamarának, aki talán izgatottságában, talán meglepetésében, előbb felbukott az ötös vonalában, majd még időben felpattant, s a kapuba lőtt.

Ezzel a góllal Sierra Leonénak jóval nagyobb maradt az esélye a továbbjutás kiharcolására.

Az esethez hozzátartozik, hogy Sangaré az esetet követően megsérült, hordágyon vitték le a pályáról, így az utolsó percekre a csapatkapitány, a Villarreal védője, Serge Aurier állt be az elefántcsontparti kapuba – de megúszta kapott gól nélkül.

...Aurier állt a helyére a meccs végén (Fotó: AFP)

 

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
2. FORDULÓ
E-CSOPORT

Elefántcsontpart–Sierra Leone 2–2
(Haller 25., Pépé 65., ill. M. Kamara 55., A. Kamara 90+3.)

KÉSŐBB
20.00:
Algéria–Egyenlítői-Guinea

2022.05.23 21:35:49

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Tanulság persze nincs, az nem számít annak, hogy egy-egy korszak divatos szenvedélye a sportban is utat tör magának. Kampányok ide, kampányok oda. Amelyekkel az a bajom, hogy mindig valami ellen teszik le a voksukat és nem a pozitív megoldás mellett. A dohányzástól már úgy-ahogy sikerült elriasztani az embereket, de ha a célért igénybe vett pénzt és energiát arra fordították volna, hogy a sport mellett szóljanak hasonló intenzitással, kevésbé lenne álszent az akció.

2022.05.22 18:21:09

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

Lemarad az európai kupaporondról a bácskai együttes amiatt, hogy nem nyert.

2022.05.21 23:14:43

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A köztársasági elnök számára a magyar az magyar.

2022.05.21 09:42:08

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Győzelemmel ünnepelte Skrtel visszavonulását a Spartak, a szerdahelyieknek harcolniuk kell még az Európa-konferencialigáért.