Szuperliga: Laporta kikotyogta, eddig kik mondtak igent a sorozatra

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 11:03
Rayo Vallecano v FC Barcelona - LaLiga EA Sports
Joan Laporta optimista a sorozat jövőjét illetően (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona elnöke, Joan Laporta egy rádióinterjúban konkrétan is megnevezte azokat a csapatokat, amelyek eddig már biztosan igent mondtak a sorozatban való részvételre.

Portálunkon többször is hírt adtunk már arról, hogy az Európai Bíróság decemberi döntése szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), valamint a nemzetközi szövetség (FIFA) is jogtalanul lépett fel a Szuperliga létrehozása ellen. A sorozat elindulásának így elméletben nincs akadálya, csakhogy eddig nem nagyon lehetett hallani olyan (él)klubról – leszámítva a Real Madridot és az FC Barcelonát –, amely határozottan kiállt volna a kezdeményezés létjogosultsága mellett. Sokkal inkább arról lehetett olvasni, hogy a két spanyol óriást leszámítva az igazán nagy klubok egymás után hátrálnak meg, és mondanak nemet a Szuperligára.

Anasz Lagrari, a szakadár sorozatot képviselő A22 vállalat társalapítója szerint eddig 20 csapat mondott igent a tervezetre, ezzel szemben most Joan Laporta 13 klubot nevezett meg konkrétan. Az FC Barcelona elnöke a katalán RAC1 rádiónak adott interjút, amelyben egyebek mellett a Szuperligában induló csapatokról beszélt.

„Az Internazionale, a Milan, a Napoli, a Roma; bármelyik csapat a spanyol bajnokságból, kivéve az Atlético Madridot, amely más véleményen van, a Marseille, a három portugál a Benficával, a Portóval és a Sportinggal, a három holland, vagyis az Ajax, a Feyenoord és a PSV, valamint a két belga csapat, az Anderlecht és a Bruges– sorolta a sorozatra már rábólintó klubok névsorát Laporta.

A Barca elnöke elismerte azt is, hogy például a Paris Saint-Germaint nem érdekli a kezdeményezés, az angol kluboknak pedig már megvan a maguk Szuperligájuk. Hozzátette, hogy még nagyon a szervezés elején járnak, biztos benne, hogy a későbbiekben több klubot is meg tudnak majd győzni. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik