Hátsó füves futballmentő túra: ilyen a zalai labdarúgás alulnézetből

Vágólapra másolva!
2023.11.28. 17:07
null
Drótok között, Pusztaedericsen (Fotó: Szabó Miklós)
Szakmai találkozót tartottak hétfőn Kehidakustányban, hogy értékeljék a megszűnt falusi csapatoknak kigondolt Hátsó füves futballmentő túra civil programsorozat zalai tapasztalatait. A közösségépítő és kulturális kezdeményezés civil szervezői mellett részt vett az egyeztetésen Szekeres Szabolcs, a Magyar Labdarúgó Szövetség zalai igazgatója is.

 

A zalai labdarúgás alsó szintjeinek kihívásairól, a falusi futballszervezés nehézségeiről és a közösségépítés alternatív lehetőségeiről is szó esett hétfőn Kehidakustányban, ahol a Hátsó füves futballmentő túra zalai állomásainak tapasztalatait értékelték az érintettek. A szakmai találkozónak házigazdaként Bóbics László sportújságíró adott otthont, a zalai programsorozat szervezőpárosaként Hegedüs Enikő és Szabó Zoltán számolt be az eddigi ösztönző élményekről, az idei nyolc zalai eseményről és vetette fel a megszűnt csapatoknak szervezendő téli Hátsó füves-teremtorna gondolatát. Végül Szekeres Szabolcs, a Magyar Labdarúgó Szövetség zalai igazgatója adott betekintést a régió labdarúgó-életének sajátosságaiba, szót ejtve az aprófalvas térségben fokozottan jelentkező játékoshiányról, az osztrák klubok elszívó hatásáról, a falusi futballvilág átalakulásáról. Üdvözölte a civil kezdeményezésként indult Hátsó füves futballmentő túrát, biztosította elvi támogatásáról a törekvést, továbbra is vállalva például a játékvezetőküldést, egyúttal tisztázta az esetlegesen újrainduló nagypályás csapatok képviselői előtt, hogy a nevezésnél milyen segítségre számíthatnak az MLSZ részéről.

Szakmai találkozót tartottak hétfőn Kehidakustányban
Szakmai találkozót tartottak hétfőn Kehidakustányban

A kötetlen megbeszélésen részt vett – néhány falusi futballvezető mellett – a közösségszervező és kulturális futballprogramot személyes részvételével is segítő Péter Zoltán és Kocsárdi Gergely, valamint Horváth Ferenc nagykanizsai utánpótlás-edző, továbbá a környékbeli települések polgármesterei közül Czigány Sándor (Alsópáhok), Oncz Péter (Zalaszabar), Neubauer Tibor (Sormás) és Lucz József (Zalavár).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik