Eurofutball: ha keresik az év gólpasszát, akkor ajánlunk egy erős jelöltet – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.11.27. 16:57
null
Alvis Jaunzems a Wales elleni idén tavaszi Eb-selejtezőn (Fotó: Getty Images)
Két napja történt, de ha még nem látta, megéri megnézni azt a gólpasszt, amelyikkel a lett Alvis Jaunzems, a lengyel Stal Mielec labdarúgója hozta elronthatatlan helyzetbe csapattársát. Íme!

 

A lengyel élvonalbeli bajnokság középmezőnyében megbúvó Stal Mielec ezzel a góllal adta meg a szombati meccs alaphangját – a finoman elé hulló labda láttán mintha a gólszerző, a mesterhármasig végül meg sem álló Ilja Skurin is megtorpant volna egy pillanatra –, aztán meglepetésre 3–2-re le is győzte idegenben a két hónapja veretlen Pogon Szczecint.


NA MÉG EGYSZER!


A gyönyörű gólpasszt jegyző, 24 éves, általában jobbhátvédként vagy jobbszélsőként szerepeltetett Alvis Jaunzems szűkebb környezetében jól ismert labdarúgó: a lett válogatottban már 34 mérkőzése van 2020-as bemutatkozása óta.

Idén nyárig hazájában futballozott, a Valmierával tavaly bajnok lett, és augusztusban igazolt a Stal Mielecbe. A fénykorát a hetvenes években élő, két bajnoki címét akkor szerző lengyel klubban még meg kell vetnie a lábát: eddig nyolc bajnokin lépett pályára, de csupán háromszor kezdőként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik