Női vb: döntetlen az amerikai–hollandon, első győzelmüket szerezték a portugálok

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 15:03
null
Nem bírtak egymással az amerikaiak és a hollandok (Fotó: Getty Images)
A történelmi triplázásra készülő amerikai válogatott 1-1-es döntetlent játszott a holland csapattal az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság csütörtöki játéknapján, míg Portugália a vietnámi válogatott legyőzésével megszerezte első győzelmét.

 

EGYESÜLT ÁLLAMOK–HOLLANDIA

Az első fordulóban az USA és Hollandia is nyert, az amerikaiak 3–0-ra verték Vietnamot, míg a hollandok 1–0-ra a portugálokat, így a mostani összecsapáson a csoportelsőség is eldőlhetett volna. Az európai együttes a 17. percben szerzett vezetést, a rivális a 62. percben egyenlített.

A sportágban még sosem fordult elő – sem férfi, sem női vonalon –, hogy egy válogatott sorozatban három világbajnoki címet szerezzen. A futball egyetlen háromszoros világbajnoka a brazil Pelé, de a nőknél nincs ilyen játékos, most viszont ha a legnagyobb favoritnak tartott Egyesült Államok ismét diadalmaskodik, akkor öten is csatlakoznak a tavaly elhunyt Fekete Gyöngyszemhez. A támadó Megan Rapinoe és Alex Morgan mellett a középpályás Julie Ertz, a védő Kelley O'Hara és a kapus Alyssa Naeher írhat sporttörténelmet a triplázással.

PORTUGÁLIA–VIETNÁM

Telma Encarnacao már a 7. percben betalált, majd a játékrész közepén gólpasszt adott Kika Nazareth-nek, aki tovább növelte az előnyt. A portugálok ezzel a 2–0-s győzelemmel kiejtették Vietnámot, amely szombaton a címvédő amerikai válogatottól szenvedett 3–0-s vereséget, így már biztosan az E-csoport utolsó helyén végez.

AUSZTRÁLIA–NIGÉRIA

A B-csoportban Ausztrália közel került a kieséshez, mivel Nigéria 3–2-re legyőzte a társházigazdát, amely hétfőn Kanadával csap össze a versenyben maradásért.

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG
2. FORDULÓ
B-CSOPORT
Ausztrália–Nigéria 2–3
E-CSOPORT
Egyesült Államok–Hollandia 1–1
Portugália–Vietnám 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik