A 81. percben került újra hátrányba, végül mégis nyert az Eszék

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2021.09.19. 18:49
null
Daku duplázni tudott, Kleinheisler három lövésig jutott (Fotó://nk-osijek.hr)
Az NK Osijek 3–2-re legyőzte hazai pályán a HNK Goricát a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 9. fordulójának vasárnapi játéknapján. Az eszékiek a 81. percben kerültek másodszor hátrányba a mérkőzésen, mégis nyerni tudtak – a győztes gól a 93. percben érkezett. 

HORVÁT 1. HNL
9. FORDULÓ

NK Osijek (Eszék)–HNK Gorica
3–2 (0–1)
Eszék, Városi Stadion. Vezeti: Fran Jovic
NK Osijek:
Ivusic – Jurcevic (Bockaj, a szünetben), Loncar, Cseberko, Bartolec – Jugovic, Fiolic (Ndockyt, 75.) – Bohar (Topcagic, a szünetben), Hiros, Grzan (Kleinheisler, 67.) – Miérez (Daku, 67.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
HNK Gorica: Banic – Mitorvic, Jovicic, Krizmanic, Keita – Ngouali, Babec – Delfi (Sroler, 68.), Kalik (Prsir, 61.), Lovric (Benito, 85.) – Dieye (Brodic, 68.). Vezetőedző: Krunoslav Rendulic
Gólszerzők: Daku (75., 84.), Loncar (90+3.), ill. Kalik (29.), Brodic (81.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az iramra már a mérkőzés elején sem lehetett panasz, de a helyzetek ekkor még elmaradtak. A vezetést aztán a vendégek szerezték meg: a 29. percben Anthony Kalik kapta meg a labdát nagyjából húsz méterre a kaputól és nem hezitált, bombagólt lőtt (0–1).

Ezt követően az Eszék teljesen átvette az irányítást, többet támadt, birtokolta a labdát, de a szünetig nem jöttek a gólhelyzetek. Nenad Bjelica vezetőedző a félidőben kettőt is cserélt, a beálló Mihret Topcagic pedig néhány percen belül többször is helyzetbe került.

A szintén csereként beálló Mirlind Daku aztán a 75. percben szerezte meg az NK Osijek első gólját – egy tizenhatoson belüli kavarodás után került elé a labda és közelről nem hibázott (1–1). Sokáig nem tartott azonban a hazai öröm, hiszen a 81. percben a Gorica csatára, Fran Brodic fejelhetett üresen az ötös vonaláról és gól lett belőle (1–2).

Mindössze három perc telt el, amikor egy szabadrúgást követően az első gólt szerző Daku érkezett remekül a Gorica kapujánál és fejjel is betalált (2–2). Ezt követően elképesztő nyomás alá helyezte ellenfelét az NK Osijek – a csereként beálló magyar válogatott Kleinheisler László három lövéssel is próbálkozott.

A győztes gól végül a 93. percben esett: az eszéki szöglet elszállt a védők feje fölött, a hosszún érkező Danijel Loncar pedig az üres kapuba passzolhatta a labdát. Ezzel nyert az NK Osijek és feljött a tabella második helyére.

PERCRŐL PERCE

90+6. perc: VÉGE! Hihetetlen hajrá után nyertek az Eszékiek. Daku kétszer is betalált, Lovric pedig a 94. percben döntötte el a meccset.

90+5. perc: a két gólt szerző Dakut is figyelmezteti Jovic.

90+4. perc: a gólszerző Loncar a meze levételéért begyűjt egy sárga lapot.

90+3. perc: GÓÓÓL! Először a mérkőzésen, VEZET AZ NK OSIJEK! Egy újabb szögletnél a labda át szállt a védők feje felett, Loncar érkezett a hosszú oldalon és közelről az üres kapuba lőtt.

90+2. perc: ismét a magyar válogatott játékos tüzelt, hatalmas erővel, de Banic szögletre mentett. Nem sokkal később Ndockyt is megpróbálkozott egy lövéssel, de a vendégek kapusa újabb bravúrt mutatott be.

89. perc: Kleinheisler próbálkozott meg egy lövéssel a tizenhatos vonaláról, pontos is volt, de nem volt benne elég erő – Banic védett.

8

4. perc: GÓÓÓL! Máris kiegyenlít – a meccsen már másodjára – az NK Osijek. Az iménti szabálytalanságot követő szabadrúgásból beívelés lett, Daku pedig tökéletesen érkezett és befejelte a labdát, megszerezve ezzel csapata és saját maga második gólját.

83. perc: a csereként beállt Sroler is begyűjt egy sárga lapott, jó helyről jöhet az Eszék.

81. perc: GÓL! Ismét megszerzi a vezetést a Goricaegy baloldalról jövő beadást követően Fran Brodic öt méterről fejelhetett tisztán és ilyen közelről nem hibázott.

79. perc: ezúttal a hazaiak középpályása, Bartolec kap sárga lapot.

76. perc: Nenad Bjelica cseréi eddig remekül beváltak, hiszen Topcagic és Daku is több helyzetet összehozott már, utóbbi gólt is szerzett.

75. perc: a hazaiaknál Ndockyt is pályára lép, Fiolicot váltja.

75. perc: GÓÓÓL! A csereként beállt Mirlind Daku kiegyenlít (1–1). Egy szabadrúgás után nagy volt a kavarodás a vendégek 16-osán belül, a labda Daku elé került, aki alig több mint öt méterről a kapuba talált.

72. perc: egyre nagyobb az eszéki nyomás – ezúttal Topcegic fejelhetett, de ez sincs bent.

71. perc: a pár perce beállt Daku érkezett remekül egy beadásra, nagyjából 11 méterről fejelhetett, de a nagygoriciak kapusa, Banic ezt is védeni tudta.

69. perc: cserélt a Gorica is – Brodic és Sroler érkezett, Dieye és Delfi hagyták el a pályát.

68. perc: a vendégek játékosa, Lovric iramodott meg ismét a pálya baloldalán és a 16-oson belülről lőhetett, próbálkozása azonban – ha nem is sokkal, de – fölé ment.

67. perc: újabb két eszéki csere – pályán a magyar válogatott Kleinheisler, aki Grzant váltotta, míg Miérez helyett Daku jött.

65. perc: Banic előbb szögletre ütött egy veszélyesnek tűnú beadást, majd a sarokrúgást követően a földre esett. Úgy tűnt, megsérült, de nem kellett ápolni.

61. perc: a gólszerző Kalik helyére Prsir állt be a nagygoricaiaknál.

59. perc: nem veszélytelen a Gorica, de a második félidőben egyértelműen az NK Osijek irányít, több lehetősége is van, de a gól egyelőre nem jött össze. Eközben a szurkolók hangja is felerősödött a Városi Stadionban.

57. perc: gyors kontrát vezetett az NK Osijek, melynek végén Topcagic lőhetett, de elakadt a blokkban a labda.

53. perc: az iménti szituációt követő szabadrúgásból veszélyeztetett az Eszék – Topcagic fejelhetett, de próbálkozása elkerülte a kaput, az érkező Miérez pedig már nem tudta beletenni a lábát.

53. perc: a mérkőzés eddigi egyetlen góljának szerzője, Kalik is kap egy srága lapot. Ez már az ötödik a meccsen.

50. perc: a Gorica középpályása, Lovric próbálkozott meg egy lövéssel, nagyjából 25 méterről, a próbálkozás pedig kifejezetten jó helyre ment, de Ivusi óriási védést mutatott be.

46. perc: kettőt is cserélt Bjelica a féldiőben – Bohar helyére Topcagic, Jurcevic helyére Bockaj állt be.

46. perc: elkezdődött a második félidő!

49. perc: Jovic most fúj bele a sípjába, FÉLIDŐ! Az első játékrészt követően a Gorica vezet 1–0-ra.

45+1. perc: négy perc lesz a hosszabbítás!

45+1. perc: Cseberko is begyűjt egy sárga lapot, szabadrúgással jöhet a Gorica.

44. perc: Bohar végzi el az iménti eset után megítélt szabadrúgást, lövése azonban nem veszélyes – Banic könnyedén fogja a középre tartó labdát.

43. perc: a vendégek védője, Jovicic szabálytalankodik a tizenhatoshoz közel, Jovic felmutatja neki a sárga lapot.

42. perc: a kapott gól óta egyértelműen az Eszék irányítja a meccset, amely már több mint 60 százalékban birtokolja a labdát, de az utolsó passzok rendre rosszak.

39. perc: egy jó hazai beadás után Loncar fejelhetett nagyjából a tizenegyespont magasságából, de Banic könnyedén fogta a próbálkozást.

37. perc: közelről, 19-20 méterről végezhetett el szabadrúgást az NK Osijek, Lovric próbálkozása azonban a sorfalat találta el.

33. perc: a vendégek vezető találatát sokáig nézték a VAR-szobában, de megadták.

29. perc: GÓL! Megszerzi a vezetést a Gorica (0–1). Az ausztrál Anthony Kalik kapott jó passzt társától a tizenhatoson kívül, majd külsővel, nagyjából 20 méterről a kapu bal oldalába bombázott.

26. perc: ezúttal Fiolic játssza meg a szélen Jurcevicot, aki lövésre szánta el magát – oldalháló.

24. perc: Hiros táncoltatja meg védőit a tizenhatos előtt, kiteszi oldalra Jurcevicnek, aki a beadással közelről eltalálja a Gorica támadóját, Delfit. A vendég-játékos a földön marad, de úgy tűnik, tudja folytatni.

20. perc: közeledünk az első játékrész feléhez, de az eszékiek egyelőre még nem lőttek kapura.

15. perc: a Gorica támadója, Delfi bújt ki védője mögül, majd kapura tört és nagyjából a tizenhatos vonaláról lőtt, de fölé.

14. perc: az iramra egyelőre nem lehet panasz, mindkét csapat igyekszik gyorsan felérni a labdával az ellenfél térfelére, a helyzetek azonban elmaradnak.

8. perc: a meccs első sárga lapját a vendégek játékosa, Krizmanic gyűjti be.

6. perc: Miérez lépett ki a védők mögül, ziccerbe került, de belebotlott a labdába, nem tudta lövéssel befejezni az akciót. Ezt követően kiderült, hogy lesen is volt.

5. perc: a játékvezető az a Fran Jovic, aki csütörtökön még El-meccset vezetett – a Real Betis–Celtic összecsapást a G-csoportban, amelyben a magyar bajnok Ferencváros is szerepel.

3. perc: Hiros a tizenhatoson belülre ért, majd beívelte a labdát Miérez felé, de a támadó nem tudta levenni azt, így nem lett ziccer belőle.

2. perc: az Eszék fehér-kék, a Gorica fekete szerelésben lépett pályára.

1. perc: kezdetét vette a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A két csapat legutóbbi öt, egymás elleni meccséből kettőt az NK Osijek, kettőt a HNK Gorica nyert meg, míg egy végződött döntetlennel.

„A hétközi kupameccsen kíváncsiak voltunk, hogy Kleinheisler Lászlót, vagy éppen Mihael Zapert mennyire tudjuk visszahozni az ideális formájuk szintjére. Meglátjuk, hogy bajnoki találkozó kezdetéig miként alakul a helyzetük – mondta az eszékiek vezetőedzője, Nenad Bjelica. Utólag kiderült: a magyar válogatott Kleinheisler a kispadon kezdi meg a Gorica elleni meccset.

A mérkőzés játékvezetője a 37 esztendős Fran Jovic lesz, aki csütörtökön az Európa-ligában bíráskodott a 4–3-ra végződött Real Betis–Celtic összecsapáson, a G-csoportban – ebben a kvartettben szerepel az El-ben a magyar bajnok Ferencváros is.

Időnként úgy érzem, talán nincs kellő önbizalmunk, tartunk a hibáktól, de a kupamérkőzés után már a Goricára koncentráltunk, amely igencsak jó csapat, azonban hazai környezetben játszunk, mindent bele kell adnunk és meg kell szereznünk a három pontot” – nyilatkozott a legutóbbi mérkőzést követően Petar Bockaj, az eszékiek játékosa.

Az NK Osijek az előző fordulóban a Lokomotiva Zagreb ellen játszott 1–1-es döntetlent idegenben, majd a Horvát Kupában 3–0-ra legyőzte az NK Bednját. A Gorica szintén egy 1–1-es döntetlent játszott a bajnokság legutóbbi játéknapján, míg a kupában egy 7–3-as sikerrel jutott tovább.

Nyolc mérkőzést követően az eszékiek a tabella negyedik helyén állnak, 14 ponttal, míg ellenfelük az ötödik, 13 ponttal.

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT! Az NK Osijek a nagygoricai HNK Gorica ellen lép pályára a horvát élvonal 9. fordulójában, hazai pályán. Kövesse a mérkőzést élő, szöveges tudósításunk segítségével, kommenteljen, majd olvassa el az összefoglalót!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik