FIFA: Blatter szerint elavult az idegenben szerzett gólok szabálya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 10:57
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke újragondolná az idegenben szerzett gólok szabályát.

Az 1960-as évek óta létezik az oda-visszavágós rendszer esetén az idegenben szerzett gólok szabálya, amelynek értelmében, ha összesítésben döntetlenre végeznek a csapatok, akkor az az együttes jut tovább, amely vendégként több gólt szerzett. Blatter, a FIFA elnöke szerint elképzelhető, hogy ez a rendszer már elavult.

„Itt az idő újragondolni ezt a szabályt – mondta Blatter. – A labdarúgás rengeteget fejlődött a hatvanas évek óta, ezért az idegenben szerzett gólok szabálya megkérdőjelezhető. Vajon még mindig van értelme ennek?”

„Az ötlet még abból az időszakból származik, amikor valóságos túra volt, ha vendégségben kellett mérkőzést játszanod. Hosszú, fárasztó utakra voltak kényszerítve a futballisták és a játék körülményei is teljesen mások voltak.”

„Ráadásul, ha mindkét meccs ugyanazt az eredményt hozza, az egyik csapatnak van még harminc perce lőni egy gólt idegenben, mivel az első mérkőzésen semmiképpen sincs hosszabbítás. Néhány versenysorozat esetében ez kiegyensúlyozatlanságot okozott eddig, ezért érdemes újragondolni a rendszert.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik