Felkészülés: egygólos spanyol győzelem Egyenlítői-Guinea ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.17. 00:10
null
A spanyolok ismét győztek
A világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-es győzelmet aratott Egyenlítői-Guinea otthonában. Santi Cazorla góljára még volt válasza a hazaiaknak, de Juanfran találata spanyol sikert ért.

Nem a legerősebb összeállításban kezdett a spanyol válogatott Malabóban az Egyenlítői-Guinea elleni felkészülési mérkőzésen. Persze a csapat így is nagyon jó nevekből állt, amolyan „Premier League-es, első meghajtású motorral" szállt harcba az afrikaiakkal.

A „harc" nem is annyira elborult megfogalmazás, hisz a házigazdák többször is igen csúnyán odaléptek a világ- és Európa-bajnoki címvédőnek. Xabi Alonsót például le is kellett cserélni az első félidőben. A Real Madrid szurkolói izgulhatnak is, hogy azok után, hogy Sami Khedira kidőlt (az egész szezonra), újabb játékost veszítenek-e el a válogatott szünetben.

Alonso sérülése előtt még megszerezte a vezetést a Reina – Juanfran, Bartra, Inigo, Moreno – Cazorla, Xabi Alonso, Koke – Mata, Negredo, Navas felállásban kezdő spanyol csapat. Egészen pontosan Santi Cazorla használta ki a hazai kapus hibáját, higgadt cselt követően az üres kapuba passzolva.

A kapott gól nem törte össze az egyenlítői-guineaiakat, akik a 36. percben egyenlítettek: Jimmy Bermúdez egy jobb oldali szögletet követően érkezett remek ütemben, s fejelt a kapu jobb oldalába.

Még egy gól belefért az első félidőbe: Juanfran első válogatottbeli találatával ismét megszerezte a vezetést a spanyol csapat. És ezúttal is egy kapu előteréből kipattanó labdára érkezett spanyol, de Juanfran nem passzolt, hanem a kapuba bombázott.

A második félidőben – többek között – Iniesta, Sergio Ramos és David Villa is beállt, újabb gól azonban már nem született. Pedig a helyi szövetség ötmillió eurós teljesítménybónuszt is bedobott a hazai játékosoknak, ha megverik a világbajnokot. De nem verték meg...

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

EGYENLÍTŐI-GUINEA–SPANYOLORSZÁG 1–2 (1–2)
EGYENLÍTŐI-GUINEA: Danilo – Bermúdez, Sipo, Mbele, Kily – Randy, Juvenal – Balboa (Bodipo 86.), Nsue, Belima – Iván Bolado (Dio, 46.)
SPANYOLORSZÁG: Reina – Juanfran, Bartra, Ínigo (Ramos, 81.), Alberto – Xabi Alonso (Busquets, 43.), Koke (Iniesta 57), Cazorla (Villa, 57) – Navas (Pedro 65), Negredo (Llorente 45), Mata.
G:
Bermúdez (36.), ill. Cazorla (13.), Juanfran (43.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik