Bulgária: Sztoicskovnak elege lett, egy hónap után távozik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 14:26
Alig egy hónappal kinevezését követően távozik a súlyos anyagi gondokkal küzdő CSZKA Szófia labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Hriszto Sztoicskov.

„Elegem volt, távozom” – írta az 1994-ben Aranylabdát nyerő szakember a helyi médiának elküldött levelében, amelyben azzal indokolja döntését, hogy elveszítette a bizalmát az együttes jelenlegi vezetőiben, akik szerinte képtelenek kezelni a kialakult helyzetet.

A klub ugyan letöltötte az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által kiszabott hároméves eltiltást, de hiába végzett az előző idényben a bolgár bajnokság harmadik helyén, nem vállalta az indulást az Európa-ligában. Nyáron több kulcsjátékos, köztük Ivan Bandalovszki csapatkapitány is távozott a csődközeli helyzetbe kerülő egyesülettől.

„Nyilvánvalóvá vált, hogy a vezetőség képtelen betartani az ígéreteit. Nem mehetünk tovább ezen az úton, nem lehet a végtelenségig hazudni” – áll a 47 esztendős Sztoicskov levelében.

A CSZKA Szófia Bulgária legsikeresebb klubcsapata, 31 bajnoki elsőség mellett 11-szeres kupa- és négyszeres Szuperkupa-győztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik