Kamerun és Egyiptom továbbment, Samuel Eto’o pedig duplázott

Vágólapra másolva!
2008.01.30. 20:04
Kamerun győzött, Egyiptom pedig döntetlent játszott az Afrika-kupa C csoportjának harmadik fordulójában, és ez a két csapat lépett tovább a következő körbe. A kameruniaknál Samuel Eto’o kétszer vette be Szudán hálóját, ezzel 16 gólos az Afrika-kupák történelmében, és már egyedül vezeti a kontinenstorna örökranglistáját.
Samuel Eto'o két góllal terhelte meg Szudán hálóját
Reuters
Samuel Eto'o két góllal terhelte meg Szudán hálóját
Samuel Eto'o két góllal terhelte meg Szudán hálóját
Reuters
Samuel Eto'o két góllal terhelte meg Szudán hálóját
Kamerun a csoport utolsó helyén álló Szudánnal csapott össze, és Otto Pfister együttese jól kezdett: már a második percben óriási gólszerzési lehetőséget puskáztak el, hiszen előbb Joseph-Desire Job, majd Samuel Eto’o volt képtelen betalálni a kapuba.

A 27. percben azonban már megszerezték a vezetést a kameruniak, Achille Emanával szemben szabálytalankodott Yousef Alaeldin, a togói játékvezető a tizenegyespontra mutatott. Eto’o végezte el a büntetőt, és a bal sarokba lőtt. Ez volt a támadó 15. gólja az Afrika-kupák történelmében, így már egyedül áll az élen, megelőzte az elefántcsontparti Laurent Pokou-t.

Hét perccel később újra Mahjoub El-Moez hálójában táncolt a labda: Epalle lőtt középre jobbról, Hamouda Bashir felszabadítása azonban Mohamed Ali Khidert találta el, és utóbbi hátáról a gólvonal mögé pattant a labda.

Szünet után a szudániak kezdtek agilisabban, két hatalmas helyzetet is kihagytak Alaeldin és Tambal révén. A kameruniak némileg kényelmesebben játszottak, mint az első félidőben, igaz, ők álltak továbbjutásra.

Az első 45 percben Idriss Kameni kapus munka nélkül volt, a második játékrészben azonban megszolgálta a bizalmat, többször is remekül hárított.

A végén Eto’o akcióból is eredményes volt, egy kiugrás után magabiztosan lőtt a bal sarokba, és ezzel beállította a 3-0-s végeredményt.

A csoport másik meccsén Egyiptomnak bő negyedórával a kezdés után sikerült megszereznie a vezetést, egy bal oldali beadást Amr Zaki szép mozdulattal lőtt a hálóba. A folytatásban is az egyiptomiak voltak fölényben, de nem tudták növelni előnyüket a félidő végéig. A zambiaiaknak ellenben kevés momentuma volt.

A második játékrészben sem változott a játék képe, továbbra is Hasszan Sehata csapata játszott jobban, és alakította ki a helyzeteket, de nem tudták újra bevenni Kennedy Mweene hálóját.

Sőt, a lefújás előtt a csapatkapitány Katongo egy szép csel után közelről a jobb sarokba bombázott, ám ez a találat nem volt elég a továbbjutáshoz.

LABDARÚGÁS, AFRIKA-KUPA

C CSOPORT, 3. FORDULÓ
Kamerun - Szudán 3-0 (Eto'o 27.-11-es, 90., Ali Khider 34.-öngól)
Egyiptom - Zambia 1-1 (Zaki 15. ill. Katongo 87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik