P. V. 2022.05.23 16:55 Frissítve: 2022.05.24 09:41

Válogatott: Erőt kell merítenünk a tavaly nyári Eb-meccsekből – Dibusz

Elkezdte a felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott a júniusi, Anglia, Olaszország és Németország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Telkiben az összetartás első  napján Dibusz Dénes és Vancsa Zalán válaszolt az újságírói kérdésekre.

Dibusz Dénes elmondta, az ellenfeleknek nehéz, a szurkolóknak szép pillanatokat szeretnének szerezni az NL-ben (Fotó: Dömötör Csaba)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Dibusz Dénes a bajnokság fáradalmait kipihenve érkezett meg Telkibe, és nagy várakozásokkal tekint a magyar válogatott előtt álló négy Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

„Nagyon mosolygósan érkeztem a válogatotthoz, hiszen fontos feladatok várnak ránk, nagyon várjuk az előttünk álló mérkőzéseket a Nemzetek Ligájában. Mindenkinek óriási lehetőség lesz újra ilyen szintű csapatok ellen pályára lépni. Többségünknek van már tapasztalata az ilyen minőségű válogatottak ellen, abból erőt kell merítenünk, hogy a tavaly nyári Európa-bajnokságon fel tudtuk venni velük a versenyt, tudtuk nekik nehéz pillanatokat okozni. Bízom benne, meg tudjuk mutatni, hogy azóta előreléptünk, eredményesek tudunk lenni, és szép perceket tudunk szerezni a szurkolóknak. A motiváció nálunk lehet a legnagyobb, és talán azzal tudunk meglepetést okozni az ellenfeleinknek, hogy nagyon elhivatottak vagyunk, és csapatként mindent megteszünk a győzelem érdekében.

Arra is reagált, hogy Marco Rossi kijelentette, két mérkőzésen biztosan a Ferencváros kapusa fog védeni. Azzal nem foglalkozik, hogy melyik kettő lesz az, hiszen a csapat most elsősorban az angolok elleni összecsapásra fókuszál. Hozzátette, mindegy számára, hogy melyik két mérkőzésen lesz ő a kezdőkapus, készen fog állni a feladatra.

Azt is elmondta Dibusz, az összetartás első napjára nagyjából a keret fele érkezett meg, a többiek fokozatosan jönnek az edzőtáborba. Az első héten napi egy edzés szerepel a programban, taktikai jellegű munkát csak a második héttől tudnak majd végezni, amikor már teljes lesz a csapat.

A 17 éves Vancsa Zalán először kapott meghívott a felnőttválogatott keretébe, ami természetesen meglepetésként érte.

„Amikor egyik reggel kaptam a hívást, nem is fogtam fel igazán, mi történt. Hatalmas megtiszteltetés, nagyon örülök a meghívónak, és megpróbálok élni is vele. Nagyon jólesik a bizalom, és az is, hogy Marco Rossi jó véleménnyel van rólam. Az első héten, míg itt vagyok, igyekszem megmutatni, mit tudok. Nem vagyok izgulós típus, de azért ez egy új helyzet, új dolog a karrieremben, az életemben. Kicsit más érzés volt úgy belépni a Telki Edzőközpontba, hogy a felnőttekkel végzem el a felkészülést. De tudom, hogy aztán az U21-es mérkőzésekre kell koncentrálnom. Ha Marco Rossi esetleg bizalmat szavazna nekem, és bemutatkozhatnék a felnőttválogatottban bármelyik csapat ellen, az csodálatos lenne!

 

A VÁLOGATOTT EDZÉSE

A MAGYAR KERET A JÚNIUSI NEMZETEK LIGÁJA-MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok: Dibusz Dénes 
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)

Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK) 

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
 MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
 Németország–MAGYARORSZÁG

Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

2022.06.28 22:53:18

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A napokban vertük meg a vezetésével Angliát oda-vissza.

2022.06.28 09:08:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az Omonia Nicosia védőjének teljesült a vágya: ötvenedszer is magára ölthette a címeres mezt.

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.

2022.06.18 21:06:07

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Minden afelé visz, hogy túllépjek nem a tegnapon, hanem már a mán, még akkor is, ha igenis abból kellene táplálkozni. Mégis azt mondom, csak mi tehetünk azért, hogy ez ne így legyen. Hogy azok a fiatalok, akik televízióban látták az angol–magyart, személyesen ott lehessenek a Puskás Arénában az ő magyar–szovjetjükön.