Válogatott: Erőt kell merítenünk a tavaly nyári Eb-meccsekből – Dibusz

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.05.23. 16:55
Elkezdte a felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott a júniusi, Anglia, Olaszország és Németország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Telkiben az összetartás első  napján Dibusz Dénes és Vancsa Zalán válaszolt az újságírói kérdésekre.
Dibusz Dénes elmondta, az ellenfeleknek nehéz, a szurkolóknak szép pillanatokat szeretnének szerezni az NL-ben (Fotó: Dömötör Csaba)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Dibusz Dénes elmondta, az ellenfeleknek nehéz, a szurkolóknak szép pillanatokat szeretnének szerezni az NL-ben (Fotó: Dömötör Csaba) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Dibusz Dénes a bajnokság fáradalmait kipihenve érkezett meg Telkibe, és nagy várakozásokkal tekint a magyar válogatott előtt álló négy Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

„Nagyon mosolygósan érkeztem a válogatotthoz, hiszen fontos feladatok várnak ránk, nagyon várjuk az előttünk álló mérkőzéseket a Nemzetek Ligájában. Mindenkinek óriási lehetőség lesz újra ilyen szintű csapatok ellen pályára lépni. Többségünknek van már tapasztalata az ilyen minőségű válogatottak ellen, abból erőt kell merítenünk, hogy a tavaly nyári Európa-bajnokságon fel tudtuk venni velük a versenyt, tudtuk nekik nehéz pillanatokat okozni. Bízom benne, meg tudjuk mutatni, hogy azóta előreléptünk, eredményesek tudunk lenni, és szép perceket tudunk szerezni a szurkolóknak. A motiváció nálunk lehet a legnagyobb, és talán azzal tudunk meglepetést okozni az ellenfeleinknek, hogy nagyon elhivatottak vagyunk, és csapatként mindent megteszünk a győzelem érdekében.

Arra is reagált, hogy Marco Rossi kijelentette, két mérkőzésen biztosan a Ferencváros kapusa fog védeni. Azzal nem foglalkozik, hogy melyik kettő lesz az, hiszen a csapat most elsősorban az angolok elleni összecsapásra fókuszál. Hozzátette, mindegy számára, hogy melyik két mérkőzésen lesz ő a kezdőkapus, készen fog állni a feladatra.

Azt is elmondta Dibusz, az összetartás első napjára nagyjából a keret fele érkezett meg, a többiek fokozatosan jönnek az edzőtáborba. Az első héten napi egy edzés szerepel a programban, taktikai jellegű munkát csak a második héttől tudnak majd végezni, amikor már teljes lesz a csapat.

A 17 éves Vancsa Zalán először kapott meghívott a felnőttválogatott keretébe, ami természetesen meglepetésként érte.

„Amikor egyik reggel kaptam a hívást, nem is fogtam fel igazán, mi történt. Hatalmas megtiszteltetés, nagyon örülök a meghívónak, és megpróbálok élni is vele. Nagyon jólesik a bizalom, és az is, hogy Marco Rossi jó véleménnyel van rólam. Az első héten, míg itt vagyok, igyekszem megmutatni, mit tudok. Nem vagyok izgulós típus, de azért ez egy új helyzet, új dolog a karrieremben, az életemben. Kicsit más érzés volt úgy belépni a Telki Edzőközpontba, hogy a felnőttekkel végzem el a felkészülést. De tudom, hogy aztán az U21-es mérkőzésekre kell koncentrálnom. Ha Marco Rossi esetleg bizalmat szavazna nekem, és bemutatkozhatnék a felnőttválogatottban bármelyik csapat ellen, az csodálatos lenne!

A VÁLOGATOTT EDZÉSE

A MAGYAR KERET A JÚNIUSI NEMZETEK LIGÁJA-MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Szappanos Péter(Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország),Lang Ádám(Omonia Nicosia – Ciprus),Nagy Zsolt(Puskás Akadémia FC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Spandler Csaba(Puskás Akadémia FC),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter(Debreceni VSC),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Schäfer András(Union Berlin – Németország),Callum Styles(Barnsley FC – Anglia),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Vécsei Bálint(Ferencváros)

Támadók:Ádám Martin(Paksi FC),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Sallói Dániel(Sporting Kansas City – Egyesült Államok),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(FC Basel – Svájc),Vancsa Zalán(MTK)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45:Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45:MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45:Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG

Szeptember 26., 20.45:MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik