Válogatott: A döntetlen igazságosabb lett volna – Sallai Roland

Vágólapra másolva!
2022.03.24. 22:16
null
Sallai Roland szerint a döntetlen igazságosabb lett volna (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott idei első mérkőzésén 1–0-ra kikapott a Puskás Arénában Szerbiától. Lássuk, hogyan értékelték a találkozót a magyar játékosok!

 

Sallai Roland: „Jó mérkőzést játszottunk, mindkét oldalon adódtak helyzetek. Úgy érzem, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de a következő meccsen, kedden megpróbálunk javítani, egy jobb eredményt elérni. Kialakítottunk egy-két nagy helyzetet, melyekből gólt vagy gólokat kellett volna szereznünk, ez sajnos nem sikerült.”

„A szerbek nagyon jól járatták a labdát, köztudott, hogy klasszis játékosaik vannak. Nehéz dolgunk volt elöl, ám így is szép helyzeteket tudtunk kialakítani. Most a csapatot kell fókuszba tenni, vissza fogjuk nézni ezt a meccset, kielemezzük, megnézzük a hibákat, és megpróbáljuk azokat kijavítani.”

Schäfer András: „Sajnos így sikerült. Kaptunk egy szerencsétlen gólt, elöl pedig nem éltünk a lehetőségeinkkel. Nagyon rossz szájízzel hagyjuk el az arénát, de szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, hogy ismét fantasztikus hangulatot varázsoltak. Jó csapat ellen játszottunk jó mérkőzést. Holnaptól csak a keddi találkozóra koncentrálunk, ott mindenképpen javítani szeretnénk. Nem a helyzetek számával volt a baj, hanem egyszerűen valami hiányzott: nem voltunk elég pontosak, hiányzott az utolsó passz vagy a jó befejezés, ők meg találtak egy szerencsés gólt, hiába nem volt több helyzetük, mint nekünk.”

Botka Endre: „Tudtuk, hogy egy nagyon jó, vb-résztvevő csapat ellen játszunk. Nem futballoztunk rosszul, voltak helyzeteink, a döntetlen lett volna a reális eredmény. A ki nem kényszerített hibákból volt több ma, az olyan passzok, amiket korábban gond nélkül megoldottunk, ma nem jöttek, illetve kicsit nehézkesen járattuk a labdát. Építkezni kell tovább. A második félidőben talán a szerbek sem jöttek annyira ránk, mint az elején, jobban megtaláltuk a szabad embereket, jobban tudtuk váltani az oldalakat.”

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SZERBIA
0–1 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, 29 914 néző. Vezette: Glova (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka (Kecskés Á., 80.), Lang, Fiola – Nego (Bolla, 59.), Schäfer, Nagy Á. (Gazdag, 59.), Nagy Zs. (Styles, 70.) – Sallai (Vécsei, 80.), Szalai Á. (Ádám, 70.), Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics (Racsics, 77.), Nasztaszics (Terzics, 65.), Pavlovics (Sz. Mitrovics, 55.) – Lukics (Radonjics, a szünetben), Gudelj – Zsivkovics (Jovics, a szünetben), Tadics, Sz. Milinkovics-Szavics, Kosztics (Risztics, a szünetben) – A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
Gólszerző: Nagy Zs. (35. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik