NAGY-PÁL TAMÁS (Dublin), SZELI MÁTYÁS (Dublin) 2019.05.08 08:48 Frissítve: 2019.05.08 10:12

U17-es Eb: „Vártam, hogy beálljak, mert éreztem: megváltoztathatjuk a meccset”

A Portugália feletti bravúros győzelem után Izland ellen 2–1-es sikert aratott a magyar U17-es válogatott az írországi korosztályos labdarúgó Európa-bajnokságon, és csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe. A találkozó után a győztes büntető előtti kezezést beadásával kikényszerítő Komáromi Györggyel, illetve Preisinger Sándor szövetségi edzővel beszélgetett Dublinban az NSO Tv stábja.

 

 

Preisinger Sándor szövetségi edző szerint az első félidőben semmi gond nem volt a csapat játékával.

„Helyzeteink voltak, a gólt is ugyanúgy lejátszottuk, ahogy elterveztük. Jött az az alapfelállás is, amit választottunk, főleg támadásban, labdabiztosak voltunk. Abszolút nem volt benne az egyenlítő gól a játékban, de előfordul ilyen, nem értettük meg egymást egy mélységi váltásnál. Utána eléggé hektikus lett a találkozó, mi is igyekeztünk megszerezni a gólt, míg ők eléggé agresszívan próbáltak menni tovább, ki-ki meccs lett belőle. A végére kicsit letisztult a játékunk, megnyugodtak a srácok, és egy ilyen előreívelésből a gyereknek a kezére pattant a labda. Megint óriási dolog, hogy a nyolcvanadik perc után tudtunk megnyerni egy mérkőzést.”

Komáromi György nagyon örült, hogy csereként pályára léphetett.

„Nagyon vártam már, hogy beállítson a mester, mert nagyon éreztem, hogy ha beállunk, akkor meg tudjuk változtatni a meccs kimenetelét, hál istennek sikerült is. Amúgy nagyon hajtós összecsapás volt, fizikailag erős játékosokkal az izlandiaknál, de szerencsére a végén kijött az, hogy a kilences játékos kezezett, mi pedig be tudtuk rúgni a büntetőt, és ezzel meg tudtuk nyerni a mérkőzést.”

Úgy keltem ma fel, hogy nekem gólt kell rúgnom, és sikerült is! – Molnár

Ezt nem lehet megunni – így szólt a büszke magyar himnusz Írországban

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (1–0)
Dublin, Whitehall, 600 néző. Vezette: Mikola Balakin (ukrán)
Magyarország: Hegyi – Buna (Orosz, 95.), Posztobányi, Balogh B., Horváth M., László D. – Kata, Major (Németh A., 60.), Kosznovszky (Ominger, 77.) – Zuigeber (Komáromi, 77.), Molnár (Szalay, 77.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Izland: 
Helgason – Valgeirsson, Gíslason, Stefánsson, Thorkelsson – Kjartansson, Haraldsson (Stefánsson, a szünetben), Jóhansson (Baldursson, 74.) – Djuric (Gudjohnsen, 74.), Ingason (Jóhannesson, 74.), Ellertsson (Jónsson, 93.). Szövetségi edző: David Snorri Jónasson
Gólszerző: 
Molnár (31.), Németh A. (90. – 11-esből), ill. Ellertsson (48.)
Sárga lap: 
Zuigeber (70.)

A meccs részleteit és összefoglalóját ide kattintva lehet elolvasni.

2021.01.14 23:34:16

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Ilyenkor persze mindent rózsaszín köd borít.

2021.01.11 09:56:13

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

„Isten hozta! Isten tartsa! Isten vezérelje Nagyméltóságodat, a magyar kultúra legfőbb őrét és a magyar sport hivatott vezérét!”

2021.01.10 21:11:11

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Amikor ismeretlenek állítanak meg az utcán, hogy köszönik az élményt, az bizony jó érzés.”

2021.01.02 21:44:58

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Szoboszlai Dominik és Gulácsi Péter egyaránt méltó a dobogóra.