Női válogatott: közel volt a bravúr, de Skócia nyerte a vb-selejtezőt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.10.22. 23:14
null
A magyar válogatott nagyot küzdött Skóciában (Fotó: MLSZ)
A magyar női labdarúgó-válogatott közel állt a bravúrhoz, ám végül lemaradt a pontszerzésről Glasgow-ban, ahol a 89. percben kapott góllal 2–1-es vereséget szenvedett Skóciával szemben a világbajnoki selejtezősorozat 3. fordulójában.

A mieink két hazai vereség (Skócia 0–2, Spanyolország 0–7) után utaztak Glasgow-ba, ahol Sipos Lilla térdsérülése miatt már az első 15 percben változtatnia kellett Margret Kartz szövetségi kapitánynak a tervein. Ezzel együtt az MLSZ hivatalos honlapjára kikerült tudósítás szerint egészen a játékrész utolsó 15 percéig kiegyenlített játék folyt a pályán. Skócia a 42. percben szerezte meg a vezetést: Docherty beadását Ross csúsztatta meg, a labda így Grimshawhoz került, aki nem hibázott és megszerezte második gólját a női világranglista 22. helyén álló válogatottban – 1–0.

A második játékrész elején viszont összejött az egyenlítés: Pápai Emőke szerzett labdát a skót kapu közelében és Zeller Dórához passzolt, ő továbbított Vágó Fannihoz, és válogatottsági- és gólrekorderünk megszerezte az egyenlítő találatot – 1–1.

Hiába hajtott nagyot a magyar csapat, az egyre fokozódó skót nyomást nem lehetett elviselni, s a 89. percben a házigazda megszerezte a győztes találatot. Egy szögletet követően Corsie állította be a 2–1-es végeredményt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

NŐI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
B-CSOPORT
Skócia–Magyarország 2–1
(C. Louise 41., R. Corsie 89., ill. Vágó 55.)

A B-csoport állása: 1. Skócia (9 pont/3 meccs), 2. Spanyolország (6/2), 3. Ukrajna (3/1), 4. Magyarország (0/3), 5. Feröer-szigetek (0/3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik