MTI
K. B.
2023.01.26 17:19 Frissítve: 2023.01.26 17:28

NB I: a PAFC válogatott védője az FTC utoléréséről sem mondott le

Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia válogatott labdarúgója úgy készül, hogy felcsúti csapata a bajnokság tavaszi szezonjában még a tabellát fölényesen vezető Ferencvárossal is felveszi a versenyt.

Nagy Zsolt novemberben, a DVSC elleni meccsen (Fotó: Földi Imre)

 

A hátvéd csütörtökön a közmédiának kifejtette, hogy nagyon jól sikerült a téli edzőtáboruk, ahol erős ellenfelekkel vívtak felkészülési meccseket. A felcsúti együttes téli érkezőiről elmondta: a svéd Jonathan Levinek már sikerült beilleszkednie, és erősítésnek érzi a csatárt, miként reméli, a közös munkába csupán a héten becsatlakozó horvát Karlo Bartolec is az lesz hamarosan.

„Nagyon sűrű lesz a februárunk, a bajnokság mellett még a Magyar Kupában is játszunk. Előbbiben a dobogóért küzdünk, remélem, meg tudjuk előzni az előttünk álló két csapatot, mert a Ferencváros azért elég messze van. Természetesen azért is küzdünk, hogy akár őket is utolérjük” – utalt Nagy Zsolt a felcsútiakkal azonos pontszámmal álló, de több győzelmének köszönhetően együttesét megelőző harmadik Kisvárdára, valamint az egypontos előnnyel második Kecskemétre. A címvédő és éllovas Ferencváros úgy szerzett 12 ponttal többet a Puskás Akadémiánál, hogy közvetlen üldözőihez képest egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A PAFC vasárnap a Mezőkövesd vendégeként kezdi meg a tavaszi szezont, s mint Nagy Zsolt kiemelte: riválisukhoz sok új játékos érkezett a télen, ezért úgy gondolja, az ellenfél összeszokatlansága az ő előnyükre szolgálhat. Már csak azért is, mert idegenbeli mumusuk ellen a három pont megszerzésére törekednek.

A felcsúti gárda a Young Boys, a Jablonec és a Karlsruhe együttesével mérkőzött meg Spanyolországban – előbbi kettőtől kikapott, utóbbit legyőzte –, és Hornyák Zsolt vezetőedző szerint ezek a találkozók ideális erőfelmérőnek bizonyultak azt követően, hogy kiváló minőségű pályákon, jó időjárási körülmények között tudták elvégezni a tervezett edzésmunkát.

Az olyan meccseket, amelyeken a bajnokság őszi szakaszában döntetlent értek el, szeretnék megnyerni, illetve ezeken a korábbiaknál több gólt szerezni.

„És persze felzárkózni a Fradi mögé, lehetőség szerint minél közelebb, dobogón végezni, ha lehetséges. Ez szerepel az álmainkban és a terveink között” – nyilatkozta a csapatával szemben támasztott tavaszi elvárásairól, valamint az együttes céljáról.

2023.03.31 23:50:35

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A hízó májamon túl sokkal fontosabb volt, hogy Szoboszlai Dominik is tisztában legyen azzal, hibázott, s ne csak szavakkal, tettekkel is bizonyítsa ezt. Mit mondjak, bizonyította.

2023.03.30 23:12:15

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Rághatnánk a gittet a végletekig, és ebben megbízható »partnereink« a román szurkolók – bár a Spanyolországban élő, Andorrába átránduló honfitársaik túlnyomó része minősíthetetlen viselkedésükért kifütyülte őket –, de nem érdekünk unalomba fulladni. Újdonság bukkant fel viszont a fehéroroszok elleni meccsen: egy Nagy-Románia-térkép.

2023.03.30 23:23:19

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.03.29 23:18:51

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.03.29 18:32:53

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A három Főnix-fióka, Bolla Bendegúz, Csoboth Kevin és Szoboszlai Dominik már tíz éve is együtt nyertek.