Női NL: négygólos vereség a belgáktól az osztályozó első meccsén

Vágólapra másolva!
2024.02.23. 19:43
Turányi Lilla szerezte a mieink gólját (Fotó: Koncz Márton)
A női labdarúgó Nemzetek Ligája osztályozós párharcának első meccsén a magyar válogatott 5–1-es vereséget szenvedett Belgiumtól Felcsúton.

 

A párharc győztese a sorozat A-ligájában, vesztese a B-ligában szerepel a következő kiírásban. Az esélyek a rivális mellett szóltak, hiszen a belga csapat a 18. helyet foglalja el a világranglistán, a magyar pedig jóval hátrább, a 41. helyen található, arról nem is beszélve, hogy Belgium a 2022-es Európa-bajnokságon nyolcadikként végzett.

Ehhez képest a hetedik percben a mieink megszerezték a vezetést, Turányi Lilla talált be. Sajnos az előny csak három percig tartott, mert a tizedikben Sari Kees egyenlített. Bár Margret Kratz együttese több veszélyes támadást vezetett, mégis a vendégek szerezték a következő gólt Tessa Wullaert révén.

A második félidőben is sokáig jól tartotta magát a magyar válogatott, de a hajrában a belgák további két találattal biztossá tették a sikerüket.

A visszavágót jövő kedden játsszák Belgiumban, a magyar válogatottnak tehát négygólos különbséget kell ledolgoznia idegenben.

NŐI NEMZETEK LIGÁJA 
OSZTÁLYOZÓ, 1. MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–BELGIUM 1–5 (1–2)
Felcsút, 1113 néző. Vezette: Alina Pesu (Daniela Constantinescu, Petruta Iugulescu) – románok
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Kovács L., Turányi, Németh H., Savanya (Nagy F., 78.) – Csiszár, Süle – Zeller, Kaján (Siber, 65.), Szabó V. (Vachter, 89.) – Pápai (Zágor, 89.). Szövetségi kapitány: Margret Kratz
BELGIUM: Lichtfus – Cayman, Tysiak, De Caigny, Kees, Deloose (Philtjens, 85.) – Delacauw (Ampoorter, a szünetben), Vanhaevermaet, Detruyer (Teulings, 71.) – Wullaert (Janssens, 81.), Blom (Petry, 71.). Szövetségi kapitány:  Ives Serneels
Gólszerző: Turányi (1–0) a 7., Kees (1–1) a 10., Wullaert (1–2) a 21., Vanhaevermaet (1–3) a 65., Wullaert (1–4) a 74., Kees (1–5) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Margret Kratz: – Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, sokat birtokoltuk a labdát. Akkor hoztuk a nemzetközi szintet, a második játékrészre viszont elfogyott az energiánk, kicsit megtörtünk, és szembesültünk a korlátainkkal. A belgák ritmust váltva kihasználták a helyzeteiket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik