Anglia: magyar tehetség tűnt fel az U18-as Premier League-ben!

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2022.08.29. 13:35
null
A 15 éves Farkas Patrik a Blackburn Rovershez szerződött
Az év elején, Külföldi tapasztalatok sorozatunkban mutattuk be, az akkor még a Liverpool FC utánpótlásában pallérozódó Farkas Patrikot, aki a nyáron szintet lépett, hiszen 15 éves kora ellenére a Blackburn Rovers U18-as Premier League-ben szereplő együttesében is pályára léphetett, melynél nagyon jó véleménnyel vannak a magyar tehetségről.

 

 

A életkora alapján még az U16-os korosztályhoz tartozó Farkas Patrik nagy lehetőséget kapott a nyáron, mert bár 2023-ig szóló szerződés kötötte a Liverpool FC-hez, ajánlatot kapott a Blackburn Roverstől, melynél a két évvel idősebb korosztályban, az U18-as csapatban edződhet. Miután a kluboknak sikerült megállapodniuk az átigazolásáról, a magyar középpályás augusztusban, az U18-as Premier League-ben, a Middlesbrough elleni meccsen, csereként beállva rögtön gólt készített elő azzal, hogy kiharcolt egy tizenegyest a Blackburn javára.

„Patrik minden szempontból nagyon technikás játékos, aki mindkét lábával hasonlóan jól bánik a labdával – mondta a 15 éves labdarúgóról a Nemzeti Sport megkeresésére a Blackburn Akadémia kiválasztásért felelős vezetője, Michael Cribley. Remekül olvassa a játékot, képes gólokat szerezni, vagy gólhelyzeteket teremteni a társak számára.”

Az utánpótlásvezető arról is beszélt, Patrikban látja a lehetőséget, hogy idővel profi szerződést kapjon, mellyel már a nagy múltú (háromszoros első osztályú bajnok, hatszoros FA-kupa-győztes), jelenleg az angol második vonalban, a Championshipben szereplő első csapatban is pályára léphetne.

„Patrik nagyon tehetséges futballista, akit már régóta figyelemmel kísérünk, nagyon örülünk, hogy a Blackburn Roverst választotta, mert ő igazi csapatjátékos. A jó technikai képességei mellett kiváló edzettségi állapotban is van. Most, hogy bekerült a képzési programunkba, reméljük, még tovább tud fejlődni, és miután jövőre már az akadémiánk ösztöndíjasa lesz, még többet tudunk vele foglalkozni, és remélhetőleg idővel a profi szerződésig is el tud jutni.”

Az angol utánpótlásban a klubok akadémiájára bekerülő tehetségek 16 évesen kaphatnak ösztöndíjas szerződést, ami már a profi szerződés közvetlen előszobája lehet. Farkas Patrik novemberben tölti be a 16. életévét, így a következő évtől kaphat ösztöndíjat a Blackburn Akadémiáján – két évvel azután, hogy a családja Angliába költözött és a KTE akadémiájáról a szigetországba szerződött, akkor még Liverpoolba. Ugyanakkor Patrik öccse, a 13 éves Erik továbbra is a Liverpool FC utánpótlásában futballozik.

További részletek a Farkas testvérek eddigi útjáról Külföldi tapasztalatok sorozatunk januári részében olvashatók!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik