Légiósok: Vancsa szerint csapata esélyes a belga élvonalba jutásra

Vágólapra másolva!
2024.01.12. 16:23
null
Vancsa Zalán (Fotó: Imago Images)
Vancsa Zalán, a belga másodosztályú Lommel SK egyszeres magyar válogatott labdarúgója szerint csapatának van esélye arra, hogy feljusson az élvonalba.  

A 19 éves futballista 16-szor lépett pályára a belga másodosztályban, négy gól és három gólpassz fűződik a nevéhez. Vancsa szerint lehetett volna több találata is, de összességében jól teljesített, emellett mentálisan és fizikailag is sikerült fejlődnie.

„Elsősorban arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek majd a második félévben, illetve hogy sikerüljön a csapattal a feljutás az élvonalba, mert ha én és a csapat is jól teljesít, az mindenkinek jó” – hangsúlyozta az M1 aktuális csatornának pénteken a tabella 8. helyén álló együttes támadója, majd megjegyezte, hogy bár a klub elsősorban a fiatalok fejlesztésére fekteti a hangsúlyt, az erőviszonyokat figyelembe véve van esélyük a feljutásra, mivel mindössze hét pontra vannak az első osztályba felkerülést jelentő második helytől.

Vancsa elárulta, hogy voltak érdeklődők a téli átigazolás folyamán, de úgy véli, ha a tavaszi szezonban jól teljesít és az első félévhez hasonlóan sokat játszik, akkor nyáron még több megkeresésre számíthat. Ha pedig sikerülne a feljutás, akkor már a belga élvonal is nagyot dobhat a pályafutásán.

A Lommel játékosa minden héten egyeztet a vezetőedzővel és a sportigazgatóval, akik elmondása szerint meg vannak elégedve a teljesítményével, és minden megbeszélésen megtárgyalják, hogy miben tudna még fejlődni és hogyan lehetne még eredményesebb. Majd azt is megemlítette, hogy havonta néhány napot a klubnál töltenek a partnerklub Manchester City képviselői is, akiktől szintén pozitív visszajelzéseket kapott.

Az U21-es válogatottal kapcsolatban elmondta, hogy nagyon nehéz helyzetben van a Gera Zoltán vezette nemzeti együttes, és bravúrra lenne szükség az Európa-bajnokságra való kijutáshoz.

„Még négy meccsünk van hátra, amiből szerintem kettőt muszáj lesz megnyerni, illetve kettőből legalább egynél bravúr kellene, és még lehet, hogy az sem lesz elég, de ebből is próbáljuk a legjobbat kihozni”
– hangsúlyozta. Hozzátette, egyik legnagyobb célja, hogy a közeljövőben újra meghívót kapjon Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik