Légiósok: hatalmasat kaszálhat a Salzburg a Szoboszlai-üzleten

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 13:48
null
Szoboszlai Dominik eladásával korábbi klubja, a Red Bull Salzburg is nagyon jól járhat (Fotó: Getty Images)
A német átigazolásokban általában jól értesült Bild úgy tudja, hogy az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez 70 millió euróért szerződő Szoboszlai Dominik korábbi klubja, az RB Salzburg az átigazolási díj 20 százalékát megkapja.

 

Szoboszlai Dominik 2021 telén igazolt át a Red Bull Salzburgtól az RB Leipzighez, 22 millió euróért. A Lipcsével két és fél idény alatt kétszer megnyerte a Német Kupát, s több alkalommal is szerepelhetett a Bajnokok Ligájában. A 32-szeres magyar válogatott középpályás 91 tétmeccsen játszott a lipcsei csapatban, 20 gólt szerzett és 22 gólpasszt adott.

Úgy tűnik, a magyar válogatott 22 éves csapatkapitányának teljesítménye annyira meggyőzte a Liverpool FC vezetőségét, hogy kifizeti a szerződésében szereplő kivásárlási árat, tehát 70 millió eurót.

Az üzletről természetesen a német Bild is beszámolt, s cikkében közölte, információi szerint ezzel Szoboszlai korábbi klubja, az RB Salzburg is meglehetősen jól jár. Nem is kicsit! A Lipcsével 2021-ben kötött szerződés részesedési záradékában 20 százalékos részesedést fogalmaztak meg a felek, ami 70 millió euró esetén annyit tesz, hogy 14 millió euró üti az osztrákok markát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik