NB II: közel a célhoz a Vasas; négyet vágott a Szolnok és a Balmaz

Vágólapra másolva!
2015.05.09. 17:29
null
Érthető az öröm: a Sporon legyőzte a Mezőkövesdet
Szombaton hét mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II 27. fordulójában. A listavezető Vasas könnyedén, 3–1-re nyert a ZTE otthonában, míg a Békéscsaba hazai pályán 1–0-ra győzte le a Szigetszentmiklóst. A Mezőkövesd ismét kikapott idegenben, a borsodiak most Sopronban szenvedtek 1–0-s vereséget. A kiesés ellen küzdő Balmazújváros 4–0-ra győzött közvetlen riválisa, a Cegléd otthonában, míg a Szolnok – a két találatot szerző Vári Barnabás vezérletével – szintén négy góllal nyert Siófokon.  A Soroksár kínkeservesen 2–1-re legyőzte az Ajkát, így tizenkét meccs után nyert ismét, a Szeged 2011 pedig nem bírt a Kaposvárral.

Magabiztosan nyert a listavezető Vasas a ZTE otthonában. Az első félidőben Remili Mohamed tizenegyese és Vass Patrik közeli gólja révén kétgólos előnyhöz jutottak a piros-kékek. A szünet után az indulatoké lett a főszerep, legalábbis a lelátón: a két tábor közötti verbális inzultusok után egy vendégszurkoló, majd egy hazai is beszaladt a pályára, rövid időre félbeszakadt a játék, de a rendezők és a rendőrök megakadályozták a két tábor összecsapását. A közjáték után a Vasas még egy gólt szerzett a csereként beállt Ádám Martin révén, majd Simonfalvi Gábor szépített. Az angyalföldiek a cél kapujában vannak, sőt, ha azt nézzük, hogy a Győri ETO NB I-es visszalépése miatt várhatóan három feljutó lesz az NB II-ből, már most első osztályú csapatnak tekinthetők (a Gyirmóttal együtt), hiszen előnyük három körrel a zárás előtt 12 pont a negyedik helyezett Mezőkövesddel szemben.

Tovább folytatódik az NB I-re aspiráló Mezőkövesd Zsóry rossz idegenbeli sorozata: a borsodiak indiszponált, enervált játékukkal csalódást okoztak, és megérdemelt vereséget szenvedtek a Sopron otthonában. A hazaiak nagy kedvvel és akarattal, jól játszottak, időnként látványos megoldásokat mutattak be, bár végül csak egy góllal nyertek: a 4. percben Eszlátyi István passza után Zamostny Balázs fordult le védőjéről és lőtt a jobb alsó sarokba. A Sopron így már kilenc mérkőzés óta veretlen, míg a Mezőkövesd az újabb vereséggel végleg lemondhat a feljutásról.

Ismét Birtalan Botond szállította a győzelmet a Békéscsabának. A békéscsabaiak középpályása már egy héttel korábban is a mérkőzés legjobbja volt, amikor a Szolnok ellen 2–0-ra végződő találkozón mindkétszer ő talált be a Tisza-partiak kapujába. Ezúttal is meghálálta az edző bizalmát, ugyanis a viharsarkiak győztes gólját ismét ő jegyezte az SZTK-Erima ellen. Az összecsapás egyébként kevés nagy lehetőséget hozott, így szinte eseménytelen mérkőzésen szerzett fontos három pontot a Csaba.

Lendületesen és jól futballozott a Cegléd a Balmazújváros elleni mérkőzés első félidejében, de gólhelyzeteit nem tudta gólra váltani, az ellencsapások során pedig jött a büntetés: először Bokros Tibor lőtt a hálóba, majd Mario Mijatovic talált be büntetőből. A szünet után két kontra után két újabb gólt szerzett a vendég csapat, így végül kiütötte ellenfelét. A Cegléd erejéből csak egy kapufára futotta (Kormos László lőtt a lécre), így a Pest megyeiek csúnya vereségbe futottak bele a kiesési helyosztón.

A Szolnok szintén négygólos sikerrel tért haza Siófokról. A Balaton-partiak a meccs elején több nagy lehetőséget elpuskáztak, a túloldalon viszont Vári Barnabás közelről nem hibázott. A szünet előtt Ivancsics Gellért távoli lövése a kapufáról pattant fölé, majd a fordulás után Csirszki Martin passza után ismét Vári lőtt a hálóba. Ezután szétesett a hazai együttes, Mile Krisztián távolról óriási gólt lőtt, majd Papucsek Barna is betalált, így végül fölényesen győzött a Szolnok. A Siófok legutóbbi négy meccsét elvesztette, és ismét retteghet a kieséstől.

Nem sikerült nyernie a Szeged 2011 otthonában, Gyulán a kiesés ellen küzdő Kaposvárnak. A zöld-fehérek az első játékrészben Zsivoczky Norbert szép emelésével vezetést szereztek, de a szünet után a szegediek Hegedűs Martin közeli lövése révén egyenlítettek. A 72. percben Polareczki Rolandot a tizenhatos sarkánál szerelték szabálytalanul, amit a játékvezető húsz centivel a vonalon kívülre látott, majd a 75. percben Oláh Lórántot választották el szabálytalanul a labdától, de sem tizenegyes, sem sárga lap nem járt, így végül marad a döntetlen.

Tizenkét meccses nyeretlenségi sorozatot tört meg a Soroksár az Ajka elleni sikerrel. A XXIII. kerületiek Pál András fejesével szereztek vezetést, de ezt a szünet után Major Norbert büntetőből kiegyenlítette. A hajrába lépve mindkét csapat a győzelem megszerzésére törekedett, végül a 80. percben Gohér Gergő oldalszabadrúgása Jánosa Tibor felett a kapu jobb felső sarkában kötött ki.

LABDARÚGÓ NB II
27. FORDULÓ

Szombat:

ZTE FC–VASAS 1–3 (0–2)
Zalaegerszeg, 2642
néző. Vezette: Fábián Mihály (Takács Gábor, Mohos Milán)
ZTE:
Szappanos – Króner (Pajor, 50.), Kovács G., Forgács A., Bedi – Simonfalvi, Szakály A. – Babati, Vittman (Városi, 62.), Délczeg – Daru
VASAS: Hermány – Bori, Debreceni, Grúz, Görgényi – Vida, Czvitkovics, Berecz – Vass P. (Nagy D., 88), Ferenczi I. (Ádám M., 78.), Remili (Lázok, 81.)
GÓLSZERZŐ: Remili (11–esből, 0–1) a 27., Vass P. (0–2) a 39., Ádám M. (0–3) a 85., Simonfalvi (1–3) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
LENDVAI MIKLÓS
, a ZTE vezetőedzője: – Az első játékrészben meglehetősen dekoncentráltan futballoztunk. Fordulás után már előfordultak jó periódusaink. A Vasas megérdemelten nyert, ennyivel jobb csapat.
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: – A találkozó első negyvenöt percében jó teljesítményt nyújtottunk, ez alapozta meg a sikerünket. A ZTE a fordulás után meglepett bennünket, sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék. Ennek ellenére a három pont megszerzése nem forgott veszélyben.

SOPRONI VSE-GYSEV–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–0 (1–0)
Sopron, 1200
néző. Vezette: Szabó Zsolt (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
SVSE: Halasi – Fazakas, Jovetics, Bobál D., Szabó L. – Holdampf, Deme (Erdélyi, 56.), Kapacina – Horváth P. (Pados, 93.), Zamostny (Pintér A., 83.), Eszlátyi
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Búrány, Dvorschák, Gengeliczki, Sváb – Tajthy, Molnár G., Szeles (Nyilas E., 42.), Baracskai (Balajti, 67.) – Takács P., Máté J. (Lukács R., 79.)
GÓLSZERZŐ: Zamostny (1–0) a 4. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA
, a Sopron szakmai igazgatója: – Megérdemelten nyertünk, többet tettünk a sikerért. Több helyzetünk is volt, amiből még gólokat rúghattunk volna. Nagyon fontos volt a győzelem a megyei rangadó, Gyirmót elleni mérkőzés előtt.
LUCSÁNSZKY TAMÁS, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Hatvan percig nem játszottunk jól, a párharcokat rendre elveszítettük, ez a hozzáállás elfogadhatatlan. Az utolsó húsz percben görcsösen mentünk előre, hogy egyenlítsünk, de sajnos nem sikerült.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZTK-ERIMA 1–0 (1–0)
Békéscsaba, 1200
néző. Vezette: Takács János (Szalai Balázs, dr. Kulcsár Judit)
BÉKÉSCSABA: Mursits – Koszó, Fehér Zs., Balog Zs., Bényei – Birtalan (Prasler, 89.), Spitzmüller, Borbély, Király P. (Bagi, 79.) – Szilágyi P., Berki (Viczián, 62.)
SZTK: Horváth L. (Sánta, 55.) – Sós, Póti, Vágó, Pollák – Domokos (Hevesi-Tóth, 69.), Mészáros L. – Bonifert, Weitner, Osváth – Szepessy (Fekete Á., 62.)
GÓLSZERZŐ: Birtalan (1–0) a 35. percben
MESTERMÉRLEG
ZORAN SZPILSJAK
, a Békéscsaba vezetőedzője: – Egy gól is elég volt a győzelemhez. Fontos, hogy most sem kapott gólt a csapat. Tény, időnként átengedtük a területet ellenfelünknek, de magabiztos volt a csapat, bírta a lelki terhelést.
HORVÁTH FERENC, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – A játék minden elemében felülmúltuk a Békéscsabát, egyedül az eredményben nem. Ami így olyan, mintha semmit sem csináltunk volna.

SZEGED 2011–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1–1 (0–1)
Gyula, Grosics Akadémia Sporttelep, 300
néző. Vezette: Berger József (Demeter János, Galán Roland)
SZEGED 2011: Szántai – Farkas M., Markovics, Berde, Mészáros M. – Manga (Fitos, a szünetben), Máté P., Hegedűs M. (Hegedűs E., 65.), Zelenyánszki – Germán (Polareczki, 68.), Oláh L.
KAPOSVÁR: Bozsó – Kiss M. (Olasz D., 90.), Kovács O., Petrók, Vermes – Faggyas, Lakatos G., Zsivoczky (Király V., 76.), Nagy K. (Fejős, 72.) – Albert Á., Rajczi
GÓLSZERZŐ: Zsivoczky (0–1) a 27., Hegedűs M. (1–1) az 53. percben
MESTERMÉRLEG
NYILAS ELEK
, a Szeged vezetőedzője: – Az első félidőben álmosan, nagyon gyatrán kezdtünk, és az ellenfél szerzett egy gólt, ami a játék képe alapján járt is nekik. A második félidőben azonban egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, és talán nem is csak rajtunk múlt, hogy nem győztünk.
PRUKNER LÁSZLÓ
, a Kaposvár vezetőedzője: – Az egy pont nekünk kevés. Az első félidőben irányítottuk a játékot, de a másodikra változtatott a Szeged, kockáztatott, kinyílt a védelme, ezért adódtak helyzeteink, amelyet egy jobb idegállapotú, nem a kiesés ellen küzdő csapat ki is használt volna. Mi nem.

CEGLÉDI VSE–BALMAZÚJVÁROS 0–4 (0–2)
Cegléd, 500
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Pápai Zoltán, Szvetnyik Bence)
CEGLÉD: Kovács A. – Albert I., Makrai, Farkas I., Pesti D. – Koncz – Majoros (Koós, 57.), Dóczi (Vattai, 79.), Markó – Kormos, Balog M. (Kovács D., 57.)
BALMAZÚJVÁROS: Radosevic – Bokros, Papp F., Kiss L., Németh Á. – Vachtler (Tóth L., 85.), Batarelo, Sigér, Pavlicsic (Kónya, 58.) – Mijatovic, Vajda S. (Farkas II B., 77.)
GÓLSZERZŐ: Bokros (0–1) a 25., Mijatovic (11-esből, 0–2) a 42., Vajda S. (0–3) a 49., Vachtler (0–4) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
KECSKEMÉTI JÓZSEF
, a Cegléd megbízott edzője: – Mindkét kapu előtt szerencsétlenek voltunk. Rengeteg, köztük régen látott szurkoló is kilátogatott a mérkőzésre, akik nem ezt érdemelték volna. A csapat helyett is szégyellem magam.
FECZKÓ TAMÁS, a Balmazújváros vezetőedzője: – Az első félidőben nagyon jól játszott a Cegléd, de gólt – kettőt is – csak mi szereztünk. Szünet után átvettük az irányítást, és remek csapatmunkával megérdemelt győzelmet arattunk.

SOROKSÁR SC–FC AJKA 2–1 (1–0)
Haraszti út, 400
néző. Vezette: Lovas László (Horváth Zoltán, Hima Andrea)
SOROKSÁR: Holczer – Vass Zs., Pandur, Farkas A., Gohér – Huszák (Balaskó Cs., 57.), Kovács D. (Tóbiás, 57.) – Lovrencsics B., Sándor I. (Hodgyai, 78.), Pál A. – Szenes B.
AJKA: Jánosa – Besztercei, Asztalos, Császár, Zámbó – Köles, Csordás Sz. – Szabó Zs. (Pál D., 66.), Varga G. (Németh L., 84.), Major N. – Sowunmi
GÓLSZERZŐ: Pál A. (1–0) a 23., Major N. (11-esből, 1–1) az. 51., Gohér (2–1) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
LISZTES KRISZTIÁN
, a Soroksár vezetőedzője: – Végre megszakadt rossz sorozatunk, és tizenkét nyeretlen mérkőzés után fontos győzelmet arattunk. Ezzel kis lépést tettünk nagy céljaink elérése érdekében.
JÁKLI PÉTER
, az Ajka vezetőedzője: – Az elmúlt hetek mérkőzései közül most játszottunk a legjobban, és a futball igazságtalansága, hogy éppen most szenvedtünk vereséget egy gyönyörű szabadrúgásgól következtében.

SIÓFOK–SZOLNOKI MÁV 0–4 (0–1)
Siófok, 800
néző. Vezette: Botló Béla (Iványi István, Kis Zoltán)
SIÓFOK: Tajti N. – Nagy J., Mogyorósi, Csató, Polényi – Peszmeg, Horváth A. – Gárdos, Ivancsics (Hanzl, 77.), Papp M. (Illés Gy., 41.) – Andorka (Kozma, 77.)
SZOLNOK: Pokorni – B. Tóth, Antal G. (Zsdrál, a szünetben), Papucsek, Fritz – Mile, Kenderes – Nagy I., Lengyel B., Csirszki – Vári
GÓLSZERZŐ: Vári (0–1) a 23., Vári (0–2) a 49., Mile (0–3) a 75., Papucsek (0–4) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
SOÓS IMRE
, a Siófok vezetőedzője: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy az elvárható egy kiesés elől menekülő csapattól, de a kapott góllal jéghegynek ütköztünk, és tovább süllyedünk, mint a Titanic.
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: – A mérkőzés elején felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de sokat jelentett, hogy megszereztük a vezetést. A második félidőben szép akciókat vezettünk, és megérdemelten nyertünk.

Pénteken játszották:
Csákvár–Gyirmót FC Győr 3–4

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 27 19 2 6 57–27 +30 59
2. Gyirmót FC Győr 27 16 9 2 49–26 +23 57
3. Békéscsaba Előre 27 16 6 5 37–23 +14 54
4. Mezőkövesd Zsóry FC 27 13 8 6 48–30 +18 47
5. Szolnoki MÁV FC 27 12 7 8 46–42 +4 43
6. Soproni VSE-GYSEV 27 11 10 6 41–34 +7 43
7. Szeged 2011 27 11 5 11 32–30 +2 38
8. ZTE FC 27 8 8 11 37–43 –6 32
9. Szigetszentmiklósi TK 27 6 12 9 21–31 –10 30
10. FC Ajka 27 7 8 12 36–40 –4 29
11. Aqvital FC Csákvár 27 7 8 12 39–44 –5 29
12. Soroksár SC 27 7 6 14 26–36 –10 27
13. FGSZ Siófok 27 6 9 12 35–47 –12 27
14. Balmazújváros 27 6 7 14 29–50 –21 25
15. Ceglédi VSE 27 5 9 13 31–48 –17 24
16. Kaposvári Rákóczi FC 27 5 8 14 26–39 –13 23

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik