P. V.
2023.09.03 20:40 Frissítve: 2023.09.03 21:33

NB II: beállt volna Pekár István, ha nincs Lovric kiállítása? – a Honvéd edzője válaszolt

A hosszabbításban szerzett góllal győzte le 2–1-re a listavezető ETO FC Győrt a meccs végére tíz emberre fogyatkozott Budapest Honvéd. A találkozó után a két vezetőedző értékelt. 

 

Pinezits Máté szerint a Honvéd megérdemelte a meccs végi eurófiát (Fotó: Árvai Károly)

Pinezits Máté, a Budapest Honvéd vezetőedzője a következőket mondta. 

„Elképesztően büszkék vagyunk a srácokra! Akár a játék minőségét, akár a hozzáállást illetően kitettek mindent a pályára, s ráadásul emberhátrányban nyerték meg ezt a mérkőzés. Bár már az első félidőben eldönthettük volna ezt a mérkőzést, a fiúk megérdemelték, hogy ilyen eufória legyen a végén. Olyan játékosok voltak a pályán, akik a Honvédért megtesznek mindent. Aki nem hisz a sorsban, az ma elkezdhet hinni benne, mert az, hogy Pekár István góljával szereztük meg a győzelmet, az több mint a sors keze.”

Az NSO Tv rákérdezett arra is, hogy ha Ivan Lovricot nem állítják ki, akkor is lehetőséget kapott volna-e a 19 éves hátvéd, aki a 90. percben állt be, majd a 92.-ben befejelte a kispestiek győztes gólját. 

„Egyáltalán nem biztos, hogy nem állt volna be, ugyanis volt egy olyan tervünk, ha úgy alakul a mérkőzés és rendszert váltunk, akkor a védelembe és a középpályára is be tudtuk volna hozni. De amikor Lovricot kiállították, akkor vált egyértelművé, hogy őt be kell hoznunk. Aki tisztában van az ő életútjával, az tudja, mit jelent neki ez a gól.”

Végül arra is kitért, hogy mikor lesz bevethető a frissen a Honvédhoz igazolt Bobál Gergely. 

„Pontosan nem tudom megmondani, de abban a pillanatban, amikor olyan állapotba kerül, hogy az neki és a csapatnak is jó, akkor a pályán lesz.” 

 

Antonio Munoz, az ETO FC Győr vezetőedzője így értékelt. 

„Az első félidőben nem azt játszottuk, amire készültünk. Nem kontrolláltuk a játékot, veszélyesebb volt a Honvéd az átmenetekben, ezt a félidőben egy taktikai váltással korrigáltuk, s a második félidőben ez már jól működött. Közelebb álltunk ahhoz, hogy mi nyerjünk 2–1-re, de végül egy pontrúgásból a Honvéd szerzett gólt.”

Az NSO Tv kérdésére elmondta, egyértelműen a koncentráció hiányának tudja be, hogy emberelőnyben gólt kaptak a hosszabbítás perceiben, s ezzel nulla ponttal távoztak a Bozsik Stadionból. Hét forduló után azonban továbbra is vezetik a tabellát, s reméli, hogy a válogatott szünetben ki tudják azokat a hibákat küszöbölni, ami az eddigi két vereségükhöz vezetett.  

 

LABDARÚGÓ NB II
7. FORDULÓ

BUDAPEST HONVÉD–ETO FC GYŐR 2–1 (1–0)
Budapest, Bozsik Aréna, 3280 néző. Vezette: Farkas Ádám (Szécsnyi István, Szalai Dániel)
HONVÉD: Dúzs – Eördögh, Szabó A., Lovric, Benczenleitner – Kocsis G. (Keresztes N., 85.), Bocskay, Adorján (Nyitrai, 82.) – Kerezsi (Pekár I., 90.), Holman, Kocsis D. Vezetőedző: Pinezits Máté
ETO: Pap E. – Vera (Kovács M., 76.), Szépe, Keresztes K., Csontos D. – Bumba, Anton (Vingler, 87.), Riquelme (Tóth R., 68.) – Kröhn (M. Diarra, a szünetben), Lacza (Huszár M., a szünetben), Skvarka. Vezetőedző: Antonio Munoz    
Gólszerző: Kerezsi (8.), Pekár I. (90+2), ill. Huszár M. (54.)
Kiállítva: Lovric (88.) 

2023.11.27 11:01:25

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Radó kihagyott büntetőjét követően indult be az angyalföldi henger, Novothny duplázott, Holender is betalált.

2023.11.24 10:50:24

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A védőik jelentős részét sérülés miatt elvesztő Balaton-partiak nem tudták tartani a lépést a remeklő hazaiakkal.

2023.11.24 10:50:24

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A hóesésben rendezett mérkőzésen eseménytelen első félidő után négy gól született a második játékrészben.

2023.11.24 10:50:24

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Nyíregyháza minden különösebb megerőltetés nélkül, játszi könnyedséggel gyűjtötte be a három pontot Csákváron.