MTK: Ég bennem a bizonyítási vágy – Horváth Dávid

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.05. 11:51
null
Horváth Dávid vezetőedző ütőképes csapat kialakításán dolgozik az NB I-be visszajutó MTK-nál (Fotó: Árvai Károly)
Horváth Dávid, az élvonalba visszajutó MTK Budapest vezetőedzője sorozatról, hullámvölgyről és önkritikáról is beszélt lapunknak.

Másodszor irányíthatja az MTK Budapestet az élvonalban Horváth Dávid – de mennyire más a két szituáció! Emlékezhetünk, a 38 éves szakember először tavaly áprilisban ült le a kispadra, és a kék-fehérek az utolsó négy bajnokin tíz pontot szereztek, de ez sem volt elég a bennmaradáshoz – kiestek az NB II-be. Bár benne volt a pakliban, hogy a fiatal tréner marad, végül az MTK Budapest II edzőjének nevezték ki, míg az első csapat Bognár György kezébe került – egészen októberig. Horváth Dávidnak a 13. forduló után szavaztak újra bizalmat, ekkor az MTK az ötödik helyen állt, hatpontos hátrányban a már feljutást érő második helytől.

„A bajnokság harmadánál vettem át az együttes irányítását. Jó képességű csapatot kaptam, ezt bizonyítja, hogy kinevezésem után sorozatban tizenhárom fordulóban maradtunk veretlenek,           tizenegyszer győztünk és két döntetlent értünk el   – mondta lapunknak Horváth Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője, akinek vezetésével a csapat a második helyen végzett, így kiharcolta az NB I-es tagságot. – A jó szériának köszönhetően gyakorlatilag biztossá tettük a feljutást, amiért rengeteget tettünk, dolgoztunk. Ezután szinte törvényszerű volt a hullámvölgybe kerülés, áprilisban és május elején egymás után négy vereséget szenvedtünk el, majd kétszer ikszeltünk.”

„Önkritikusnak kell lennünk, az előny birtokában megnyugodott a csapat, ráadásul jó két héten keresztül előfordult, hogy tizennyolcan is ütközésből származó sérüléssel vagy éppen betegséggel bajlódtak. Az Ajka szorongatott minket, de miután otthon ikszeltünk ellene, lényegében eldőlt, hogy mi jutunk fel. Az egész idényben rengeteget fejlődött az együttes és én is: teljesen más beugró edzőként irányítani, amikor csak a győzelem elfogadható, s más feladat vár rám az új évadban, amikor minden gárda nulla pontról indul. Azt is érdekes lesz megtapasztalni, hogy nem mi leszünk minden meccsen az esélyesek, mint az NB II-ben. Nagyon várom már az NB I-es idényt, ég bennem a bizonyítási vágy, meg akarom mutatni, hogy én és a csapatom is megállja a helyét az élvonalban.”

Újra szoros versenyre van kilátás, kérdés, a szakember mit vár a következő idénytől.

„A Ferencváros kivételével hasonló képességű együttesek csatáznak, megpróbálunk rendre váratlant húzni, s ezzel a másik fölé kerekedni. További célunk, hogy a fiataljaink sok időt tölthessenek a pályán, ebből nem engedünk! Stabil csapattá akarunk válni az élvonalban, csak azt követően lehet még merészebb terveket szövögetni.”

Eldőlt, hogy ebben segíthet a védő Bobál Dávid, akit kölcsön után végleg megszerzett az MTK a Mezőkövesd Zsórytól, csakúgy, mint a kapus Rácz Gergőt a Pakstól. Az is hivatalos, hogy a jobb oldali védő Hej Viktor érkezett Kisvárdáról, míg a bal oldali hátvéd Nemanja Antonov Újpestről. A Kecskeméten kölcsönben szereplő kapus, Varga Bence visszatér az MTK-hoz, igaz, előfordulhat, hogy a lila-fehérek megvásárolják a játékjogát. Úgy hírlik, a kék-fehérek megszereznék a Mezőkövesd támadó középpályását, Dino Besirovicot is.

„Célunk, hogy még erősebbé és gyorsabbá tegyük a csapatunkat. Olyan játékosokat is keresünk, akik már jelentős NB I-es tapasztalattal vannak felvértezve. Fiatalok érkezése is várható, szeretnénk minél hamarabb kialakítani keretünket.”

SZLOVÉNIÁBAN EDZŐTÁBOROZNAK A KÉK-FEHÉREK

Az MTK Budapest   június 19-én kezdi a felkészülést, amelyet különböző tesztek előznek meg. Horváth Dávid együttese július 3. és 12. között Szlovéniában edzőtáborozik, és négy felkészülési mérkőzést játszik. Július 5-én a Hajduk Splittel (horvát, I. osztály), 7-én az NK Bravóval (szlovén, I. osztály), 8-án az FK Csukaricskivel (szerb, I. osztály), 12-én az NK Celjével (szlovén, I. osztály) méri össze az erejét.



NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők: Nemanja Antonov (szerb, Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Bobál Dávid (Mezőkövesd Zsóry FC, kölcsön után végleg), Hej Viktor (ukrajnai, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Rácz Gergő (Paksi FC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Balázs József (Paksi FC), Biben Barnabás (Tiszakécske), Kosznovszky Márk (Kozármisleny), Lehoczky Roland (Mezőkövesd), Varga Bence (Kecskeméti TE), Várkonyi Bence (Kozármisleny)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:

Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik