Megyei foci: fantomként került elő Koplárovics a megye III-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.17. 21:30
A Manchester Unitednek 2002-ben, a Bajnokok Ligája selejtezőjében lőtt győztes góljával kultikus figurává váló Koplárovics Béla neve egy szürreális történetben bukkant fel a hétvégén: a ZTE korábbi labdarúgója tévedésből bekerült egy mérkőzés-jegyzőkönyvbe.

A teol.hu számolt be a Tolnafocira hivatkozva arról, hogy a hétvégén a Tolna megyei bajnokság III. osztályában lejátszott Iregszemcse–Decs (9–0) mérkőzés MLSZ-jegyzőkönyvében felbukkant Koplárovics Béla neve.teol.hu számolt be a Tolnafocira hivatkozva arról, hogy a hétvégén a Tolna megyei bajnokság III. osztályában lejátszott Iregszemcse–Decs (9–0) mérkőzés MLSZ-jegyzőkönyvében felbukkant Koplárovics Béla neve.

A honlapok szerint nyilvánvalóan játékvezetői hiba történt: az elektronikus adatlap kitöltője az Iregszemcsét erősítő Sándor József nevét cserélte fel – első ránézésére hihetetlen módon – Koplárovics Béláéval. A magyarázat minden bizonnyal ott keresendő, hogy Sándor hatjegyű azonosító számsora (160592) csupán egy helyen tér el Koplárovicsétól (110592).

Ezek után bizonytalanok vagyunk abban, hihetünk-e az ausztriai jegyzőkönyveknek, mindenesetre utánanéztünk, és azt találtuk: a 34. életévében járó Koplárovics Béla másfél hete még két gólt lőtt az osztrák ötödosztályú TSV Utzenaich színeiben, és az ősz folyamán – a házi góllövőlista második helyezettjeként – kilenc találattal járult hozzá ahhoz, hogy a felső-ausztriai csapat az élen álljon csoportjában.

Az MLSZ nyilvánosan hozzáférhető adatbankjában a 2010–2011-es szezonban találtuk a legfrissebb adatot Koplárovics hazai pályára lépéséről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik