Futsal: félbeszakadt Várhidiék meccse, ezen múlt az ellenfél rájátszásba kerülése

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.03.08. 11:01
null
A meccs jegyzőkönyve az MLSZ adatbankjában
Furcsa körülmények között veszítette el utolsó reményét a felsőházi rájátszásba kerülésre a Sárvár a férfi futsal NB II Nyugati csoportjában. A házigazdának legalább tizenegy gólos győzelemre lett volna szüksége a Nagykanizsa ellen, ám a meccs nem épp hétköznapi mederben zajlott: az eleve rövid kispaddal érkező vendégeknél többen megsérültek, majd 5–0-nál jött két piros lap bő egy perc alatt… Ezt követően félbeszakadt a meccs. Mindez azt jelenti, hogy a Sárvár nem játszhat a feljutásért a felsőházban, hiába kapja meg a három pontot az ilyenkor szokásos gólkülönbséggel.




A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában játszott mérkőzés eseményei helyszíni beszámolók mellett az MLSZ adatbankjából olvashatóak ki. A találkozó a második félidő közepén félbeszakadt, miután az alapból csak három cserejátékossal felálló vendégeknél előbb több futsalos is megsérült, majd a 26. percben Takács Dávid, a 27.-ben pedig az eredetileg kapusként nevezett Szakmeiszter Ádám kapott azonnali piros lapot. A történtekről időközben a futsalhungary.hu is beszámolt. Az adatbank szerint a vendégek kispadján sportigazgatóként a korábbi labdarúgó NB I-es bajnok edző, Várhidi Péter ült egyedül.

Érdekesség, hogy a 26. perc előtt egyetlen játékos sem kapott lapot, utána alig több mint egy perc alatt a két már említett kiállítás mellett a szintén kanizsai Szalai Dániel is begyűjtött egy sárgát. Ami a sérüléseket illeti: a vendégek közül ketten már a szünetet követően sem jöttek vissza a pályára, aztán a 26. minutumban ismét kidőlt egy játékos, végül a 27. percben újabb futsalos jelezte, nem tudja folytatni a meccset. Mivel a jelentett sérülésekkel és a két kiállítással 2+1 fő alá csökkent a kanizsaiak létszáma, a játékvezetőnek nem maradt más lehetősége, mint megszakítani a meccset. Már a Szakmeiszter kiállításakor megítélt büntetőt sem végezhette el a Sárvár.

A félbeszakított meccsek esetén futsalban vagy a pályán elért eredményt hagyják jóvá, vagy háromgólos sikerként könyvelik el a három pontot a vétlen fél számára. Itt mindkét eset édeskevés a Sárvárnak, pontszámban hiába éri be a Haladás VSE II-t, rosszabb gólkülönbségével a 7., már épp nem felsőházi rájátszást érő helyen zárja az alapszakaszt. Érdekesség, hogy Várhidi Péterék legutóbbi idegenbeli mérkőzése épp a Haladás ellen lett volna, ám a február 22-ei összecsapásra – a hivatalos Facebook-oldalukon megjelent közlemény szerint – betegségek miatt nem is tudtak kiállni. A csapatnak októberben – még a korábbi szövetségi kapitány kinevezése előtt –, a Magyar Futsal Akadémia ellen is volt egy félbeszakadt meccse – Érden 6–3-as hazai vezetésnél a pálya alkalmatlansága miatt a két fél közösen döntött úgy, hogy nem játsszák végig a találkozót.

Az együttes kifejezetten hektikus tavaszon van túl, mivel egy héttel az elmaradt szombathelyi meccs után 6–4-re legyőzte az éllovas UTE-t. Újabb egy hét elteltével következtek a Sárváron történtek…

Egyébiránt a két csapat idénybeli első mérkőzése sem volt feszültségtől mentes: a 4–1-es sárvári sikert hozó meccsen három Nagykanizsa-játékost is kiállítottak, a 38., a 39. és a 40. percben kapott piros lappal.

Az alsóházban még kétszer találkoznak majd a felek...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik