B. L. 2022.05.19 11:00 Frissítve: 2022.05.19 12:09

ZTE: Zsórit aligha marasztalják, Bobált Angliából pótolhatják

A ZTE FC minőségi játékosakat szerződtetne a csapat magja és a fiatalok köré – egy középcsatárra biztosan szükség van, míg információink szerint a Mezőkövesdhez igazoló Bobál Dávid helyére egy utánpótlás-válogatott fiatalt szemelt ki.     

Bobál Dávid távozhat Zalaegerszegről – Mezőkövesdre szerződhet (Fotó: Szabó Miklós, archív)

 

Több poszton erősítene az első öt közé vágyó ZTE FC. Az NB I-es idényt nyolcadik helyen záró egyesületnél úgy látják, a csapat magja erős, nem kell átalakítani ahhoz, hogy előrelépjen. A célkitűzésből kiindulva a nyár küldetése az lehet, hogy azonnal bevethető húzóembereket igazoljon, akikkel a játékoskeret szintet léphet – erre engedünk következtetni Végh Gábor klubelnök szavaiból.

 
Gyűlnek a Fradi kiszemeltjei; hol folytatja Ádám Martin? Piacfigyelő

„Lesz változás a csapat keretében  – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére a ZTE FC első embere. – Ami nagy különbség lesz az elmúlt évekhez képest, hogy két-három meghatározó, felnőtt játékost tervezünk igazolni a csapat jelenlegi magja és a fiatalok mellé. A fő csapásirányt továbbra is az utánpótlás-válogatott játékosok adják. Természetesen ilyet is keresünk, és szeretnénk, ha minél többen választanának minket. A korábbiakhoz hasonlóan az új vezetőedző és a sportigazgató közösen dönti el, mely posztokra igazolunk.”     

Mint ismeretes, a klub új sportigazgató Dragóner Attila lett, és amint arról már beszámoltunk, az új vezetőedző pedig a korábban a Ferencvárosnál is dolgozó holland Ricardo Moniz lehet.

Ami a játékoskeretet, azon belül a középhátvéd posztját illeti, értesülésünk szerint egy korosztályos válogatott magyar futballista megszerzésével kacérkodnak a zalaiak: a Wimbledonnal az angol negyedosztályba kieső, korábban a ZTE-ben nevelkedő Csóka Dániellel felvették a kapcsolatot. A 22 éves, ballábas bekk 47 tétmérkőzést játszott az angoloknál, élvezi Gera Zoltán szövetségi edző bizalmát. Biztosra vehető, hogy középcsatár(oka)t is szerződtetne a csapat, mivel nem marad klasszikus befejező embere. A Vasasnál kölcsönben szereplő Zimonyi Dávid szerződésében – a Vasas közleménye szerint – szerepel egy kitétel, amely szerint feljutás esetén automatikusan életbe lép a végleges vételi opció, míg a Mol Fehérvártól kölcsönvett Zsóri Dániel marasztalásának nincs sok esélye. Úgy tudjuk, a szakmai stáb a Gyirmót elleni flegma megmozdulása miatt nem számított rá a Kisvárda elleni idényzárón, elrontott „rabonázásával” elvágta magát a kék-fehéreknél.

Ami a távozókat illeti, információink szerint a Mezőkövesd játékosa lesz Bobál Dávid, a belső védő három idény után vesz búcsút a klubtól. Nagy feladatnak ígérkezik megtartani az északmacedón válogatott Nemzetek Ligája-keretébe meghívott Nikola Szerafimovot, aki az ősszel és a tavaszi szezon első felében mutatott játéka miatt lehet kapós az átigazolási piacon. Ám egyik jelentkezőnek sem lesz egyszerű megszereznie a 22 éves középhátvédet, szerződése ugyanis 2025 nyaráig él, s úgy hírlik, a ZTE FC legalább egymillió eurót kér érte.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS ZALAEGERSZEGEN
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Kovács Barnabás
(Tiszakécske), Majnovics Martin (SV Horn – Ausztria), Németh Dániel (NK Nafta Lendva – Szlovénia), Németh Erik (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szabó Bence (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szökrönyös Dániel (Kecskeméti TE) 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Csóka Dániel (Wimbledon – Anglia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Liviu Antal (román, Haladás), Halmai Ádám (Mol Fehérvár), Sime Grzan (horvát, NK Osijek – Horvátország), Huszti András (Puskás AFC), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Mihael Rebernik (horvát, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Josip Spoljaric (horvát, NK Osijek – Horvátország), Zsóri Dániel (Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bobál Dávid (Mezőkövesd), Nikola Szerafimov (északmacedón), Zimonyi Dávid (Vasas – kölcsön után végleg)

 

 

2022.08.19 18:20:57

Labdarúgó NB I NAGY ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Villámlás miatt háromnegyed órát csúszott a kezdés, de volt öngól, piros lap és rengeteg sárga is.

2022.08.13 23:30:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek »NB I-es tizenegye« nem csupán a gólok számában jobb…

2022.08.14 14:34:16

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Már a szünetben is hárommal vezetett a Ferencváros, amely felforgatott kezdőcsapattal is sokkal jobb volt, mint ellenfele.

2022.08.14 14:17:18

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Kétszer állt fel hátrányból a Paks, a Honvéd tíz emberrel fejezte be a találkozót.

2022.08.14 14:38:35

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), LENDVAI MARTIN (percről percre)

Van Nieff révén már a 12. percben vezetést szereztek a vendégek, Mesanovic a hajrában egyenlített.