Újpest: „Remek srácok, akik szeretnek futballozni” – Véber elnézést kért

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 18:05
null
Véber György elnézést kért (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Mint arról beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó-szövetség azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el az Újpest–MTK U19-es meccsen történtekkel kapcsolatban. A mérkőzés felvételeinek tanúsága szerint Véber György, az újpesti csapat edzője elfogadhatatlan stílusban, trágár módon kiabált saját utánpótláskorú játékosaival. Az ügy kapcsán az Újpest közleményt adott ki, és az edző is megszólalt.

A klub közleménye:

„Az Újpest FC Véber György, U19-es vezetőedző ügyében az MLSZ eljárásától függetlenül belső vizsgálatot indított. Megállapítást nyert, hogy az október 1-jén lejátszott Újpest–MTK mérkőzésen a vezetőedző kritikán aluli hangot ütött meg a pálya szélén, szidalmazva a csapat játékosait, ezzel megsértve a klub etikai kódexét.

Mindemellett Véber György érdemei mind játékosként, mind edzőként elvitathatatlanok, szakmai tudása és klubhűsége megkérdőjelezhetetlen, ezért klubunk úgy döntött, hogy a vezetőedzőt írásbeli figyelmeztetésben részesíti.”

Véber György nyilatkozata:

„Aki ismer, az tudja, együtt élek a mérkőzéssel, ha tehetném, felfutnék a pályára igazgatni a játékosokat. Mivel ezt nem tehetem meg, próbálom őket a pálya széléről instruálni. Ezen a meccsen valahogy semmi nem úgy alakult, ahogy kellett volna, lélektelen futballt játszottunk és sajnos felültem az ellenfél fricskáinak is, így félrevonultam kidühöngeni magam. Őszintén sajnálom, hogy ennyire elragadott a hév, ez nem a pályára való, pláne nem gyerekek előtt. Szeretném, ha ez nem befolyásolná a csapat sorsát, remek srácok, akik szeretnek futballozni, és remek eredményeket értek el eddig. Természetesen bármilyen retorziót elfogadok az MLSZ és a klub részéről is, vállalom a következményeket. A szívem továbbra is az Újpesté!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik