Újpest: izraeli edzőjelölt, aki Angliában is dolgozott

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.10. 12:25
null
A korábban a belga Standardnál is dolgozó Luzon még gondolkodik az Újpest ajánlatán (Fotó: AFP, archív)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a téli felkészülést Víg Péter eddigi másodedzővel kezdő Újpest FC-nél Michael Oenning leváltása után is külföldi szakvezetővel képzelik el a jövőt, és az izraeli Guy Luzon is jelölt a vezetőedzői posztra. A lilák megkeresését az izraeli sajtóban el is ismerte a legutóbb hazájában, a Maccabi Petah Tikvában dolgozó szakember.

 

Az izraeli Sport5 értesülései szerint Guy Luzon – aki két hete távozott a Maccabi Petah Tikvától – másfél éves szerződésajánlatot kapott az Újpest FC-től, a szakember meg is erősítette az információt.

„Azt szeretnék, hogy azonnal csatlakozzak a klubhoz, még fontolgatom az ajánlatot”– idézi a Sport5 Guy Luzont, aki 2019 januárja és 2021 decembere között 110 tétmeccsen irányította a Maccabi Petah Tikvát, amely azonban az őszi szezonban 17 bajnoki meccséből 11-et elveszített, és csak kettőt nyert meg, így az utolsó helyen áll az izraeli élvonalban.

Guy Luzon korábban már dolgozott a Duchatelet család csapatainál, a belga Standard Liege-t és az angol Charltont is irányította (utóbbit a másodosztályban), így nem ismeretlen az Újpest tulajdonosa, Roderick Duchatelet számára. Más kérdés, hogy az esetleges újpesti tulajdonosváltás befolyásolhatja-e Luzon szerepvállalását.

Mint ismeretes, az NB I-ben 10. helyen telelő Újpest FC december végén jelentette be a német Micahel Oenning távozását, és azóta már beszámoltunk arról, hogy Roderick Duchatelet továbbra is külföldi szakembert szeretne a csapat élén látni, ám közben a háttérben folynak a tárgyalások a klub eladásáról is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik