H. D. 2021.03.01 18:10 Frissítve: 2021.03.01 18:43

Újpest: belga válogatott szélsőt szerződtettek – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Yassine El Ghanassyt. A kétszeres belga válogatott szélső szabadon igazolható játékosként érkezett a lilákhoz, mivel 2019 októbere óta nem volt csapata.

Yassine El Ghanassy az Újpestnél folytatja a pályafutását (Fotó: ujpestfc.hu)

 

Yassine El Ghanassy 18 éves korában a belga Gent színeiben mutatkozott be a felnőttek között. Később az angol élvonalbeli West Bromwich Albion vette kölcsön, de a Premier League-ben egyszer sem lépett pályára. A Genthez való visszatérése után többek között a holland Heerenveen, az arab emírségekbeli al-Ain, a norvég Stabaek, a belga Oostende, a francia Nantes és a szaúdi al-Raed játékosa is volt, 2019 októbere óta azonban nem volt csapata.

A többszörös belga utánpótlás-válogatott szélső 2011-ben a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának, Georges Leekensnek az irányítása alatt két alkalommal a belga felnőtt nemzeti csapatban is pályára lépett (a Finnország, majd a Szlovénia elleni felkészülési mérkőzésen).

El Ghanassy 2018-ban nem a teljesítményével, hanem azzal került be a nemzetközi sportsajtóba, hogy a belga bíróság hat hónapos börtönbüntetésre ítélte (és két évre eltiltotta a vezetéstől), miután a rendőrség 15 alkalommal kapcsolta le gyorshajtás miatt.

„Először is szeretném üdvözölni a szurkolókat, hálás vagyok, hogy az Újpestre szerződhettem! Remélem, hogy jó helyen végzünk majd a bajnokságban és sikerül elérnünk majd minden kitűzött célt… Például azt is, hogy a kupában döntőt játszhassunk. Igyekszem majd a lehető legtöbbet nyújtani és teljes erőbedobással megszolgálni azt a bizalmat, amit a csapat belém fektetett” – mondta a klubhonlapnak szerződése aláírása után Yassine El Ghanassy.

Az Újpest arról nem számolt be, hogy a 30 esztendős belga–marokkói labdarúgó hány évre szóló szerződést írt alá. 

  TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Simeon Ajanah-Chinedu 
(nigériai, novemberben érkezett szabadon igazolhatóként, legutóbb OFK Titograd – Montenegró), Yohan Croizet (francia, OH Leuven – Belgium), Yassine El Ghanassy (belga–marokkói, szabadon igazolhatóként, legutóbb Nantes – Franciaország)
Kölcsönbe érkezők: Victor Kantabadouno (guineai, Wakriya AC – Guinea)
Kölcsönből visszatérők: Aron Bjarnason (izlandi, Valur – Izland)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
 Kálnoki-Kis Zsombor
Kiszemeltek: 
Távozók: Aron Bjarnason (izlandi, IK Sirius – Svédország), Rácz Barnabás
Kölcsönbe távozók: Filipovics Marko (szerb–magyar, FK Graficsar – Szerbia, legutóbb Bicske – kölcsönben)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Petar Gigics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia, onnan FK Novi Pazar – Szerbia, kölcsönbe)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: 

2021.04.16 11:51:48

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A helyzeteivel rosszul sáfárkodó Budafok nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy kikapott odahaza a DVTK-tól.

2021.04.13 19:45:46

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

IDEGENLÉGIÓ. Melléfogások Fehérváron, kincsherdálás Újpesten, Eccleston Békéscsabán, kevés légióssal kieső Puskás Akadémia.

2021.04.15 18:12:36

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az MTK megszerezte ugyan a vezetést a Mol Fehérvár ellen, de a vendégek fordítani tudtak.

2021.04.14 22:48:38

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Még nem tudom, hogy a Vidi legyőzi-e az MTK-t idegenben a Magyar Kupa elődöntőjében, mindenesetre a fehérvári futballisták megint bizonyíthatnak, Szabics pedig léphet egyet első vezetőedzőként jegyzett trófeája felé.

2021.04.14 17:14:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen gól is elég volt a lila-fehéreknek a vártnál gyengébb teljesítménnyel előrukkoló Kisvárda ellen.