Puskás–Suzuki-kupa: „Mentalitásban az Eb-n szereplő válogatottat másoltuk”

Vágólapra másolva!
2021.07.30. 20:32
A Puskás Akadémia nyerte meg a 14. Puskás–Suzuki-kupát, a döntőben 1–0–ra legyőzte a portugál Sporting CP-t. A találkozó után Székely Gábor vezetőedzővel, valamint a torna legjobb játékosával és gólkirályával beszélgetett az NSO Tv stábja.

Székely Gábor vezetőedző elmesélte: milyen érzés az első hazai Puskás-Suzuki-kupa-győztes csapat trénerének lenni.

„Ennek most én vagyok az arca. Nem mondom, hogy rossz érzés… Nagyon sok minden szabadult fel bennünk. Ez egy nagyon komoly szakmai munka volt, amiben rettenetesen sokan részt vettek. Az egész akadémia személyzetét ki tudom emelni a konyhásoktól a masszőrökön át a szertárosok, a mosodások, a pályamunkások, a marketingesek mind hozzátettek ahhoz, hogy ez a siker létrejöjjön. Arról nem is beszélve, hogy öt éve elindult itt egy új szakmai vonal, aminek ez a képviselete. Most mondhatjuk, hogy egy kicsit az i-re feltettük a pontot, de itt nem állunk meg.”

Videónkban beszél arról, miben hasonlít csapata az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottra, elárulta, játékosai szerinte meddig juthatnak, illetve megszólal a finálét eldöntő Gruber Zsombor és a torna gólkirálya, Kiss Norbert is. S a kupaátadást is megmutatjuk.

PUSKÁS–SUZUKI-KUPA, DÖNTŐ
PUSKÁS AKADÉMIA–SPORTING CP (portugál) 1–0 (1–0)
Felcsút,
Pancho Aréna
PUSKÁS AKADÉMIA:
Pécsi – Bányai, Kiss, Bakti (Kapus 43., Perfetto 56.), Farkas, Gruber, Kicsun (Major 60+1.), Szabó V. (Bontás 43.), Babós, Koch, Kocsis. Vezetőedző: Székely Gábor
SPORTING CP: Diogo Pinto – Travassos, Joao Pereira (Gomez 41.), Marlon Junior, David Moreira (Garcia 59.), Tiago Octávio (Santos 41.), Anjos, Justo, Ribeiro (Semedo 59.), Mateus Fernandes, Isnabá Mané (Muniz 41.). Vezetőedző: Pedro Coelho
Gólszerző: Gruber (8.)

RÉSZLETEKET ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik