Gyönyörű átlövésgólokkal nyert a Mezőkövesd Pakson

Vágólapra másolva!
2020.08.29. 20:21
A labdarúgó NB I 3. fordulójának egyetlen szombati mérkőzésén a Mezőkövesd 2–1-re nyerni tudott Pakson. A találkozót Cseri Tamás szépségdíjas gólja döntötte el.
Balogh Balázsék hiába birtokolták többet a labdát, a Mezőkövesd nyerte meg a mérkőzést (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Balogh Balázsék hiába birtokolták többet a labdát, a Mezőkövesd nyerte meg a mérkőzést (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry 1–2 (0–2)
Paks,
Városi Stadion, 1398 néző. Vezette: Káprály
Gólszerző: Böde (65.), ill. Berecz Zs. (17.), Cseri (36.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Este fél kilenc volt, ám a lelátón többen is legyezővel vagy a helyi műsorfüzetet lengetve frissítették magukat. A nyár megadta a módját, augusztus utolsó előtti napján alaposan befűtött, szombat este Pakson a kezdő sípszó pillanatában 28 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. Noha nagy volt a tét, a helyiek félve merészkedtek ki a stadionban, hiszen a városban is felütötte fejét a koronavírus-járvány, többen pozitív tesztet produkáltak. Jellemző az elővigyázatosságra, hogy este a helyi csarnokban a népszerű Ismerős arcok együttes tartott lemezbemutató koncertet, csakhogy a banda végül egyetlen kamera előtt lépett fel, a rajongók a világhálón nézhették végig otthonukban a koncertet.

Kuttor Attila is a biztonságra szavazott: a szakvezető az idényben eddig négy védővel küldte pályára csapatát, ezúttal azonban – némileg meglepő módon – öttel indította csatába együttesét. A három védő becsülettel őrizte a két erőcsatárt: Böde Dániel és Ádám Martin együtt biztosan több mint másfél mázsát nyomnak, lövőerejük meg külön-külön is figyelemre méltó.

Ehhez képest a kövesdiek lőttek nagyobbnál nagyobb gólokat. Előbb Berecz Zsombor vágott egy labdát a hazaiak kapujába, majd jött Cseri Tamás, és olyan gólt lőtt, amelyet alighanem sokszor látunk még az összefoglalókban. Marco Rossi szövetségi kapitány a mozdulat láttán dörzsölhette a tenyerét, hogy beválogatta a kövesdiek irányítóját, mert aki a gyengébbik (bal) lábával ilyen erővel, ilyen helyre képes küldeni a labdát, annak ott a helye a legjobbak között. Hiába a rossz bajnoki rajt, Cseri Tamás önbizalma láthatóan egy csapásra megjött – laza cselekkel, sarkazással próbálkozott –, s ezt aligha bánták a kövesdiek. A paksiak futballjában ellenben több volt a pontatlanság, mint azt megszokhattuk. A pálya belső részén sok felfelé irányuló passz is célt tévesztett, a vendégek köszönték szépen a labdákat, és nagy lendülettel lódultak meg azokkal Holczer Ádám kapujának irányába.

A paksiak becsületére legyen mondva, nem adták fel a küzdelmet. Ha a fordulás után nem is szögezték kapujukhoz a vendégeket, egyértelműen feljavult a futballjuk, és a játék zömében a mezőkövesdi térfélen zajlott. Bognár István többször is lövőhelyzetet harcolt ki magának, ám az utolsó pillanatban rendszerint tolt egyet a labdán, Böde Dániel azonban a legjobbkor emelkedett a magasba, a 65. percben mesterien fejelt az alsó sarokba, így újra éles lett a mérkőzés.

„Davaj, davaj!”   – jött a lelátóról a fekete mezes társaság biztatása. Kiderült, a tucatnyi fiatal és középkorú férfi a Paks2 projektjén dolgozik a városban, és olyannyira megszerette a csupa magyar futballistával felálló helyi csapatot, hogy rendszeresen idegenbe is elkíséri őket. El is kélt a buzdítás, hiszen fogyott az idő, Osztermájer Gábor együttese meg rendületlenül ment előre. Közel is állt az egyenlítéshez, Lenzsér Bence a kapufára bólintott egy labdát, s a kövesdiek ekkor már érthetően nem sürgették a játékot, csupán ellencsapásokkal próbálkoztak.

A két nehéz helyzetben lévő csapat közül a Mezőkövesd mehet nyugodtabban a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetre. Önbizalom-növelőként nézegethetik Berecz Zsombor, valamint Cseri Tamás bombagóljait. 1–2

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 3 1 2 5–3 +2 5
2. Újpest FC 2 1 1 3–2 +1 4
2. Diósgyőri VTK 2 1 1 3–2 +1 4
2. Budafoki MTE 2 1 1 3–2 +1 4
5. Mezőkövesd 3 1 1 1 4–4 0 4
6. Zalaegerszegi TE 2 2 4–4 0 2
6. Mol Fehérvár 2 2 4–4 0 2
8. Ferencvárosi TC 1 1 1–1 0 1
9. Paksi FC 3 1 2 3–5 –2 1
10. Puskás Akadémia 0 0–0 0 0
11. Kisvárda 1 1 1–2 –1 0
12. Budapest Honvéd 1 1 1–3 –2 0
NB I, 2020–2021, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 28., PÉNTEKHELYSZÍNNÉZŐSZÁMJÁTÉKVEZETŐ
DVTK–MTK Budapest 1–1 Miskolc, DVTK Stadion4353Berke Balázs
AUGUSZTUS 29., SZOMBAT
Paks–Mezőkövesd 1–2 Paks, Városi Stadion1398
Káprály Mihály
AUGUSZTUS 30., VASÁRNAP
17.45: Budafok–Mol Fehérvár (Tv: Duna World) Budapest, Budafoki MTE SporttelepAntal Péter
17.45: ZTE–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Zalaegerszeg, ZTE ArénaPintér Csaba
20.00: Puskás Akadémia–Újpest FC
(Tv: M4 Sport)
Felcsút, Pancho ArénaKarakó Ferenc
20.00: Budapest Honvéd–Kisvárda (Tv: Duna World) Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik