SOMOGYI ZSOLT 2022.01.04 17:59 Frissítve: 2022.01.04 18:14

NB I: Nem az anyagiak voltak fontosak – Németh Krisztián

Mint beszámoltunk róla, Németh Krisztián már nem a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC játékosa. A 37-szeres válogatott támadó a Nemzeti Sportnak beszélt a szakításról.

Németh Krisztián több lehetőség közül választhat (Fotó: Török Attila)

 

– Mostanában hiába kerestük, nem nyilatkozott...
– Szándékosan kerültem a szereplést – mondta Németh Krisztián, akiről kedd reggel az a hír jelent meg, hogy szerződést bontott vele a Debrecen, ez az információ aztán a nap folyamán közös megegyezéses elválásra módosult.

– Mire gondol?
– Huszti Szabolcs hívására jöttem a Lokihoz, szerettem volna formába lendülni. Tizenöt év után tértem vissza az NB I-be, próbáltam magamra figyelni, és amennyire lehet, kerülni a médiaszereplést, egyszerűen csak a lehető legjobban akartam játszani. Huszti Szabolcs személye nekem garancia volt, hogy újra felépíthetem magam.

– A figyelem középpontjába került, amikor kiderült, minimálbérért futballozik Debrecenben.
– Úgy tartottam tisztességesnek, ha jelképes összegért írom alá a szerződést, hiszen mondom, az volt a célom, hogy utolérjem magam, minél többet játsszak, jól érezzem magam a pályán. Nem az anyagiak voltak fontosak, de egy szerencsétlen megfogalmazás miatt én kerültem kényelmetlen helyzetbe.

– Az év furcsán kezdődött: kedd reggel azt olvastuk, a DVSC szerződést bontott önnel, napközben már közös megegyezés volt a hivatalos megfogalmazás. Most akkor mi az igazság?
– Amikor szeptember végén csatlakoztam a Lokihoz, úgy egyeztünk meg, hogy december harmincegyedikén lehetőségem lesz elállni a folytatástól. A megállapodásunknak megfelelően jeleztem a debreceni vezetőknek, hogy szeretném a szerződést felbontani. Köszönöm a DVSC-nek ezt a rövid időszakot, sok sikert kívánok a fiúknak és az új edzői stábnak.

– És ön hol folytatja? Szerdán harminchárom éves, hogyan, merre tovább?
– Van néhány lehetőség, majd kiderül. Természetesen tudom, hogy az elmúlt egy évem nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, bízom benne, hogy a következő időszak sikeresebb lesz.

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.