nemzetisport.hu
2016.06.28 19:52 Frissítve: 2016.06.29 18:14

NB I: nagy név! 47-szeres szerb válogatott támadót igazolt a Videoton

A Videoton FC hivatalos honlapján bejelentette, hogy egy plusz egy éves szerződést kötött a 47-szeres válogatott szerb csatár Danko Lazoviccsal. A 33 éves Lazovics a hetes számú mezt kapta a fehérváriaknál, játékengedély hiányában még nem léphet pályára az Európa-liga első selejtezőkörében. Lazovics karrierje során Dzsudzsák Balázs és Huszti Szabolcs csapattársa is volt.

Danko Lazovicstól sokat várnak a Videotonnál (Fotó: vidi.hu)

Lazovics pályafutása során kétszer nyert szerb és orosz, egyszer pedig holland bajnokságot. A szerb nemzeti csapatban 47 mérkőzésen 11 gólt ért el, tagja volt a keretnek a 2010-es világbajnokságon. Az UEFA klubsorozataiban 69 mérkőzésen 14 gólt és 11 gólpasszt jegyzett. Legjobb éveit a holland PSV-ben és az orosz Zenitben töltötte.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Videoton FC-nek a bizalmat. Amikor szóba került a Magyarországra szerződésem lehetősége, megkérdeztem az itteni körülményekről néhány magyar játékost, akikkel jó kapcsolatot ápolok. Mindegyikük elismerően beszélt a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről és a Videoton FC-ről is. A fejlődést jól mutatja a magyar válogatott teljesítménye a jelenleg is zajló Európa-bajnokságon, amit a szerb válogatott távolléte ellenére természetesen kitüntetett figyelemmel kísérek. Több ajánlat közül választhattam, de mindenképpen olyan klubban szerettem volna folytatni a pályafutásomat, ahol komoly célokért lehet küzdeni. Úgy éreztem a tárgyalások alatt, hogy a saját ambícióim és a klub ambíciói teljesen egybecsengenek, ez meghatározó szempont volt döntésem során. Sajnos az elmúlt fél év adminisztrációs okok miatt nem úgy sikerült, ahogyan terveztem. Ennek ellenére kiváló fizikai állapotban vagyok, és alig várom, hogy ezt a pályán bizonyíthassam a szurkolóknak" – idézi Lazovicsot a vidi.hu.

„Sok munkánk van abban, hogy ilyen kvalitású csatárt tudtunk Székesfehérvárra igazolni. A játékos döntésénél rengeteget számított az, hogy a Vidi egy komoly klub, komoly tervekkel. Mindenkit biztosíthatok róla, hogy Danko Lazovics motiváltan érkezik a csapathoz, ezt a tárgyalások és személyes beszélgetések során tapasztaltam is. Jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, komoly versenytársaink voltak a tárgyalások során, pozitívum, hogy úgy döntött, a Videoton FC a megfelelő klub számára ahhoz, hogy folytassa a sikerekben gazdag karrierjét. Technikás, jól cselező, kombinatív támadó érkezett Danko személyében a csapathoz, nem csak a góllövésből, hanem a társak kiszolgálásából is kiveszi a részét” – mondta a Videoton FC sportigazgatója, Kovács Zoltán.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők: Bódi Ádám
(DVSC), Barczi Dávid (DVTK), Danko Lazovics (szerb, szabadon igazolható, legutóbb Olimpija Ljubljana – Szlovénia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gábor Péter (Siófok, ?), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Lorentz Márton (Dunaújváros), Tomás Tujvel (szlovák, DAC 1904 – Szlovákia, ?), Zsótér Donát (Puskás Akadémia, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:
Varga Bence
Kiszemeltek: Futács Márkó (Mersin Idman Yurdu – Törökország), Theodorosz Kolokudiasz (legutóbb Enoszisz Neon Paralimni – Ciprus), Moussa Sissoko (mali, Onze Créateurs – Mali), Varga József (DVSC)
Távozók: Haraszti Zsolt (Paks), Heffler Tibor (Puskás Akadémia), Koltai Tamás (Paks, kölcsön után végleg), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható), Rudolf Gergely (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás Akadémia), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Dinko Trebotic (horvát)

2022.09.22 09:05:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

1922 – Elsősorban Szűcs János elnök érdeme, hogy kinőhetett a földből.

2022.09.19 22:34:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mérkőzést Szepesi György közvetítette a rádióhallgatóknak, s a lefújás után felvetette, hogy akkor lesz igazán esélyünk a kupákban, de főképp a BEK-ben, ha egy vagy legfeljebb két csapatba tömörítik az ország legjobb futballistáit.

2022.09.18 15:20:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Bicske otthonában lépett pályára a címvédő Ferencváros.

2022.09.16 23:06:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szűnjön meg ez a jelenlegi rendezetlen állapot.

2022.09.13 08:46:25

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A 110 esztendeje született világklasszis csatár 1937-ben felejthetetlent produkált a Hungária úton.