GAJDÁCS PÁL
2023.02.08 12:50 Frissítve: 2023.02.08 23:44

A cserejátékosok döntöttek a ZTE javára

A végig mezőnyfölényben játszó Zalaegerszeg jutott be a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. Az NB I-es csapaton a csereemberei segítettek Békéscsabán, mindkét találatból oroszlánrészt vállalva.

Mim Gergely és a lila-fehér mezben játszó Kóródi Nándor birkózik a labdáért (Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap)

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE (NB II)–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–2 (0–0)
Békéscsaba, 380 néző. Vezette: Rúsz Márton (Horváth Róbert, Punyi Gyula
BÉKÉSCSABA: Krnács – Bora, Albert I. (Farkas B., 89.), Szabó Cs., Puskás G. – Futó (Ilyés, 85.), Váradi, Hodonicki (Kitl M., a szünetben), Kóródi (Horváth P., a szünetben) – Lukács R. (Zádori, 74.), Hamed. Vezetőedző: Brlázs Gábor
ZALAEGERSZEG: Demjén – Lesjak (Huszti A., 79.), Mocsi, Csóka, Gergényi – Szendrei N., Kovács B. (Ikoba, 61.), Szankovics – Ubochioma (Szalay Sz., 61.), Manzinga, Mim (Németh D., 79.). Vezetőedző: Ricardo Moniz
Gólszerző:
Ikoba (81.), Németh D. (87.)
MESTERMÉRLEG
Brlázs Gábor: – Próbáltunk nagyon fegyelmezetten, zártan védekezni, mert tudtuk, hogy nagyon gyors, fizikálisan is jobb csapat az ellenfél. Az ellentámadásokra sajnos már nem nagyon maradt energiánk, mert felőrölt bennünket a védekezés. Próbáltunk egy-két kontrát vezetni, de nem jutottunk el helyzetig, az ellenfél pedig az egyik lehetőségét gólra váltotta. Ekkor kinyíltunk, amit kihasznált az ellenfél, és megérdemelten jutott tovább. Csalódottak vagyunk.
Ricardo Moniz: – Mentálisan nagyon fontos volt ez a győzelem azok után, hogy Debrecenben a kiállításunk után kikaptunk, és legutóbb a Mezőkövesd ellen csak döntetlent játszottunk. A presszingelős játékunk nem egyéniségekre épül. Tudtuk, hogy nehéz feltörni a csabaiak védőfalát, pár éve a Ferencvárost is kiejtették a kupából. A nyolcvanegyedik percben megtörtük a jeget. Örülök a továbbjutásnak.

ÖSSZEFOGLALÓ

A zalaiak rögtön a 2. percben gólt, gólokat lőhettek volna: kétszer Szendrei Norbert, egy ízben pedig Mocsi is veszélyeztetett, mindannyiszor Krnácsnak kellett védenie. Továbbra is az NB I-es csapat maradt aktívabb, a hazaiak csak ritkán jutottak el a zalaiak tizenhatosáig. Ha az első fél óra végén Manzinga nem kapkodja el a helyzetet, már vezethetett volna a csapata. A szurkolók nem rágták tövig a körmüket az izgalomtól, a csabaiak a védekezéssel voltak elfoglalva, így ritkán jutottak el a vendégek tizenhatosáig, a zalaiak pedig hiába támadtak, a játékrész második felében csak kevés igazi helyzetet dolgoztak ki, azok is kimaradtak.

A szünet után is az élvonalbeli csapat játszott fölényben, de nagyon sokáig még annyi veszélyt sem tudott teremteni a csabai kapu előtt, mint az első félidőben. A lila-fehérek láthatóan a kontrákra rendezkedtek be, de próbálkozásaikat csírájában fojtották el a „katonazöld” mezben pompázó látogatók. A csabaiak tették a dolgukat, igyekeztek minden vendégtámadást semlegesíteni. Ricardo Moniz, a ZTE holland edzője ugyanakkor kezdett türelmetlenné válni, és kétszer is kettőt cserélt. Jó érzékkel, hiszen a hajrában Szalay Szabolcs passza után előbb Ikoba, majd az egész mérkőzésen jól teljesítő Szendrei passza után Németh Dániel volt eredményes, így az NB I-es csapat három friss emberével négy perc alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését. A ZTE megérdemelten lehet ott a legjobb nyolc között, hiszen sokkal aktívabb volt az ellenfél kapuja előtt, a Békéscsaba pedig a 90 perc során egyetlen ziccert sem tudott kidolgozni. 0–2

TOVÁBBI MAI EREDMÉNYEK
Monor
(NB III)–Paksi FC 1–5
Iváncsa KSE (NB III)–Budafoki MTE (NB II) 1–2
ESMTK (NB III)–Kisvárda Master Good 0–1 – hosszabbítás után

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Rúsz Márton hármat fújt a sípjába, véget ért a mérkőzést, a Zalaegerszeg jutott be a legjobb nyolc közé. Köszönjük megtisztelő figyelmüket! 

90. perc: Két percet hosszabbít a játékvezető. 

89. perc: Újabb hazai csere: Farkas Botond érkezett Albert helyére. 

87. perc: GÓÓÓL! Növelte előnyét a ZTE! Szendrei lódult meg a bal oldalon, 12 méterről lőtt, Krnácsról kipattant a labda a feladóhoz, ő Németh elé tálalt, aki 6 méterről jobbal a kapu közepébe lőtt, 0–2.

83. perc: Futót Ilyés Tamás váltotta a hazai oldalon. 

81. perc: GÓÓÓL! Vezet a ZTE! Szalay adott be jobbról és a berobbanó Ikoba 5 méterről a bal alsó sarokba fejelt, 0–1.

79. perc: Újabb cserék a Zalaegerszegnél: Lesjak és Mim jött le, Huszti András és Németh Dániel ment fel. 

74. perc: Lukácsot Zádori Krisztián váltotta a hazaiaknál. 

63. perc: Mocsi beadása után Lesjak fejelt közelről, de Krnács védett. 

61. perc: Kettős csere a vendégeknél: Kovács Barnabás helyén Ikoba Eduvie, Ubochioma helyén pedig Szalay Szabolcs a pályán. 

58. perc: Ubochioma kapott sárga kártyát, akit a játékvezető korábban a felszerelése hiányossága miatt leküldte a pályáról, de percekig nem állhatott vissza. Reklamált, ezért a sárga. 

46. perc: A szünetben két helyen is változtatott Brlázs Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője, Kóródit Horváth Péter, Hodonickit Kitl Miklós váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. 

45+1. perc: Vége az első félidőnek! 

45. perc: Egy percet hosszabbít a játékvezető. 

Nem rágták tövig a szurkolók a körmüket. A csabaiak a védekezéssel voltak elfoglalva, így ritkán jutottak el a vendégek tizenhatosáig, a zalaiak pedig hiába támadtak, a játékrész második felében csak kevés komoly helyzetet dolgoztak ki.  

34. perc: Szankovics passza után Ubochioma próbálkozott mintegy 30 méterről, de erős lövése nem talált kaput. 

27. perc: Demjén hatalmas kirúgása után Manzinga vette le a labdát, becsapta a rátámadó Hodonickit, majd ballal, 10 méterről lőtt kevéssel a bal kapufa mellé. 

23. perc: Ubochioma cselezte be magát a tizenhatoson belülre, 6 méterről lőtt, de Krnács védett. 

A hivatalos nézőszám: 380. 

12. perc: Manzinga esett el a csabai térfélen, akit ápolni kell, de folytathatta a játékot.

5. perc: Mim buktatta Kóródit, amiért sárga lapot kapott.

3. perc: Jobb oldali zalai beadás után Manzinga próbált ollózni, de a labda elkerülte a csabai kaput. 

2. perc: Mimet buktatták az alapvonal közelében, Szendrei veszélyes labdáját Krnács kitenyerelte, éppen Mocsi elé, aki fejelt, de Bora mentett. Rögtön ezután Szendrei nagy löketét hárította nagy bravúrral Krnács. 

1. perc: Kezdődik a mérkőzés, a zalaiak indítják útjára a labdát. 

ELŐZMÉNYEK

Mindkét együttes kezdője alaposan kicserélődött a legutóbbi bajnoki mérkőzéshez képest, a csabai alapcsapatból csupán Bora György, Puskás Gábor, Váradi Ádám és Hamed Yasin maradt meg, a zalaiaknál a kapus Demjén Patrik, valamint Szendrei Norbert, Gergényi Bence, Csóka Dániel, Bojan Szankovics és Meshack Ubochioma kapott helyet.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az NB II-ben a bennmaradásért küzdő Békéscsaba az élvonal egyik középcsapata, a Zalaegerszegi TE ellen.

2023.04.01 14:20:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen a lila-fehérek legyűrték odahaza a Zalaegerszeget – meglehet, vezéráldozattal.

2023.04.01 11:14:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hajráig jobb volt a hazai csapat, de a végén még az egy pontért is izgulnia kellett.

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.