Z. A. 2021.03.09 07:39 Frissítve: 2021.03.09 08:24

MK: „A döntő még odébb van, elsőként az Újpesten kell túljutni”

A Mezőkövesd Zsóry csapatkapitánya, Cseri Tamás több szép emléket őriz az Újpest FC elleni párharcokból, reméli, kedden újabb kerül be közéjük.

Cseri Tamás szeret futballozni, neki az Újpest elleni meccs élmény lesz (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Akár azt is mondhatnánk, nem változott semmi, hiszen a Mezőkövesd Zsóry FC éppúgy ott van a Magyar Kupa negyeddöntőjében, mint egy évvel ezelőtt is, ugyanakkor markáns különbséget jelent, míg tavaly két mérkőzésen kellett kiharcolnia a továbbjutást, a mostani kiírásban egyetlen meccs dönt erről. A tavalyi sorozatban az akkor még Kuttor Attila által edzett Mezőkövesd sikerrel vette a Puskás Akadémia jelentette akadályt (előbb Felcsúton nyert 1–0-ra, majd hazai pályán 1–1-et játszott riválisával), nagy kérdés, mire lesz képes kedden az Újpest FC ellen a Szusza Ferenc Stadionban. Az biztos, hogy a kövesdi labdarúgók kellő önbizalommal léphetnek pályára, hiszen remek formában vannak, a bajnokságban 12 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot építettek, ugyanakkor Cseri Tamásék is tudják, a tavaszt „dadogósan” kezdő ellenfél is egyre inkább magára talál, nem véletlenül távolodik a kiesőzónától. S ez még akkor is igaz, ha az Újpest a hétvégi fordulóban 2–1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában.

„Örülünk, hogy sűrű a program, mert ez azt jelenti, versenyben vagyunk még a Magyar Kupában is… – mondta a hétfői gyakorlás előtt a kövesdiek csapatkapitánya, Cseri Tamás.–  Csakúgy, mint tavaly, szeretnénk a sorozatnak ebből a szakaszából továbblépni, de nyilván az Újpest is ott akar lenni a következő körben. Hogy az egymeccses vagy az oda-visszavágós rendszer a szimpatikusabb nekem? Mindkettőnek van előnye és hátránya is. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, a rosszabb passzban lévő csapat is továbbjuthat, ugyanakkor futballozni mindenki szeret, már csak ezért sincs bajom azzal, ha két találkozó dönt. Sajnos a szurkolók továbbra is hiányoznak, a távollétükben azért nem ugyanazt jelenti a hazai pálya. A bajnokságban hétről hétre látjuk, senki sem mehet biztosra, kicsi a csapatok közötti különbség. Tisztességesen, a lehető legalaposabban felkészülünk az Újpestből, és ha mindenki száz százalékot nyújt, lesz esélyünk a négy közé kerülésre.”

JUNIOR TALLO PÁLYÁRA LÉPHET

Junior Tallót, az Újpest FC játékosát február 12-én, a DVTK elleni bajnokin (1–0-s újpesti vezetésnél) edzője le akarta cserélni a 91. percben, ám a csatár túlzottan lassan hagyta el a játékteret, sárga lapot kapott időhúzásért, és mert volt már ilyen büntetése, a játékvezető kiállította. A futballistát az MLSZ fegyelmi bizottsága öt bajnokiról tiltotta el a magánszáma miatt (vonakodott elhagyni a pályát, a lefújás után pedig számon akarta kérni a bírót), vagyis a Magyar Kupában nincs akadálya a játékának. Az előző kupafordulóban (február 24-én), a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen játszott és gólt szerzett – az Újpest 2–1-re győzött Felcsúton.

A két együttes legutóbb január 30-án, a bajnokságban Mezőkövesden találkozott egymással (akkor már Michael Oenning irányította a lila-fehéreket), s bár az Újpest kétgólos hátrányból egyenlített, Cseri Tamás tizenegyesből szerzett gólja után 3–2-es hazai győzelem született. A kétszeres válogatott középpályásban élénken él, tavaly mennyire közel került ahhoz, hogy magasba emelje a Magyar Kupát (csapatával 2–1-re elveszítette a Budapest Honvéd elleni finálét), és motiválja, hogy erre újból lehetősége legyen.

„A mester, Pintér Attila is mondta, kevés olyan játékos van a keretünkben, aki volt már dobogós a bajnokságban, esetleg kupát nyert a csapatával, éppen ezért minden lehetőséget próbáljunk megragadni, ami adódik – folytatta Cseri Tamás. –  Három lépést kellene még megtennünk, motivál bennünket a végső győzelem, de azzal is tisztában vagyunk, a döntő még odébb van, elsőként az Újpesten kell túljutni. Több jó emlékem is van a lila-fehérek elleni párharcokból, abban bízom, kedd este újabb kerül be közéjük!”

MOL MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Március 9., kedd
17.30:
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Március 10., szerda
14.30:
Mol Fehérvár–Budafoki MTE (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
15.00: Kisvárda Master Good–Zalaegerszegi TE FC – élőben az NSO-n!
17.30: Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

2021.04.16 11:51:48

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A helyzeteivel rosszul sáfárkodó Budafok nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy kikapott odahaza a DVTK-tól.

2021.04.13 19:45:46

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

IDEGENLÉGIÓ. Melléfogások Fehérváron, kincsherdálás Újpesten, Eccleston Békéscsabán, kevés légióssal kieső Puskás Akadémia.

2021.04.15 18:12:36

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az MTK megszerezte ugyan a vezetést a Mol Fehérvár ellen, de a vendégek fordítani tudtak.

2021.04.14 22:48:38

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Még nem tudom, hogy a Vidi legyőzi-e az MTK-t idegenben a Magyar Kupa elődöntőjében, mindenesetre a fehérvári futballisták megint bizonyíthatnak, Szabics pedig léphet egyet első vezetőedzőként jegyzett trófeája felé.

2021.04.14 17:14:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen gól is elég volt a lila-fehéreknek a vártnál gyengébb teljesítménnyel előrukkoló Kisvárda ellen.