Megvan a Fehérvár első pontja! Katona a ráadásban mentette döntetlenre a felcsúti meccset

Vágólapra másolva!
2023.08.18. 17:52
null
Jó iramú meccset vívtak egymással a felek, sok helyzettel (Fotó: Dömötör Csaba)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/nb-i-4-fordulo-7123" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK! </strong></a>
A labdarúgó NB I 4. fordulójának nyitó mérkőzésén a Puskás Akadémia kétszeri vezetés után 2–2-t játszott a vendég Fehérvár ellen. A vendégek a 95. percben egyenlítettek.


LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Puskás Akadémia–Fehérvár 2–2 (1–1)
Felcsút,
Pancho Aréna, 3102 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Plsek (11., 75.), ill. Kodro (39.), Katona Mátyás (90+5.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Huszonöt alkalommal találkozott már egymással az élvonalban a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC, ám arra még nem volt példa, hogy a felcsúti együttes éllovasként, ellenfele sereghajtóként várja a mérkőzést. Az egyszerű szurkoló nem igazán érti, mi történik a fehérvári klubnál, felfoghatatlan számára, miként kerülhetett olyan spirálba a csapat, amelyből a jelek szerint nem találja a kiutat. A Vidi szurkolóit minden bizonnyal fejbe kólintotta, hogy kedvenceik három vereséggel indították az idényt, úgy tűnik, a tavaszi vesszőfutást (tizenhét bajnokiból csak hármat sikerült megnyerniük) a nyári keretátalakítással sem sikerült megállítani.

Valahol számítani lehetett rá, hogy a fehérvári gárdát irányító Bartosz Grzelak belenyúl az összeállításba: március 4. óta először kezdett hosszú sérülés után az előző fordulóban visszatérő Fiola Attila, bekerült a kezdő tizenegybe a csapatban múlt héten bemutatkozó Kalmár Zsolt, a kapuban pedig Tóth Balázs állt, akit éppen a Puskás Akadémiától vett kölcsön a klub. Neki és persze játékostársának, Spandler Csabának igazán különleges lehetett az összecsapás, hiszen Tóth Balázs valamennyi (76) NB I-es meccsén a Puskás Akadémia színeiben védett, védőtársa pedig a 145 első osztályú bajnokijából 142-t játszott a felcsúti együttesben és a nyáron klubcsúcstartóként igazolt Székesfehérvárra.

Ha valaki, ő aztán tisztában lehetett azzal, hogy Lamin Colley az élvonal egyik legatletikusabb labdarúgója, és amikor a gambiai támadó a tizenegyedik percben szembejött vele, lerántani sem tudta. A felcsúti futballista rögtön utána lendületből megkerülte Fiola Attilát, pontosan centerezett, Jakub Plsek pedig kíméletlenül a bal alsó sarokba rúgta a labdát. Nem vagyunk biztosak benne, hogy a folyamatosan játékban lévő Fiola Attilát hasonló módon át tudta volna játszani, ám ez semmit sem von le a hazai kilences érdemeiből. Szemlátomást nagy kedvvel futballozott, hat perccel később Jonathan Levit hozta helyzetbe, Tóth Balázs azonban bravúrral védte a lövést. A nagy kérdés az, hogy a kipattanó labdát Corbu Marius miként nem tudta óriási ziccerben a hálóba pofozni...

Fehérvári oldalon rengeteg volt a rossz passz, többször már a saját térfélen (mint a 28. percben, amikor Tobias Christensen Corbu Mariust hozta játékba) olyan helyzetben, amikor semmi sem indokolta. Fél órája tartott a mérkőzés, amikor Kenan Kodro tizenhatoson kívüli lövésénél kellett Markek Tamásnak résen lennie, hogy aztán a másik oldalon Tóth Balázs mutasson be újabb bravúrt Lamin Colley remek megmozdulásánál. Kalmár Zsolt szabadrúgásánál a hazai védelem nem állt a helyzet magaslatán, Spandler Csaba egyenlíthetett volna, a 39. perc azonban már fehérvári gólt hozott. Megint Kalmár Zsolt rúgótechnikájára volt szükség és persze Kenan Kodro fejesére: miután a labda a lécről a gólvonal tájékára pattant, a játék még továbbment, aztán Andó-Szabó Sándor játékvezető gólt ítélt, és bár a VAR vizsgálta az esetet, megerősítette a játékvezető döntését.

Rögtön a fordulás után Jonathan Levi passzából Luciano Slagveer került nagy helyzetbe, gyenge lövését Tóth Balázs hárította. Élményszámba ment Lamin Colley megindulása (megint a vendégkapus állította meg), de hazai oldalon a szurkolók joggal érezhették úgy, hogy a kihagyott helyzetekért nagy árat kell majd fizetni. Negyedóra volt hátra, amikor Jakub Plsek megpattanó lövése becsapta a vendégek kapusát, így újra a Puskás Akadémiánál volt az előny. A tartalék játékvezető nyolc perc hosszabbítást jelzett, a Fehérvár nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, és a 95. percben Katona Mátyás lövésénél sikerrel is járt, igaz, a lövése mellé ment volna– a labda megpattant Wojciech Gollán. Döntetlen lett a meccs vége, a Vidi megszerezte idénybeli első pontját.

Helyzetei alapján a Puskás Akadémia közelebb állt a győzelemhez, de ilyen a futball...

KATONA: KÜZDÖTTÜNK AZ EDZŐNKÉRT IS, DE AZ ÉLETÜNKÉRT IS MENTÜNK

TEGNAP EGYÜTT VOLTUNK FODRÁSZNÁL, DE A MECCS ELŐTT LERÁZOTT – SZOLNOKI SPANDLERRŐL

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2023–2024, 4. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 18., péntek
Puskás Akadémia–Fehérvár 2–2 Felcsút, Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor
3102
20.15: ZTE–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport) Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Pintér Csaba
Augusztus 19., szombat
17.45: MTK Budapest–Kecskemét (Tv: M4 Sport) Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion
20.00: Paks–Újpest FC (Tv: M4 Sport) Paks, Paksi FC Stadion
Augusztus 21., hétfő
20.15: Debreceni VSC–Kisvárda (Tv: Duna World) Debrecen, Nagyerdei Stadion
December 6., szerda
20.00: Mezőkövesd–Ferencváros
Mezőkövesd, Városi Stadion
AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia 4 2 2 8–6 +2 8
2. Kecskeméti TE 2 2 4–1 +3 6
2. Debreceni VSC 2 2 4–1 +3 6
4. Újpest FC 3 1 2 6–5 +1 5
5. Diósgyőri VTK 3 1 1 1 5–4 +1 4
6. Kisvárda 3 1 1 1 3–3 0 4
7. Ferencvárosi TC 2 1 1 6–5 +1 3
8. Zalaegerszegi TE 3 1 2 2–4 –2 3
9. Paksi FC 2 2 2–2 0 2
10. MTK Budapest 3 2 1 2–3 –1 2
11. Fehérvár FC 4 1 3 6–10 –4 1
12. Mezőkövesd 3 1 2 4–8 –4 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik