nemzetisport.hu
2015.05.12 16:55 Frissítve: 2015.05.12 19:52

Thomas Dollék nagy lépést tettek egy újabb kupadöntő felé

A labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első felvonásán a Ferencváros odahaza háromgólos előnyre tett szert a Budapest Honvéddal szemben.

Vladan Csukics (balra) ma sem hagyta magát (Fotók: Mirkó István)

 

LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Ferencváros–Budapest Honvéd 3–0 (1–0)
Budapest, Üllői út, 150 néző. V: Solymosi
Ferencváros: Jova – Haris (Zsivoczky P., 84.), Batik, Csukics, Bönig – Nagy Á., Havojic (Kárász, 62.) – Nagy Dominik (Korozmán, 79.), Kukurozovic, Ugrai (Kovács K., 92.) – Lauth (Lakatos, 79.). Vezetőedző: Thomas Doll
Budapest Honvéd:
Kemenes – Baráth, Marku, Vidovics (Projics, a szünetben), Kosznics (Ihrig-Farkas, a szünetben) – Ikenne-King, Hidi (Csábi, 56.), Gazdag – Meza, F. Koné (Koszta, 76.), Prosser D. (Punosevac, 60.). Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerző:
Nagy Dominik (26., 50.), Ugrai (88.)
Kiállítva: Marku (82.)

A Fradi–Honvéd kupaelődöntő összeállításait elnézve rájöttünk, hogy tulajdonképpen újra feltalálták a tartalékbajnokságot: relatíve nagy tét ide vagy oda, mindkét vezetőedző a bajnokságra tartogatja legjobbjait.

Nagy-gólöröm

A vendégek mestere, Marco Rossi ráadásul nem köntörfalazott, őszintén megmondta (két hét múlva a pontvadászatban is összecsapnak a felek), hogy a két klub nincs azonos súlycsoportban – még cseresorok szintjén sem.

Ugyanis hamar kétgólos vezetésre tehetett volna szert a „bébi-Fradi", ám Ugrai Roland előbb nagy helyzetben az ötös előtt belebotlott a labdába, majd kissé távolabbról hatalmas lyukat rúgott Nagy Dominik remek beadása után.

A jó kezdés után visszavettek a tempóból a zöld-fehérek, és az agilis Hidi Patrik, Francis Koné kettős kidolgozott egy helyzetet Prosser Dánielnek, de Jova Levente szépen mozdult ki az emelésre.

A kispesti bekk, Marko Vidovics viszont gólpasszt adott: saját 16-osán belül Nagy Dominkhoz passzolt, ő meg szépen emelt a jobb felsőbe. 1–0!

Nem élénkült meg a kapott gól után sem a Honvéd, sőt Haris Attila majdnem megduplázta csapata előnyét, ám elrontotta ziccerét.

Kettőt cserélt a szünetben Rossi, de nem lett stabilabb csapata védelme, sőt Nagy Ádám és Nagy Dominik szépen vitt végig egy kontrát (2–0), majd Tomislav Havojic került ajtó-ablak helyzetbe a vendégvédőknek köszönhetően, ám nem tudott büntetni a horvát légiós.

AJÁNLÓ
Ligakupa: Thomas Doll szerint jövőre megszűnik a sorozat

Hiába cserélt „előre" is párat Rossi, nem ébredt fel csapata, bár pontrúgások után néhány veszélyes fejest legalább fel tudtak mutatni a honvédosok, majd Thomas Doll szép sorban újabb fiataloknak szavazott bizalmat – akik közül a 16 éves Lakatos István passza után Ugrai Roland sokadik helyzetét már értékesítette. 3–0!

Kristi Marku hajrábeli kiállítása megpecsételte a Honvéd sorsát, és mint Rossi a lefújás után elmondta, több játékosa sem érdemli meg a Honvéd-mezt, hiszen egy NB I-es játékostól elvárható lenne azért, hogy pár méterre el tudjon passzolni. Egyet tudunk érteni az olasz szakemberrel.

Doll már sokkal vidámabban nyilatkozott, hiszen a Magyar Kupa döntője mellett egy újabb kupa fináléjába kerülhetnek be a zöld-fehérek – és meglehet, történelmi Ligakupa-győzelmet aratnak.

Az utolsót.

PERCRŐL PERCRE

93. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

92. perc Kovács Krisztián be, Ugrai le.

Három perc a ráadás.

88. perc Már három! A 16 éves Lakatos passzol jobbról UGRAI ROLAND elé, aki az ötös bal sarka elől ballal a rövid alsóba lő. 3–0!

84. perc Kukuruzovic jobbal a kapu fölé vág egy 24 méteres szabadrúgást.

84. perc Harist Zsivoczky Péter váltja.

82. perc Kristi Marku
letarolja Batikot, második sárga!

81. perc
Koszta lő ballal nem sokkal a bal alsó mellé egy 23 méteres szabadrúgást. Jova vetődve biztosított.

79. perc
Nagy Dominik le, Korozmán Ervin be, Lauthot meg Lakatos István váltja.

76. perc Koszta Márk
be, Koné le.

75. perc
Kemenes feldobja a mérkőzést, de bakija után Ugrai nem mer kapura emelni 38-ról, passza rossz középre Nagy Dominiknak.

75. perc
Ihrig-Farkas kornerét Baráth fejelné közelről a kapuba, de Jova reflexei nagyon is rendben vannak.

70. perc Kezd mezőnyjátékba fulladni a meccs.

65. perc Marku Kristi kap sárgát Nagy Dominik feldöntéséért. Lauth labdaszerzése után.

63. perc King löbböl elegáns gólt, de les.

62. perc Havojic le, Kárász Krisztián be.

60. perc Prosser le, Bratiszlav Punosevac váltja.

60. perc Jova! King jobbról Ihrig-Farkas fejére ível, de Jova védeni tud a bal alsó előtt!

56. perc Csábi Mihály be, Hidi le.

Projic majdnem gólpasszt adott...

53. perc Lendületben a Fradi, Nagy Ádám lő a 16-os elől nem sokkal a jobb sarok mellé, majd Tomislav Havojic lő az ötös jobb sarka elől Kemenesbe.

Nagy-akció után eldőlni látszik a meccs.

50. perc ÚJABB GÓL! Hidi ívelését Baráth a levegőbe fejeli, hazai kontra indul, Nagy Ádám és NAGY DOMINIK szépen végigviszi pár passzal az akciót, utóbbi pedig a 16-oshoz érve ballal a kapu közepébe lő. Laposan: 2–0!

47. perc
Kemenes kikapja a bal alsó előtt Ugrai 14 méteres lövését, Kukuruzovic szép előkészítése után. A kontrából Prosser 12-ről gyatrán Jova ölébe emel.

46. PERC FOLYTATJUK!

 
45. perc Ihrig-Farkas Sebestyén és Joszip Projics be, Kosznics és Vidovics jött le.

 

Ugrai (jobbra) több helyzetet is kihagyott


MAGYAR LIGAKUPA ADATBANK ITT!


45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Ugrai 23 méteres szabadrúgása a sorfalon csattan, Nagy Dominik meg ballal 16-ról a bal alsó mellé húzza a labdát.

43. perc
Ugrai középtávoli lövését balra vetődve kiüti Kemenes, középre, Harisé a labda, de ő meg 10-ről jobbal a kapusba lő!

42. perc
Ugrai éles szögből nyolcról kapura lő Baráth mellől, ballal, balról, Kemenes lábbal véd. Jobb lábbal.

39. perc
Philipp Bönig megrúgja a jobbon Kinget, szabadrúgás 20-ról. Hidi ballal az oldalhálóba teker.

36. perc Szép hazai akció, de Kemenes fogja az ötös előtt Lauth jobb oldali beadását.

35. perc
King beadása éppen csak magas Konének, Batik takarít.

32. perc Kukuruzovic szabadrúgása megpattan Baráth Botond fején, de Kemenest nem csapja be a labda (íve).

30. perc Koné nagyot esik Vladan Csukics mellett, ápolás.

26. PERC VEZET A FRADI! Marko Vidovics 16-osán belül, a bal oldalon váratlan megoldással NAGY DOMINIKHOZ passzol Kosznics helyett, majd hibáját tetézve elcsúszik, a hazai szélső meg ballal tízről a túlsó felsőbe lő. Kemenes nagyot vetődik, de csak beleérni tud a labdába: 1–0!

24. perc
Vendéghelyzet! Hidi ível a felezővonaltól Koné fejére, ő Prossert szökteti, aki 10-ről átemelné a kifutó kapus fölött a labdát, de Jova valósággal belerohan a lövésbe.

23. perc
Hidi szereli a 16-os bal sarka előtt Ugrait, Mezát szökteti, de őt meg Batik választja el a labdától.

LIGAKUPA-HÍREK ITT!

16. perc Haris a jobbon harcosan megtartja a labdát a becsúszó, és véletlenül kezező Jevrem Kosznics mellett, de beadása Kemenesé. A kapusé lett Stjepan Kukuruzovic szabadrúgása is.

14. perc Hidi Patrik
odacsúszik Nagy Dominiknak, sárga.

11. perc Ugrai...
Benjamin Lauth ugratja ki remekül Nagy Dominikot, aki elfut Patrick Ikenne-King mellett, beadása megtalálja Ugrait, aki jobbal 13-ról irgalmatlan nagy lyukat rúg.

9. perc
Prosser Dániel bal oldali beadását kifejeli Batik Koné elől. Majd ismét.

8. perc
Mi maradt ki! Ugrai Roland kapura tör, de az ötös bal sarkán beadás címén belebotlik a labdába, amelyet Kristi Marku vág ki a kapu elől.

4. perc
Francis Koné nagyot rúg az előle keresztező Batik Bencébe a 16-os előtt.

2. perc Haris Attila ment a balon Jesús Meza elől. Szöglet, veszélytelen.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak zöld-fehérben, a vendégek fekete-piros csíkos mezben és piros nadrágban.

A visszavágót május 27-én rendezik, a másik ágon az MTK és a DVSC találkozik.

Kérdésünkre az olasz edző elmondta, jól érzi magát Kispesten, ám a jövője még bizonytalan, az esetleges szerződéshosszabbítás a bajnoki helyezéstől, az anyagi feltételektől és a klub jövőképétől függ.

„A Kecskemét ellen jobban akartuk a győzelmet, mint ellenfelünk, ezért kedvezőbb helyzetből várhatjuk a hátralévő  három fordulót – folytatta Marco Rossi. – Mivel nekünk a bajnokság a legfontosabb, a Ligakupában nem a legerősebb  csapattal állunk ki, hiszen a Ferencváros otthonában még az állandó kezdővel is nehéz lenne érvényesülni. Mindent megteszünk azért, hogy bravúrt hajtsunk végre, de kár lenne mellébeszélni: a két klub nincs azonos súlycsoportban. A  Ferencváros a tavasszal a Videoton szintjére került, még kigondolni is nehéz lenne azt a taktikát, amivel legyőzhetnénk, nemhogy megvalósítani.”

A bajnokságban 195 összecsapást rendeztek a kispestiek és a Fradi között. Az örökmérleg nyelve az FTC javára billen, nem is kicsit: 105–31–58.

JÖTTEK-MENTEK!
A Honvédtól a Ferencvároshoz:

2007, Edouard Ndjodo, kölcsönbe
2005, Budovinszky Krisztián
2004, Keller József
2003, Tarcsa Bence, ingyen
2003, Marius Sasu, i.
2002, Udvarácz Milán, i.
2001, Szabó Tibor
1998, Mátyus János, i.
1974, Pusztai László
1948, Mészáros József
A Ferencvárostól a Honvédhoz:
2006, Budovinszky Krisztián
2003, Keller József
2002, Hrutka János
2002, Zombori Zalán
1984, Dózsa Attila
1971, Szűcs Lajos
1950, Kocsis Sándor
1950, Budai II László

Bár a szombati, Kecskemét elleni bajnoki győzelemnek (2–0) rendkívül örült Marco Rossi, a Budapest Honvéd  vezetőedzője, a Ferencváros elleni Ligakupa-elődöntő előtt visszafogottan beszélt csapata esélyeiről.

„Nyilván más lenne a helyzet, ha stabil kezdő lennék, de az eddigi kupameccseken sem okoztam csalódást. Ha megkapom a lehetőséget, bizonyítanom kell, ennyire egyszerű.”

Hasonló forgatókönyvvel ezúttal is kiegyezne a kapus, aki az eddigi kupameccseken nem érezte, hogy a bajnoki kispadozás miatt nehezebb helyzetben lenne a tétmeccseken.

„Megérdemelten lett bajnok a Videoton, s bár mi is mindent megtettünk az elsőségért, nem marad más, mint gratulálni a riválisnak – mondta Jova Levente, a Ferencváros kapusa. – Az érmek számában azonban még megelőzhetjük, ám egyáltalán nem számíthatunk könnyű párharcra a Honvéd ellen. Egyfelől, az utóbbi időben rendre megnehezítették számunkra a meccseket, másfelől, vélhetően mindkét együttes némileg felforgatott csapattal áll majd fel, így pedig kevésbé kiszámíthatóak az erőviszonyok. Ezzel együtt mi számítunk esélyesnek, nem is tudom elképzelni, hogy nem jutunk döntőbe.”

Megelőzni a Videotont. Bár a bajnokságban erre már nincs lehetősége a Ferencvárosnak, az aranyérmek gyűjtésében még igen. Ha Thomas Doll csapata a Magyar Kupát és a Ligakupát is megnyeri, úgy két trófeával zárja a 2015–2016-os szezont. Előbbi sorozatban épp a fehérváriak ellen játssza a döntőt, míg utóbbiban a Budapest Honvéddal találkozik az elődöntőben.

A billentyűknél: B.J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–BUDAPEST HONVÉD LIGAKUPA-ELŐDÖNTŐ ELSŐ FELVONÁSÁNAK ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

2023.02.01 10:04:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A tartalékos Paks megszerezte a vezetést, majd kihagyott három ziccert – tovább robog a címvédés felé a Fradi.

2023.02.01 15:25:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Drazsics és Lukic góljával a negyeddöntőbe jutott az élvonalbeli borsodi gárda.

2023.01.29 16:29:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első KTE-gólra még gyorsan válaszolt a Fehérvár, de a másodikra egyáltalán nem tudott, és kikapott.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első félidőben jobb volt a Honvéd, de visszaesett, és ezt kihasználták a lila-fehérek.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Jobban, veszélyesebben futballozott a második félidőben a hazai csapat, Drazsics gólja győzelmet ért.