Kisvárda: szerb bajnok érkezett a védelembe – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 14:01
null
A kisvárdaiak sportigazgatója, Révész Attila (jobbra) mutatta be a csapat új szerzeményét, Lazar Csirkovicsot (Fotó: kisvardafc.hu)
A Kisvárda NB I-es labdarúgócsapata a honlapján közölte, szerződtette a 28 éves szerb védőt, Lazar Csirkovicsot.

 

Tekintettel arra, hogy belsővédő-poszton az utóbbi hetekben megfogyatkoztak a soraink – az első tavaszi fordulóban sárga lapos eltiltása miatt egyébként sem bevethető Niko Datkovicra combizomsérülés, Rubus Tamásra pedig sérvgyanú miatt nem számíthatunk hetekig, valamint az ősszel hasizomfal-műtéten áteső Anton Kravcsenko teljes felépülése is odébb van még –, időszerűvé vált a csapat megerősítése abban a pozícióban is, ahol az ősszel kapott gólok száma (15 meccsen 18) arról árulkodott, hogy rendben vagyunk. Az utóbbi napok kutatómunkájának eredményeként vasárnap csatlakozott a kisvárdai legénységhez, sikeres orvosi vizsgálaton esett át, majd hétfőn aláírta szerződését a szerb Lazar Csirkovics. A 28 esztendős, nisi születésű, 192 centis játékos legutóbbi klubja az izraeli Maccabi Netanya volt, de előtte játszott a Rad Beograd (2008-2014), a szintén szerb Partizan Beograd (2014–2018) és a svájci Luzern (20182020) színeiben. Az egyik leghíresebb szerb klub, a Partizan játékosaként kétszeres bajnoknak (2015, 2017) és egyszeres kupagyőztesnek (2017), valamint kilencszeres U21-es szerb válogatottnak vallhatja magát” – jelentette be a honlapján az új szerzeményt a Kisvárda FC.

Csirkovics tavaly februárban szerződött Svájcból Izraelbe, augusztus óta viszont szabadon igazolható volt. A legtöbb meccset pályafutása során a szerb élvonalban játszotta, 78 meccsen egy gól és két gólpassz kötődött a nevéhez. A kisvárdai tájékoztatásból az nem derült ki, Csirkovics meddig írt alá új klubjához.

„Az első benyomásaim nagyon kedvezőek, úgy látom, minden adott ahhoz, hogy csak a futballra tudjak koncentrálni – mondta a szerződése aláírását követően Lazar Csirkovics, – A kisvárdai csapat mindkét szerb játékosát, Szlobodan Szimovicsot és Lazar Zlicsicset is jól ismerem, hívtam őket, mikor befutott a klub ajánlata, és mindketten megnyugtattak, jó helyre kerülök. Az izraeli karrieremnek a koronavírus-járvány vetett véget, az összes külföldi labdarúgónak haza kellett utaznia. Fél éve nem léptem pályára, többnyire egyedül edzettem, így kell egy kis idő, míg utolérem magam. A Mezőkövesd ellen még nem biztos, hogy bevethető leszek, de bízom benne, hogy utána a Fehérvár és a Ferencváros ellen már szerephez juthatok új csapatomban.”

A Kisvárdához kapcsolódó hír az is, hogy az ősszel kölcsönben a DVSC-ben szereplő kapus, Zöldesi Illés a tavaszt a másik NB II-es debreceni csapatban, a DEAC-ban tölti, ugyancsak kölcsönben.

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők:
Lazar Csirkovics (szerb, klub nélküli – legutóbb Maccabi Netanya – Izrael), Janisz Karabeljov (bolgár, Szlavija Szófia – Bulgária), Matheus Leoni (brazil-olasz,PFK Arda Kardzsali – Bulgária)
Kölcsönbe érkezők: Ötvös Bence (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Baranyai Ádám (szabadon igazolható), Tonci Kukoc (horvát, szabadon igazolható), Lakatos Csaba (Kaposvár, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Zöldesi Illés (DVSC után DEAC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik