B. M., P. K. 2022.05.31 09:16 Frissítve: 2022.05.31 13:16

Kisvárda: aláírt a kolozsvári magyar kapustehetség!

Kisvárdára kerül kölcsönbe Hindrich Ottó, a sorozatban ötödik román bajnoki címét megszerző kolozsvári CFR kapusa – állítja a bukaresti Prosport portál, amely szerint a 19 éves játékossal nem számol Dan Petrescu vezetőedző. A hírt Révész Attila a Nemzeti Sportnak megerősítette.

 

Hindrich Ottó Kisvárdán folytatja (Fotós: Tókos Csaba)

 

 

A prosport.ro keddi cikke szerint a 19 éves Hindrich Ottó kölcsönben Kisvárdán folytatja a pályafutását.

„Igen, a szerződést aláírtuk. Egy évre érkezik kölcsönbe a kapus, de a megállapodás továbbértékesítési részesedést, illetve vételi lehetőséget is tartalmaz számunkra” – erősítette meg a Nemzeti Sport kérdésére a kapus érkezésének hírét Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója.  

 
„Magyarország kapust lopna Romániától”
CFR: itt az erdélyi Donnarumma! Hindrich Ottó 17 évesen debütált

A CFR saját nevelésű kapusa, Hindrich Ottó ebben az idényben a bajnoki mérkőzéseinek közel felén, 19 találkozón védett, és rendszeresen behívták a román U20-as és U21-es válogatottba. Utóbbi júniusra tervezett mérkőzéseit viszont sérülés miatt kihagyja. 

A Romániában a fiatal kora miatt – 17 évesen debütált az első csapatban – Gianluigi Donnarummához is hasonlított kapus esetében nem először röppen fel olyan hír, hogy magyarországi klubhoz igazol. Ioan Varga, a CFR főrészvényese a télen elmondta, hogy elutasították a Puskás Akadémia Hindrichért tett 700 ezer eurós ajánlatát (most a prosport.ro szerint 250 ezer eurós kölcsönadási díjért érkezik Kisvárdára, ahol 4 500 eurót kereshet havonta), márciusban pedig, a Krónika erdélyi magyar napilapnak adott interjújában elmondta, hogy számára előrelépés lenne az NB I valamelyik élcsapatához igazolni.

Ezt követően a román sportsajtó már azzal a hangzatos címmel cikkezett a játékosról, hogy „Magyarország kapust lopna Romániától”. Azt fejtegették, Hindrichet előbb az NB I-be csábítanák magyar klubok, hogy aztán megnyerjék őt a magyar felnőttválogatottnak, márciusban a Puskás Akadémia mellett a Ferencvárost sorolták a lehetséges kérők közé.  

Révész Attila érdeklődésünkre elmondta, Hindrich szerződtetése az új idényben ismét bevezetésre kerülő, úgynevezett „fiatalszabály” miatt is előnyös lehet a klub számára, hiszen az MLSZ az U21-es játékosok szerepeltetéséért külön támogatásban részesíti a klubokat. Másfelől a most befejeződött idényben 27 meccsen védő Dombó Dávidnak lejár a szerződése Kisvárdán, és még nem hosszabbított, kérdéses, marad-e a 29 éves kapuvédő. A sportigazgató azt is elmondta, hamarosan újabb játékosok szerződtetése is várható Kisvárdán, és érintette a saját jövőjét is.

„Ezt az átigazolási időszakot még végigdolgozom, mint sortigazgató, de mint korábban is mondtam, a jövőben nem fogom ezt tovább csinálni.”

A jövőre vonatkozó terveiről kedden az M4 Sportnak hosszabban is beszélt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS KISVÁRDÁN
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők: Hindrich Ottó (romániai, CFR – Románia)
Kölcsönből visszatérhet: Lucas (brazil-magyar, Diósgyőri VTK)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Claudiu Bumba (román, Mol Fehérvár), Lazar Csirkovics (szerb, lejár a szerződése), Dombó Dávid (lejár a szerződése), Herdi Prenga (albán, lejár a szerződése)

2022.09.22 09:05:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

1922 – Elsősorban Szűcs János elnök érdeme, hogy kinőhetett a földből.

2022.09.19 22:34:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mérkőzést Szepesi György közvetítette a rádióhallgatóknak, s a lefújás után felvetette, hogy akkor lesz igazán esélyünk a kupákban, de főképp a BEK-ben, ha egy vagy legfeljebb két csapatba tömörítik az ország legjobb futballistáit.

2022.09.18 15:20:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Bicske otthonában lépett pályára a címvédő Ferencváros.

2022.09.16 23:06:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szűnjön meg ez a jelenlegi rendezetlen állapot.

2022.09.13 08:46:25

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A 110 esztendeje született világklasszis csatár 1937-ben felejthetetlent produkált a Hungária úton.