DVSC: Loncsar érkezik, a volt MU-játékos kiszemelt – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 11:45
null
A DVSC-vel hírbe hozott Zoran Tosics korábban a Manchester Unitedben is futballozott (Fotó: Getty Images)
Amióta az őszi szezonban a szerb Szrdjan Blagojevics átvette a Debreceni VSC labdarúgócsapatának irányítását, egyre több szerbiai, illetve délszláv és keleti sajtóhírben találkozni a debreceni klub nevével. Az FK Novi Pazar például már be is jelentette, hogy középpályása, Sztefan Loncsar Debrecenben folytatja a pályafutását.

Bár a DVSC hétfőn reggel még nem erősítette meg a hírt, a szerb élvonalbeli Novi Pazar a hivatalos csatornáin már közölte, hogy 26 éves, montenegrói védekező középpályása, Sztefan Loncsar külföldön, Debrecenben folytatja a pályafutását. A futballista 2021 nyarán a horvát NK Istrától igazolt a szerb klubhoz, az őszi szezonban 18 bajnokin egy gólt szerzett és két gólpasszt adott, idén nyáron járt volna le a szerződése.

A haon.hu arról is ír a Prosports.kz értesüléseire hivatkozva, hogy a 76-szoros szerb válogatott középpályás, a 2009–2010-es idényben öt meccsen a Manchester Unitedben is futballozó, 35 éves Zoran Tosics is kiszemelt a DVSC-nél. Tosics legutóbb a 2021-es kazah bajnok Tobolnál szerepelt, játszott is a csapatban a Ferencváros elleni BL-selejtezőn az őszi szezonban, ám a hírek szerint Kazahsztánban lejárt a szerződése, és nem egyezett meg a klubbal a hosszabbításról. A DVSC vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics korábban dolgozott a kazah Asztanánál, így jól ismerheti Tosicsot.

A szakember kérésére érkezhetne a Lokihoz a legutóbb a fehérorosz Energetik-BGU-ban szerepelt Bobur Abdikholikov is, akinek a lehetséges szerződtetéséről még decemberben írt a championat.asia és azóta már távozott is klubjától, jelenleg szabadon igazolható. A 25 éves csatár az előző idényben 30 bajnokin 26 gólt szerzett a fehérorosz élvonalban.

A DVSC hétfőn egy közleményben reagált a csapattal kapcsolatos sajtóhírekre, konkrét játékosok említése nélkül.

„Az elmúlt napokban ellenőrizhetetlen információk terjednek a mi „átigazolási tevékenységünkről”. A legtöbb ezek közül csak légből kapott információ. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy más klubokkal való együttműködések során mi betartjuk a szavunkat. Vannak olyan jogi eljárások, amelyeket el kell fogadni és szigorúan be kell tartani, mielőtt bármit is közzé teszünk. Semmit nem teszünk közzé addig, míg a hivatalos eljárás le nem zajlik és nem írja alá mindkét fél” – fogalmaz a dvsc.hu-n megjelent közlemény.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők: –

Kölcsönből visszatérnek: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Elgudzsa Lobzsanidze (grúz, Kizilzsar – Kazahsztán), Zoran Tosics (szerb, Tobol – Kazahsztán), Sztefan Loncsar (montenegrói, Novi Pazar – Szerbia), Bobur Abdikholikov (üzbég, szabadon igazolható, legutóbb Energetik-BGU – Fehéroroszország)
Távozók: Charleston Silva dos Santos (brazil, felbontották a szerződését, szabadon igazolható), Hrabina Alex (felbontották a szerződését, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:

Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik