A debreceni Balogh Norbert a Stamford Bridge-en is járt

Vágólapra másolva!
2016.01.09. 11:40
null
Balogh Norbert az NB I-ben már bizonyított – nem lenne meglepő, ha hamarosan ezt külföldön is megtehetné (Fotó: Földi D. Attila)
Balogh Norbert a DVSC-Tevával kezdte meg a téli felkészülést, de erősen kérdéses, még meddig marad a debreceniek futballistája, ugyanis egyre több külföldi klub érdeklődik iránta. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, decemberben Londonban is járt, és nem csak azért, hogy élőben tekintse meg a Chelsea–Watford angol bajnokit.

Nő az érdeklődés a debreceni Balogh Norbert iránt. Már decemberben jeleztük vele kapcsolatban, hogy Németországból a Werder Bremen és az RB Leipzig, Olaszországból a Palermo, Hollandiából pedig a PSV érdeklődik iránta – az olasz és a holland sajtó szerint ez utóbbi két vonal továbbra is élénk, egyes hírek szerint a szicíliaiak meglehetősen közel kerültek a szerződtetéséhez.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, a DVSC-Teva vezetői kapcsolatba léptek egy nemzetközi hírű játékosügynökkel, illetve az ő irodájával. Vlado Lemics pedig – aki a korábbi Real-sztár, majd később sportigazgató Predrag Mijatovics sógora – európai hírű sztárcsapatokhoz ajánlhatja be a 19 éves magyar csatárt.

Korábban Lemics Dzsudzsák Balázs eindhoveni megállapodásában is közreműködött ugyanúgy, mint például Royston Drenthe, Klaas-Jan Huntelaar, legutóbb pedig Luka Modric Real Madridhoz igazolásában. Ugyanakkor hozzá kötik például Samuel Eto’o szerződtetését az Anzsi Mahacskalához, továbbá van kapcsolata a Chelsea-nél is. Jóban van például a „kékek” menedzserével, Guus Hiddinkkel.

Ez azért érdekes, mert Balogh Norbert decemberben Londonban járt. Ami biztos: 26-án élőben tekintette meg a Chelsea–Watford (2–2) bajnokit, ezt bizonyítja a meccs után a Facebookon közzétett privát fotója is, amelyen az angol bajnok brazil légiósával, Oscarral pózolt.

Persze lehet, hogy csak meccsen volt, de úgy tudjuk, ennél azért többről van szó. Ott persze nem tartunk, hogy hamarosan a Chelsea mezében, a Premier League-ben rohamozza az ellenfelek kapuját, ám a Nemzeti Sport Online értesülései szerint a csatár közvetítők kíséretében a jövőjéről is beszélgetett a brit fővárosban.

Nem kizárólag a Chelsea-vel egyeztettek (úgy tudjuk, az angol másodosztályba is ajánlották), de teljesen azért ezt a lehetőséget sem vetnénk el. Az szinte biztosra vehető, hogy ha a Chelsea-nél szóba is jönne a szerződtetése, rögtön ki is kölcsönöznék. Például a Vitesse-nek, amellyel évek óta együttműködnek a londoniak, több játékost is kölcsönadtak már a hollandoknak. Az Eredivise pedig kifejezetten jó fejlődési lehetőség lenne Balogh számára.

Az is biztos ugyanakkor, hogy a londoni vagy éppen a holland vonal csak egy a sok közül. Az NB I-ben 33 meccsen öt gólt jegyző 19 éves csatár iránt egyre nagyobb az érdeklődés külföldről. Állítólag a 197 centijéhez társuló gyorsaságával, technikai képzettségével irányította magára a figyelmet, és nagyon úgy tűnik, reális esélye van arra, hogy rövid időn belül nívósabb bajnokságba szerződjön, ha a Debrecen megfelelő ajánlatot kap érte.

Balogh az ősz folyamán több klubnál járt, köztük az Ajaxnál Amszterdamban, és információnk szerint jelenleg előrehaladott tárgyalásokat folytat a Palermóval. Az NSO megkereste az üggyel kapcsolatban a DVSC-t, a klubtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nincs semmi konkrétum, amiről be tudnának számolni a játékos jövőjével kapcsolatban.

A debreceniek cikkünk megjelenését követően közleményben tudatták, az olasz Palermo ajánlatot tett a csatárért, folynak a tárgyalások a klubok között.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVSC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Kertész Tamás (Békéscsaba)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Távozók: Zsidai László (Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: ifj. Sándor Tamás (Balmazújváros)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Balogh Norbert (Palermo – Olaszország)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik